Писани като Великденски яйца са СЕПТЕМВРИЙСКИТЕ деца

• 14 277
  • 284
  •   1
Отговори
# 60
  Весеки празници на всички!  

Чета ви редовно, но нямам желание да пиша, направо ще си кажа защо. Забелязах, само 3-4 мами, който наистина четат другите какво пишат.
 Не искам никого да обиждам и не казвам, че само моите постове не се четат. Конкретен пример: една мама казва новина, и следващия пост друга- "абе знаете ли, че" и пак повтаря същото. Има и други, но няма да задълбавам. 

Последна редакция: пт, 06 апр 2007, 08:41 от sladur4e*2

# 61
Честита 7-ма месечинка на Ника на Банди, Мария на steffi, Mинчо на alexal, Карина на kaleia, Бобо на Щастливка и Дария на teedy! ного щастливи мигове с мама и тати, палави детски игри и един куп сбъднати мечти!

tonitta, снимката е страхотна. Голяма сладурка е малката в комплект с красивите яйца. Hug
Май само аз не съм боядисала яйца вчера Embarassed. Ще го направя утре, че държа Мими да си е у дома. А нея, миличката, пак през уикенда ще я водим на психолог. Толкова ми става мъчно понякога... Имам чувството, че губи най-красивите си години - детството. Макар, че изглежда доста щастлива в нейния си свят.
DVV, благодаря ти от сърце за кафенцето! Hug Наистина много ме трогна. А аз все ще ти изпращам мечета Embarassed. Нали събираш още, за да се реванширам?
Благодаря и на Доника за вкусната закуска.  bouquet
Кузманка, лек път и весело изкарване при баба и дядо. Ех, че ме подгони носталгия... Аз вече си нямам такива. Sad
Момичета, отивам да уча. Утре чакам мама от Бургас, за да ми помогне, че изоставам.
Desssy, и аз съм чувала за бебчета родени със зъбчета. Вече какво ли няма по света... Ами, да им е честито и бебчето и зъбчето!
sladur4e*2, благодаря за пожеланията за предстоящият празник. На мен лично ще ми липсваш. И ти и DVV. Изпратете поздрави на LIBRA.
А къде е irinii? Дано всичко е наред. Praynig
Много усмивки желая на всички вас!  bouquet

Последна редакция: пт, 06 апр 2007, 08:42 от mari_anka

# 62
  • София - Бургас
добро утро! Hug

Ама колко съм раннобудна днес......Не, това, разбира се е с причина.Станах рано, защото ще пътуваме за морето.Имам да опаковам багаж, а и не ми се иска да пропуснем обичайната за деня разходка с Каринка.В Ахтопол, ще посрещнем Великденските празници, при моите родители.Нямам търпение да тръгнем.Така ми се иска да се поразнообразим.....А и бабата и дядото на Кари, ще са така щастливи да ни видят.....Ох, да идва възможно най - бързо времето, когото ще тръгнем....
О, да ви се похваля, вече имам нв бански....може да го пробвам.. Joy Wink

Каринка от няколко дни, произнася думички, несъзнателно разбира се, но .....казва - айде, айде,.....ба - ба - ба - бъ...и някакми такива, а и да - да - да----много е сладка.... Heart Eyes
Все още нямаме зъб... Crossing Arms

И така, пожелавам на всички весело посрещане на Великден!

# 63
A-a-a, kaleia, няма да се измъкнеш така без да си почерпила за месечинката на Кари! Laughing Честито ти нов бански, със здраве да си го носиш! Весело изкарване на празниците при мама и тати. Сигурно и ние щяхме да празнуваме в Бургас, ако не беше тази защита. Но след нея, непременно ще отскочим до там.

