Образувание на петата

• 454
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте. Имам твърдо образувание на петата, подкожно. Прилича на мазол, но е под кожата. Знам ли. Какво мислите. Как да го третирам. Няма връхче или нещо подобно.  Ако го докосна леко нямам усещане там. Ако го натисна леко, много боли. Дали е кокоши трън? Образува ми се след като 2 седмици стъпвах на криво заради операция на палеца на крака. И фактически точно на мястото на петата, което най-много натоварвах, сега ми се получи това. Какво ще ме посъветвате. Винаги съм бил доволен от лепенките Урго Корисид. Но досега съм ги ползвал за кокоши тръни отстрани на палеца, където лепенките точно покриват мястото. А тук на петата сега е по-голямо. Може би 1 сантиметър. Благодаря.

# 1
  • София
Отидете на подолог, какво да мислим ние, като и вие не знаете какво е?
Намерете във вашия град и вървете третирайте правилно

# 2
Ох, много е модерно да се ходи на подолог, обаче в БГ такава специалност няма. Подолог е лекар, който се занимава със заболявания по ходилата. Тук просто няма такова нещо.
Специалистите у нас се наричат медицински педикюристи, а всеки, който се саморекламира като подолог е най-много именно това.
Това само като инфо, но да, най-добре първо на такъв педикюрист, а ако не може да се справи с проблема, на кожен лекар. Ако е мазол - то е за педикюрист, ако е кокоши трън обаче - съветвам те да се довериш на лекар, все пак това е HPV и при неправилно третиране не само може да не се махне, но може и да се разпространи.

# 3
  • София
Хайде моля, как да няма?!
Има, завършили където трябва и работещи на ниво.
Виждал съм, ама няма - друг път.

# 4
Искаш да кажеш - лекар-подолог, завършил в чужбина, който практикува в БГ? Доста отблизо следя тези неща и не съм попадала на такъв. Може ли координати?

# 5
Дори не знаех, че лекартят занимаващ се с краката е Подиатър (Болести на ходилото)

# 6
Къде се учи подология в медицината?
Доколкото знам,   подология се учи специлно , но не е медицинска специалност, както примерно оптометрията, или физиотерапията- специалисти са, но не и лекари.
И са много, много рядко срещани.
Бих посъветвала авторът да иде на остеопат- измененията в походката са натоварили крака, някое сухожилие...може да има възпалителен процес.
ММ стъпва на ръба на десния крак/ идва от измествания в таза/ , и си прецаква от време на време петата в задната част, защото възпалява фасцията на стъпалото.

# 7
В БГ със сигурност няма такава специалност. В САЩ например има, даже съм гледала едно предаване по TLC с някакви особено тежки случаи.
В БГ специалността е медицински педикюрист, просто е станало супер модерно да се наричат “подолог”.

# 8
В България има Подиатър и това е лекар по болестите на ходилото!
Има си какво да се специализира, за да се представя за такъв. Светът отдавна не се свежда до университет в София и много специалисти учат извън страната.

Общи условия

Активация на акаунт