ДВАНАДЕСЕТИ клас 2025/2026

• 31 901
  • 582
  •   1
Отговори
# 435
Антоги
Не можеш пред нас да омаловажиш заслугите на младежа. Минал е САТ с нужното количество точки след като се е готвиш. Взел е езиков сертификат! Минал е ранно кандидатстване и прием! Платените колежи не са никак това, което хората масово си мислят. Че плащат се едни пари и влиза и излиза всеки.
Честито!

# 436
  • В светлината на слънцето
AuntOgg, честит студент! Все така да му върви! Heart

# 437
  • на Мелмак
Айде, честито!
Много се радвам!
И си пожелавам и да се хвалим така след няколко месеца Wink

# 438
Честито на приетия студент.
А някои като моята още дори не знаят какво точно иска да учи.
Да попитам, ако са си зареждали карти за градския транспорт наборите, сега може ли да си вземат за една година или само до завършването през май? Защото нали след това не се водят вече ученици и се чудех. Иначе досега винаги сме и взимали едногодишна и сега й изтича

# 439
aunt Ogg, честито на младежа! Flowers Hibiscus

Да попитам, ако са си зареждали карти за градския транспорт наборите, сега може ли да си вземат за една година или само до завършването през май? Защото нали след това не се водят вече ученици и се чудех. Иначе досега винаги сме и взимали едногодишна и сега й изтича
До завършването. Мисля, че до края на юни е на моя син картата, не до края на май.

# 440
Честито на студента!
Картата е до завършване, не за цяла година.

# 441
  • София
Да, и при нас отказаха на девойката да заредят за 1 г., за 8 или 9 м. само. Нямаше проблем при брат й - 3 г. по-рано и си беше цяла година.

# 442
Огг, честито на младежа! Да му се получават все така с лекота нещата!

Благодаря ви за отговорите за дипломата и ДЗИ!

# 443
  • София
aunt Ogg, честито на младежа. Нека студентсвото да му е така леко както е бил и приема Flowers Four Leaf Clover

До края на юни са с ученически карти за ГТ, след това ако вече са приети в университет си взимат уверение, което да важи пред СКГТ и картата им е 15 лв. за един месец и септември или октомври, когато са им заверени студентските книжки, се носят отново в бюрата на ГТ, защото уверението важи само до началото на учебната година. Всичко това го научих по трудния начин, както обикновено става в нашата държава Laughing
Ако все още не са приети, тогава може да бъде издадена младежка карта на стойност 26 лв.

# 444
  • у дома с любимите си хора
И аз да се включа към поздравленията за приетия младеж. И също като re_ge, смятам, че не са за омаловажаване усилията, които е положил. Без да искам да те засягам aunt Ogg, ама не го разбирам това. Имам позната- супер амбициозна майка, записала дъщеря си на сто урока по каквото се сетите, която все казва моята дъщеря от 8 клас не учи английски, не се е подготвяла грам за изпита за сертификат от седми клас, а има почти максимален брой точки на CAE, нищо не прави, а има отличен успех в училище....На всичкото отгоре я записала и на IELTS изпит, за да докаже на себе си явно, че и на него може да се справи с максимален резултат.Е , справи се, ама няма какво да се заблуждаваме, че е без усилия. Вместо да каже дъщеря ми е страхотна, положи усилия, справи се чудесно, има прекрасни резултати. Радвай се момчето си, чудесен е, не е нужно да се омаловажава трудът му.