# 64
  • Варна
Момичета добро утро! HugБързам да ви драсна два реда,докато Дарито е на паяка(от вчера я слагам за по малко).Много е смешна.Не знае милото как да го използва още и си вдига краката във въздуха hahahaМоя ден започва всяка сутрин еднакво.Ставане в 7,30х.Приготвяне на баткото за градина.Завеждаме се и след това вниманието ми се пренасочва към малката кукла.Сега ще си направя кафе(любим сутришен ритуал без който не мога).Да ви призная не съм го спирала докато бях бременна и след това докато кърмя Embarassed
Стес благодаря за съвета за маслото.Мисля да го въведа с попарата.Какво стана с децата ти?Как изкараха шарката?останаха ли им някакви белези?Питам защото в групата на баткото ни има варицела и сме в очакване.Дано ни се размине Praynig
Ще се включа по късно,че малката  се набира нещо.Слънчев и усмихнат ден на всички Hug

# 65
 Mari_anka благодаря, заради теб може и да  ThinkingHug

# 66
  • Русе
Хайде и аз да се обадя че сме живи и здрави Mr. Green
Весело празнуване на ВЕЛИКДЕН Hug
Ема вече има 2 зъба,на хепатитна ваксина бяхме. и за протокола 8кг-72см.Съжелявам мами ,ама хич не ми остава време да пиша,понякога прочитам "диагонално" постовете и ....дотам Sad
От мамите които дават сутрин попара..........моля да ми кажат как я правят,че да става за нашите деца.Днес я направих за първи път и стана с много едри парчета,а, Ема много се дави,стана и много рядка,реших да пасирам............и стана едно мацано и я хвърлих.Утре пак ще опитам newsm78
Доста стоим навън,а като се прибера гледам  да наготвя и пооправя .Ема и тя казва "ба-ба-ба; бе-бе-бе ; ма-ма-мамама (много е сладка)
ЛЕК И УСМИХНАТ ДЕН и се радвам че ви има,поне малко да се ориентирам как се развиваме и малко да се разтоваря като ви чета Party

# 67
Сладурче и ДВВ ,мое мнение е че тук сме повече от 100 човека.Като бебетата са на различни етапи в хранене,зъби,..спане и проблеми.Съответно когато на някой му е дошло до главата вече дадения проблем задава въпрос и е пропуснал да коментира или чете по него по-рано,защото са били на друга вълна и това е разбираемо.Аз винаги минавам първо през търсачката и ако не открия тогава питам.Чета на всички постингите,но не мога да отговоря на всички или ако на някого са отговорили вече не се повтарям.Например ако някой напише ,че бебето му е супер и тежи толкова и т.н го прочитам ,радвам се на това че всичко е ок и не давам коментар,предпочитам да напиша ако някой има проблем,за да помогна ако е възможно.Много мами влизат хвърлят едно око по диагонал и директно казват как са и така.Не е възможно да се следи хронологията и постингите ежечасно.Тъй като сме мами от цяла българия ,а други и извън нея е разбираемо да сме тотално различни в нравите,разбиранията си,професиите си....някой мами си допадат повече ,а други не.Това е съвсем логично.А поздравите за месечинките за мене беше нормално до 6 месец да сме в еуфория и от тук нататък смятам ,че е ок да се черпим и поздравяваме за 1 рожден ден и затова напоследък пропускам да поздравявам месечковците.А от форума имам хора които са ми много близки и познавам от Н на брой години не от тук .И пак казвам това е отчетна тема отворена за всеки по всяко време.
Да не се получава като скоро изкоментирахме една случка, за детенце което го записват в детската градина и учителките там имат проблеми с него ,не можели да го учат и обръщат внимание защото те това вече го били минавали!!!!!!
Муцката - за попарата купувам от сухарите goldies натрошавам два много на ситничко,слагам много малко масълце,1 чаена лъжичка захар,обезсолено сирене колкото кибритена кутийка и заливам с малко водичка колкото да се напои хубаво хлебчето и да има много малко в купичката вода.Предпочитам да не я пасирам имено защото мисля че е време за малко по едри парченца.С попарката се слага началото на ученето да хапват храна на парченца.Първата попара Арен я яде 40 мин.Втората плака и я отказа.Оставих го 3 дни да си почине,ще го пробвам пак. Peace Май се иска търпение.Попара може да се прави с вода,с АМ или с чай на хип.Въпрос на вкус е.Искам да ви кажа че като се замисля май попарата съществува само в Бг.
Алфи -на лични ти писах
Дитнашата кухня е от 10 месеца.Имам да въвеждам още храни,но мисля че ще сме готови към 10 месец за кухня .Казаха ми от кухнята когато детето стане на 10 месеца да отида с бележка от лекар ,че детето е здраво и без алергии и акта за раждане и го записвам.
Стесследя тази тема за Валдорфските училища ,изчетох доста.На есен ще откриват такава детска градина.Това което много харесах са играчките за децата като тези :
 http://www.islandtreasuretoys.com/
Весито - чакаме те свежа от Прага със снимки

