ДВАНАДЕСЕТИ клас 2025/2026

• 40 868
  • 729
  •   2
Отговори
# 705
  • Перник
Re_ge, да е жив и здрав младежа!

Re_ge, честит да е младежа! Да е много здрав и да му се сбъдват всички мечти!
Щерката категорично отказва гримьор и фризьор. Иска да се направи сама, както й харесва. Подкрепям я. Много харесвам по-натурални визии на тази красива възраст.

Ако е сигурна, че ще справи сама, защо не? Дано само не повтори грешката, която аз направих за моя бал. В далечната и мизерна 1997 г. Гримира ме братовчедка ми - очна линия и червено червило. Прическата реших да си правя сама. Идеята беше да имам кок. Ама ей така, без никаква подготовка. Кумата на родителите ми, която цял живот ходи с кок си свали фибите, за да ми ги даде, защото се оказа, че аз имам само 2, а те съвсем не са достатъчни Joy

Нашият младеж вече 2 месеца има книжка и все още не кара сам. Май няма и особено голямо желание да шофира, но баща му всеки ден измисля къде трябва да бъде закаран Smiling Imp

# 706
Аз вече съм се прекръстила на "Мис Дейзи" и само чакам да дойде заветния момент /засега само листовките са отметнати, има и още кормуване/, но съм се цанила за тест-пътник отсега Simple Smile.
Около училището имат паркинги, но и големи претенции за собственост от живущите наоколо, като навсякъде. Съученичка наскоро се сдоби с надрана кола от край до край.

# 707
Rege, да е жив и здрав младежът!

Благодаря ви за информацията за курса на Регалия. Засега се отказах да го вземам.

На девойката съм й забранила да се качва при съученици с шофьорски книжки. Дано ме чуе, защото е инат.
Аз от такова удряне отзад получих камшичен удар и се сдобих с много гръбначни проблеми.

# 708
  • София
От една страна приветствам да усвояват нови умения, от друга - в София, където градския транспорт е доста удобен и трафика/паркирането кошмарни, не ми харесва идеята да допринасят още за него. Затова и не давам зор да взима книжка, макар че като шофьор мога да оценя това да си независим със собствен превоз (преди не слизах от колата, сега съм основно пеша/с колело/с транспорт заради горните причини, колата ми е за извън София основно).

# 709
  • Русе
На моята дъщеря една от съученичките и приятелката й си отидоха завинаги от този свят преди нова година в колата на неин съученик, взел книжка 2 месеца преди катастрофата. Така че говорете им да не се качват в чужди коли.

# 710
Нашият младеж вече 2 месеца има книжка и все още не кара сам. Май няма и особено голямо желание да шофира, но баща му всеки ден измисля къде трябва да бъде закаран Smiling Imp
Горе-долу и у нас така, но нашият младеж има голямо желание да кара (засега само с баща си), но общо взето няма къде, кога и какво - имаме една кола, училището е до нас, а уроците по БЕЛ и фехтовката - на място, където е по-добре да си с градски транспорт.

vesssrusss, помня инцидента в Русе...Много тъжно...Disappointed
А къде паркират като ходят на училище? При моят училище в зона, работа в зона, то златно ще излезе това каране.
Аз се надявам около нас скоро да стане зона и учениците да спрат да идват с коли - вечер обикаляме по 30-40 мин, за да намерим място...а, има добър транспорт до тук. Знам, че зоната няма да ни гарантира места за паркиране, но поне младежите с колите сигурно ще намалеят...

Последна редакция: чт, 22 яну 2026, 19:22 от marini

# 711
Благодаря на всички за пожеланията!
Да ви се връщат!

Моят няма да кара курсове за шофьор както планираше от 01.02. Почва да му става все по-натоварено. Което не е неочаквано, то в това училище кога ли не е било натоварено. При нас има обявена втора седмица грипна ваканция,  но цялото училище е на училище заради специалните предмети. Неговият клас си готвят дипломните работи ( която за предмета на моичкия трябва да  включва три творби скулптура и три творби рисувателни обвързани с обща тема) и децата са по  осем часа в училището три пъти седмично. Трябва паралелно да подготви и писмена теоретична част към ДР ( с определен брой страници. Даже подписаха нещо като договор за изисквания, консултации, предаване, рецензия и защита). Трябва  да предаде всичко до последната седмица на април за рецензия. Също така вече почнаха да се готвят за държавните изпити ( по специалните предмети), всяка седмица им искат подготвени по няколко теми от въпросниците по държавните изпити , проверяват ги и ги оценяват даже. Ще започнат от другия месеца да  имат пробни изпити за подготовка. Така че той самия стигна до извода че ще кара курс юни. Когато тези неща ще са преминали. Добре поне , че кандидатстването е зад гърба му, иначе ако трябваше паралелно да готви портфолио  - 24 часа нямаше да му стигнат.
Баща му мърмори, че може да не му стигне времето лятото ако не го вземе от първия път,  но за мен не е проблем. Ако не стане това лято, другото,  като се върне завършил първокурсник, тогава ще кара курс . Не му е тупнало и няма да му избяга.

За бала имаме само вратовръзка Simple Smile Купи си я това лято от Тайланд, от къщата на тайландската коприна  с основател Джим Томпсън,  открил за Америка красотата на този материал.

