Проблеми със захранването

• 404
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте !

Моля за помощ , имам бебе на 7 месеца . Започнах да го захранвам 6 месеца и половина и всичко вървеше напред , докато не повърна от преяждане с пюре +кърма( повече мляко) . След този случай не иска да яде пюре изобщо , само лъжливи лъжици . Храни се изцяло на кърма . Моля ако някоя майка й се случвало , да даде съвет или трик . Към твърди храни има интерес да ги смуче .

# 1
  • София
Да, има регрес. Върнете се и се спрете.
Нищо няма да му избяга от храната, не се фрустрирайте.
Щом има интерес към твърди храни - това е супер!
Давайте и с развитието на дъвкателния процес, може направо да прескочи пюрета и каши.
Не препирайте къде е стигнало бебето, накрая ще ви изяде ушите Laughing

# 2
2 дена дадох почивка след случката , след това пробвах 2-3 дена не искаше и реших че няма да го мъча . След това направих седмица почивка изцяло и започнах захранване отново , но без резултат.

# 3
  • София
Много е горещо в момента. Пробрайте всеки ден по малко, може да пробвате да ѝ дадете лъжицата с малко пюре.

# 4
Пробвайте примерно с коричка хляб или нещо друго да дъвче само. На тази възраст слагат всичко в устата. Може да вземете и мрежичка за плодове и пак да му я дадете само да се храни с нея. Вижте за захранване, водено от бебето. Друг вариант - парче жилаво месо с големина колкото два пръста на възрастен - може да го приготвите на тиган например. Моето бебче с голям кеф ръфа мръвката

# 5
  • София
Не ми се е случвало, но малката ми дъщеря нямаше никакъв интерес към пюретата. Започнахме захранване по ЗБВ и започва да хапва. Разбира се, не си представяйте огромни количества, но можех да захранвам адекватно и тя да има интерес към храната.
Другият вариант е както са Ви казали да изчакате малко и да не насилвате.

# 6
Моето бебе също не харесва пюрета ама плодови пюрета. Изобщо не харесва сладко, под каквато и да е форма .  Няма заместител на плода- само пъпеш яде, но сезона свършва и не знам , какво ще правя . Чух за някакви биберони, в които се слага плод, но тя щом вземе биберон и се дави...

# 7
  • София
А няма ли интерес ако вие хапвате нещо?

# 8
Да, особено към хляб.  Харесва попара, сухари , зрънчовци . От зеленчуците хапва тиква, морков и пащърнак.

# 9
  • София
Значи има интерес просто си има предпочитания. С времето децата определено си сменят мнението за храната така, че и повече плодове ще прояде.

Общи условия

Активация на акаунт