Последна редакция: пт, 06 апр 2007, 10:46 от dennis

# 68
Здравейте момичета:)

Хайде и ние да честитим на нашите наборчета празника и да почерпим за нашия празник (ама няма да пускам картинки, че да не ви текът лиги Laughing )

Два дни не сколасвам да драсна 2 реда и вие ехеее изписали 4 страници браво:)

Ама това ДВВ много "пали" Simple Smile хей момичета-кокичета я гледайте от весалата му страна на този форум, че иначе няма смисъл... Сладурче*2, ама то четенето не е задължително бре Simple Smile аз това го разбрах още преди да започна да пиша Simple Smile и какво от това, така чеее да си седнете с Двв на дупето и да ни драскате по някои ред... аз чета всичко и с кеф:)

Стес, Омни, Весито, Алина.... бързо възстановяване и по-малко болести, много ми стана мъчно за вас и дечицата ви... Весито на теб хубаво изкарване в Прага и после да разказваш, и снимки да показваш  Grinning

Весела74, за шарката не се тревожи. Моите деца също я изкараха. Голямото още има 2 като петънца на челото, малкото няма нищо... колкото по-малки, толкова по-лесно се справят с таз Варицела.

Марианка, спокойноооо и аз не съм боядисвала яйца и причината ми е като твоята. Искам Ичи да участва. Миналата година, че бе по-малък му бе много интересно, представям си сега.

На мамите, които ще пътуват хубаво да си изкарат:)

Ави, муцката, честито за добрите резултати  Hug

Сесилия, еее аз не съм точно с 2 бебета:) 2 години им е разликата... просто голямото понякога се държи повече като бебе от малкото та за това така казвам  Mr. Green иначе си имаме нова мама с 2 бебета... е тя да каже как се справя  Peace

Десси, аз даже не ги и броя нашите кърмения, но и ние не слизаме сигурно под 6... Предлагам и като да се напапа, и за успокоение, иии изобщо предпочитам да суче повече отколкото да яде пюрета. Нямаме заместено хранене и за сега му давам най-много 60гр манджа:)

Ех, тези мами с тез моми:) така-така да може момчетата ни все в хубаво да се оглеждат:)

Бобо изкара ужасен конюктивит, който се разви скорострелно. Сутринта бе с повечко гурли от обикновенно, а до 7 вечерта бе с подути и червени очи, и произвеждаше ужасно много секрет... ууу като поточна линия беше горкия. Кърмата не помогна, а като знам на колко хора съм дала кърма за очите и са се оправяли. Мислех си, че ако продължава така на другата сутрин няма да мога да му отворя очите. Нооо още с първото капане на капките, които ни изписа чичо доктор му светна погледа, и вчера бе ок. Момичета, това бе в деня на срещата и много се надявам да не сме ви заразили... особено Хриси!  Praynig

Хубав ден ви желая. Аз днес мисля да завъртя един козунак, а довечера... ми тези деца си имат и баща, че майка им ще си фръцка дупето на баскетболен мач  Mr. Green

п.п. еххх, то след Денис кво да кажеш... ама аз писала писала, а след нея трябва да постна  Mr. Green

Последна редакция: пт, 06 апр 2007, 10:13 от Щастливка

# 69
Мамчета, имам едно питане,предстои  ми да давам попара на моите бебковци,не е ли по-добре тя да се прави с чай,и ако е да какъв да бъде той?Благодаря предварително на тези които ми споделят опита си Hug

# 70
  • Бургас
Здравейте, мили мами !
Много ви благодаря за подкрепата, наистина имам нужда от нея   bouquet За сега гледам да не мисля за това изследване и да чакам ,докато се появи резултата. / не винаги успявам, де /
Весито, Стес, Ви, Омни , Щастливка и всички мами с малки и големи проблеми - горещо се моля всичко лошо да е зад гърба ни  Praynig  Praynig  Praynig
Desssy - и на нас ни се събират доста кърмения, със сигурност са поне 6. Аз гледам да и давам твърда храна между кърменията и да не си пропуска кърмене.
tonitta  - много е сладка Никол ! И аз смятах вчера да снимам Мими с яйцата, но не ми остана време за последните украси, днес дано да успея  Simple Smile
kaleia , Кузманка и всички мами, които ще си ходят при близките  - лек път и весели празници с близките хора   bouquet
dennis   newsm10  Взе ми думите от устата  Simple Smile Както обикновено страхотно точно и изчерпателно мнение  newsm51
И благодаря за мнението за попарата  , тъкмо обмислях как да и я приготвям . Смятам след Великден да я пробвам, дано да прояви апетит, че вече се чудя какво да измисля с това неядене  newsm78
Лек ден, момичета   bouquet