Последна редакция: чт, 22 яну 2026, 18:59 от _re_ge

# 712
И аз съм доста притеснена от шофирането сам. Взе си документа в понеделник, тази седмица Simple Smile снощи излиза да кара с баща си… хем искам да свикне бързо, а не като мен, хем като го знам какъв нервак е понякога(основно на игрището) не знам какво ще става.
Около нас е вече зелена зона. Нооо училището е в същия квартал и колата има платен абонамент, така че нашият е спокоен за паркирането!
Ние сме готови с костюма за бала-сако панталон, риза, вратовръзка…Обувките поръчах вчера. Остава колан и чорапи Simple Smile)) Моткаме се нещо с ресторанта, но там отговаря ММ и предполагам, че пак ще измисли нещо накрая.

# 713

Около нас е вече зелена зона. Нооо училището е в същия квартал и колата има платен абонамент, така че нашият е спокоен за паркирането!

MollyBy,  това, че имате абонамент за зелена зона, не означава, че може да спирате в цялата зона, а само в съседните улици около дома/ офиса ви.

# 714
  • Варна
Във Варна е малко по-друго със зоните. Зелената зона е мисля на 7 различни подзони. Реално един квартал = една подзона. В случая на Моли е едно и също Wink
По въпроса с шофирането - и аз чакам да ме вози като вземе книжка (дано е преди бала), оставила съм й старата ми кола с ръчни скорости за целта. Не мога да предположа що за шофьор ще стане, засега я е страх от високи скорости уж, ама си е разсеяна и от това ме е страх да стане беля.
За бала май вече има обувки. На едва 6см ток, дебел. Искала да й е удобно. И да може да ги ползва и в бъдеще. Щяла да вземе един мой клъч, защото си отивали…. Бижута си имала, щяла да измисли нещо. Няма да се бъркам, въпреки, че не съм съгласна.
Реге, със закъснение, но от сърце - да ви е жив и здрав творецът и да продължава да прави света по-красиво място с въображението и сръчните си ръце!

# 715
  • Пловдив
Моят си взе книжката на 19 декември, на 20 кара с мен 10 мин -  да ме закара до работа и остана в колата и продължи сам. Из града го пращам да пазарува, да ходи до баба му (в другия край на града). Каране се учи с каране и за за две седмици имаше голяма разлика. Сега е доволен, вечер излиза и се прибира 11-12 ч, а аз съм доволна, че  изобщо не пие. Trollface
Ние костюм имаме, сега обувки и колан трябва да взема.

# 716
Моят вече си ползва колата активно.
Даже два пъти зарежда пълен резервоар. Неговата е на газ и се вози почти без пари.

# 717
  • у дома с любимите си хора
Dive, и моята госпожица ще е с обувки с 6 сантиметров ток, но тънък. По същата причина - да ѝ е удобно. Тя има ботуши и сандали с 9 см ток и ги носи вече втора година,свикнала е, но каза, че за бала няма да си причини висок ток. Преди две години, на бала на брат ѝ пред " Милениум", гледа девойки облечени красиво, но боси, с кървящи крака , с огромни рани. Тази картина така ѝ се е запечатала в главата, че не може да се отърси от нея.  Рокля капарирахме в началото на месеца и сега чакаме да ѝ изработят обувките, за да ѝ нагласят дължината спрямо обувката. Подшиването щяло да отнеме поне 3 часа. Остава ѝ само чанта. За чантата тип плик се колебаем дали да не я дадем да ѝ я изработят, за да е от същата естествена кожа и в тон с обувките и да може после да си ги ползва в комплект.

# 718
  • София
Момичета от София, горещо препоръчвам през този уикенд да се възползвате от изложението, което върви в момента в музея "Земята и хората" - „Моден салон – абитуриенти” – 2026.
Днес точно за 40 минути младежът се оборудва с абсолютно всичко, облечен от главата до петите, включително колан и обувки за невероятната обща цена от 440€. Очаквах, че поне 700-800€ ще заминат. А качеството на материите силно ме впечатлиха. Синът каза, че по-удобни официални обувки не е имал досега. Меко казано сме щастливи и доволни - той от костюма си, аз от цената.
Очаквано, роклите са повече от костюмите. Имаше страшно много рокли, най-различни - къси, дълги, палитра от цветове, материи, с воали, с паети и пр. и пр. Видяхме момичета, които пробваха. На едното му подкъсяваха с иглички долната част на роклята, което ме навежда на мисълта, че също се предлага да бъдат направени и корекции. С две думи си заслужава посещението, дори да не си харесат девойките нещо, поне да се ориентирате къде какво се предлага. Най-вероятно имат и каталози, и ще съберете контакти.
Искам специално да благодаря на Sparkling Heart VAVA Sparkling Heart, че спомена за изложението тук.
Нямаше и да разбера, че има такова нещо, а ето, че при нас всичко се увенча с пълен успех!

Шофьорската книжка ми е болна тема и все още е далеч пред младежа. Записах го на курса в края на октомври. Още не си е минал теоретичните уроци, цели два раздела му остават. Хората за два месеца минават и листовки, и кормуване... нашият хич не бърза. Сега са ги погнали в училище за края на срока и съвсем не му остава време за листовките. В края на този месец му изтича давността за видео-уроците; ще трябва да се обаждам да му ги удължат, защото не виждам как ще стане. Освен това, започна и един курс към британски университет, който ще му донесе сертификат с доста голяма тежест. Та програмата му е уплътнена отвсякъде.

Re_ge, макар и късничко - да ти е жив и здрав прекрасният младеж! Tada

# 719
  • В светлината на слънцето
При нас все още не се говори за бал. Ще си купи явно всичко сам в последния момент. Аз отдавна не ходя с него за дрехи. То и сестра му си хареса роклята от раз някъде 1-2 месеца преди бала.

Общи условия

Активация на акаунт