# 445
  • София
aunt Ogg, честит студент! Да ти е жив и здрав, и смело напред да постига мечтите си! Gift Heart

Имам позната- супер амбициозна майка, записала дъщеря си на сто урока по каквото се сетите, която все казва моята дъщеря от 8 клас не учи английски, не се е подготвяла грам за изпита за сертификат от седми клас, а има почти максимален брой точки на CAE
Червеното категорично противоречи на синьото. А и смея да твърдя, че ако едно дете не се подготвя целенасочено за изпита по CAE няма как да го вземе, че и с максимален брой точки. Няма как от въздуха да се натрупат знанията за специфичните критерии и изисквания, които този изпит има. Ще дам пример. Моят син има изкаран курс по АЕ за публично говорене - сами разбирате колко по-висока е летвата в подготовката за това. В училище си изкарва шестиците с лекота, в профилния АЕ - също. Но учителката, която го готви целенасочено за CAE, казва, че още не е готов за този изпит, особено в писмената част, където има строги изисквания за това как се пише писмо, article, review и т.н. и т.н. Не е само да знаеш няколко хиляди думи и да си на "ти" с граматиката, четенето и говоренето. Не става просто така "ами той/тя не се е подготвяла и изкара".

# 446
  • Пловдив
Имам позната- супер амбициозна майка, записала дъщеря си на сто урока по каквото се сетите, която все казва моята дъщеря от 8 клас не учи английски, не се е подготвяла грам за изпита за сертификат от седми клас, а има почти максимален брой точки на CAE
Аз я разбрах Вилиан. Връзката между синьото и червеното е  "все казва". После може да се сложат кавички.
Познавам такива майки.
Иначе съм съгласна, Kally May, без целенасочена подготовка по формата и тънкостите на изпита не става.

aunt Ogg, честит ти студент! Дано е здрав и да сбъдва мечтите си!

# 447
  • у дома с любимите си хора
Съжалявам, но от телефона ми е трудно да пиша., дори когато съм с очила.
Не искам да измествам фокуса от прекрасната новина за приема на момчето на Ogg, защото това си е постижение, на което трябва да се отдаде значимото и да се аплодира. Само адмирации за този млад човек!
Скрит текст:
Става дума за това,че има родители, които искат да представят децата си за самородни таланти по рождение, които едва ли не без усилия постигат уау резултати и хваленето с тази гениалност по рождение в инстаграм, фейсбук не прави услуга на децата, единствено "чеше" нашето его с безбройните поздравления и лайкове.  Действителността е друга - децата се трудят и следва да уважаваме труда им. Аз лично съм наясно , че за сертификатите се изисква подготовка , при това сериозна, най-малкото заради разликата във форматите и приказки, че не се подготвя и на прима виста изкарва почти максимален резултат ми звучи като фукня, нищо повече. Колкото до безбройните курсове, на които е записано детето - щом е съгласно и се справя "да огрява" навсякъде - няма проблем. Въпросът е, че за тези активности не се казва в социалните медии, а се прокламира "гениалността от самосебе си". Надявам се,че внесох яснота по въпроса.

# 448
Огг, честито и от мен за студента! Да е успешен и за напред!

# 449
  • София
Съжалявам, но от телефона ми е трудно да пиша., дори когато съм с очила.
Не искам да измествам фокуса от прекрасната новина за приема на момчето на Ogg, защото това си е постижение, на което трябва да се отдаде значимото и да се аплодира. Само адмирации за този млад човек!
Скрит текст:
Става дума за това,че има родители, които искат да представят децата си за самородни таланти по рождение, които едва ли не без усилия постигат уау резултати и хваленето с тази гениалност по рождение в инстаграм, фейсбук не прави услуга на децата, единствено "чеше" нашето его с безбройните поздравления и лайкове.  Действителността е друга - децата се трудят и следва да уважаваме труда им. Аз лично съм наясно , че за сертификатите се изисква подготовка , при това сериозна, най-малкото заради разликата във форматите и приказки, че не се подготвя и на прима виста изкарва почти максимален резултат ми звучи като фукня, нищо повече. Колкото до безбройните курсове, на които е записано детето - щом е съгласно и се справя "да огрява" навсякъде - няма проблем. Въпросът е, че за тези активности не се казва в социалните медии, а се прокламира "гениалността от самосебе си". Надявам се,че внесох яснота по въпроса.

Скрит текст:

Има и такива - познавам такива....

Общи условия

Активация на акаунт