# 71
здравейте момичета,като гледам как сте захванали темата с нерви направо се чудя ЗАЩО. Но както и да е това не е моя работа защото всеки си има мнение,но за да пише във форума сигурно намира нещо интересничко.Аз ви чета постоянно и ми е доста  интересно.И така сега да се оплача и аз малко.Моят маник за първи път е болен и направо съм изпаднала в ужас.от неделя започна да кашля,викнах педито и ни изписаха сиропи,пихме ги два дни и нищо даже се разкашля повече,и вчера отново викнах педи да го види и какво се оказа бронхит та сега сме
 на сиропи,антибиотик,витаминC,и капки за нос.Ох стига съм се оплквала пред празнично.
Ави-много хубави резултати дано да са все така. Hug
Кузманка, лек път и приатно прекарване при баба и дядо.
vesela74, добре дошла
спирам че ме викат за сиропче. Hug  bouquet

# 72
Доника – ще празнуваме другата сряда с теб, не се отчайвай! Усещам, че май ти се иска и момиче покрай момичешките дрешки. hahaha

Мама Меги – честита ви придобивка. Дочакахте си и столчето. Сладко да папкате на него и да не се мажете много!

Мамичка Яничка – детето само си показва, кога е готово за кухня – вече са му омръзнали всички бебешки каши и пюрета и иска от нашата храна. Зависи също и каква е кухнята – за след колко месеца, защото има различни.

Весела 74 – добре дошла! Hug

Алина – радвам се, че вече сте добре, че празници идват!

Веселка – браво за покупката. Много добре звучи тоалета. Peace

Полин – пожелавам по-скоро и безболезнено зъбоникнене!

Ави – браво за мерките. Аз си мислех, че вече ядете каши. Ние пробваме от време на време.

Денис – и аз си мислех онзи ден, че времето вече е подходящо да заведем бебоците в зоологическата градина. Може там да направим скоро среща.

Стес – съжалявам за болестите. Оправяйте се бързо!

Омни – дано вече всичко да е преминало и всички да оздравявате! Благодаря за инфото за яйцата!

Венуш – гледам, че не сте само вие с такива мерки. И други бебоци не са станали 7 кг., но изглежда, че това е нормално. Има време, ще пораснете.

Деси – на мен денем ми се събират около 5 кърмения, но нощем са 3-4.

Сладурче2 и ДВВ – съжалявам, че сте останали с такова впечатление. Аз съм отскоро и се включвам рядко а и често само чета (нали и не остава много време за писане). Наистина сме много хора и като съм отскоро ми е трудно да запомня повечето – карам на части. Марианка пише почти всеки ден и аз се радвам, като я чета. Но много често нямам какво да отговоря или съм го прочела след няколко дни, когато вече не е толкова актуално.

За който питаше – аз не давам попара и не слагам никаква мазнина за сега.

Щастливка – наистина много бързо се е развил този конюктивит, но се радвам, че капките действат. Завиждам за баскетболния мач. Аз сутринта изпратих дъщерята за Франция. Дано да си изкарат добре.

Весели празници на всички! Приятно пътуване и красиви разходки тези дни! Дано и времето да ги позволи!
Много писах. Извинявам се

Усмихнат ден на всички! Grinning Grinning Grinning

# 73
galia:), желая от сърце бързо да оздравява бебко. Praynig Зная, че се притесняваш, но ще премине пустата му болест.
Във форума сме наистина много хора - 100човека-100различни мнения. И понякога (добре, че е рядко) възникват и кинфликти. Хубаво е, че добрият тон бързо се възстановява. Grinning
Аз уча уж, ама не пропускам да хвърля едно око тук. Ако продължавам така, накрая ще се проваля. hahaha

# 74
[quote author=mari_anka Какво учиш и успех ти желая!

Общи условия

Активация на акаунт