На море в Турция - тема 87

• 27 228
  • 399
  •   5
Отговори
# 285
  • Варна
Пътуваме с лири и евро кеш и карти.
Тази година смених само 200лв в лири и на връщане ще зареждаме 1 път кеш, за да не си ги връщаме. В един единствен магазин платих с лири, на повечето места цените са в евро и плащам в евро, а където може с карта. Поне в Кушадасъ повечето цени са в евро. Всъщност кеш се наложи да плащане само в магазините по търговската улица, където накупихме дребни боклуци.
Този път обаче и не сме излизали много от хотела. Дните с постоянни активности минават и сме се отдали на мързел и релакс.

26та мисля, че пак ще се ходи. Тази годината останахме доволни, резервирах на повече от оферта стандартна стая, а на място ни настаниха във фамилна (не знам практика в Кушадасъ ли е за семействата с деца, но за втори път сме тук и за втори път го правят, семейството с нас също получи ъпгрейд на джуниър суит, но те са с по-малко дете).

# 286
Понеже ние скоро тръгваме, та да ви попитам - ориентировъчно колко лири взимате кеш? Ще сме с карти, но все някъде може да се наложи по друг начин да плащаме.
От миналата година имахме около 400 лв. в лири (не помня колко хиляди лири точно). И докато в Бодрум нямаше за какво да ги изхарчим, с намаленията в Алания и търговските центрове, похарчихме всичко и бяха предостатъчно, наистина страхотни намаления. Зависи и какво искате да купувате, ако търсите кожи, злато и т.н., доста повече парички си пригответе.

# 287
Благодаря за отговорите! Нямаме намерение да пазаруваме, за стандартните неща, които би могъл да си купиш на почивка. Изясни ми се вече.

# 288
  • Варна
Понеже ние скоро тръгваме, та да ви попитам - ориентировъчно колко лири взимате кеш? Ще сме с карти, но все някъде може да се наложи по друг начин да плащаме.
поне 100 - 200 лв.
ако  СЛУЧАЙНО ни останат си купувам сирене вакумирано - то трае до 6 м.

# 289
Хора, помагайте! Скоро заминавам за Кушата. Обменила съм някакви валути, те така, да си имам, но имам голям проблем с математиката. Тук не се вижда с просто око, но съм руса. Дайте формула, как набързо да разбера, като е изписана една цена в турски лири, колко лева ще излезе. По днешния курс. Моля ви! Нещо от типа: Пишеш в калкулатора 200, делиш на еди колко си и това, което излиза е в лева /Или умножаваш???/ Разберете, не мога да се оправя. Пролетта мъжа ми се оправя с плащането, но като се прибрахме и той си погледна картата..... мале, мале, мале.... Другото не е за разправяне.

# 290
Хора, помагайте! Скоро заминавам за Кушата. Обменила съм някакви валути, те така, да си имам, но имам голям проблем с математиката. Тук не се вижда с просто око, но съм руса. Дайте формула, как набързо да разбера, като е изписана една цена в турски лири, колко лева ще излезе. По днешния курс. Моля ви! Нещо от типа: Пишеш в калкулатора 200, делиш на еди колко си и това, което излиза е в лева /Или умножаваш???/ Разберете, не мога да се оправя. Пролетта мъжа ми се оправя с плащането, но като се прибрахме и той си погледна картата..... мале, мале, мале.... Другото не е за разправяне.

Използвай онлайн валутен калкулатор:
https://www.calculator.bg/1/valuta.html

Иначе в лева: лири умножаваш по 0,04 (800 лири X 0,04 --> 32 лева)

# 291
Цената в лири / 25 - дава цената в лева. Пример - 100ТЛ/25 = 4лв

# 292
  • Варна
100лири-4лв
500лири-20лв

# 293
Пътуваме с лири и евро кеш и карти.
Тази година смених само 200лв в лири и на връщане ще зареждаме 1 път кеш, за да не си ги връщаме. В един единствен магазин платих с лири, на повечето места цените са в евро и плащам в евро, а където може с карта. Поне в Кушадасъ повечето цени са в евро. Всъщност кеш се наложи да плащане само в магазините по търговската улица, където накупихме дребни боклуци.
Този път обаче и не сме излизали много от хотела. Дните с постоянни активности минават и сме се отдали на мързел и релакс.

26та мисля, че пак ще се ходи. Тази годината останахме доволни, резервирах на повече от оферта стандартна стая, а на място ни настаниха във фамилна (не знам практика в Кушадасъ ли е за семействата с деца, но за втори път сме тук и за втори път го правят, семейството с нас също получи ъпгрейд на джуниър суит, но те са с по-малко дете).

Кой е хотела в Кушадасъ?

# 294
  • Пловдив
Мисля ,че отдавна отминаха ония времена когато се ходеше в Турция да си вземеш нещо на далавера.По курортите е скъпо.В България има много по-хубаво неща.Взимате някое евро за бакшиши и си почивайте пълноценно.

# 295
И аз това щях да кажа - хич нищо не ми се видя евтино или пък много хубаво.

# 296
Аз пък, при все, че съм придирчива, си харесах и купих страхотни неща (дрехи). Ама, въпрос на вкус. И не, не заради далаверата, както някой се изрази. Не съм мъкнала прах за пране или кутии с баклава от блок масата...

# 297
Ние просто не попаднахме на правилните места, си мисля. Едното беше легендите, другото Белек център или нещо от сорта.

# 298
В легендите има много магазини с намаления, но самия Белек е кофти. Това преди 3 години.

# 299
Мисля ,че отдавна отминаха ония времена когато се ходеше в Турция да си вземеш нещо на далавера.По курортите е скъпо.В България има много по-хубаво неща.Взимате някое евро за бакшиши и си почивайте пълноценно.

Още 2023-а усетих финансовата неизгода да почиваш "необмислено" в Турция Simple Smile

Наистина в емблематичните градове като Фетхие и подобни на централно място 2024-а вечеряхме на цени все едно сме в Несебър, Стария град Simple Smile Или една идея по-евтино, ако смяташ допълнителните глезотийки, които ти дават Simple Smile

Сега това като цяло не касае голям процент от посещаващите темата, но следейки я от време на време и гледайки цените, при които хората са доволни от комплексите виждам, че един човекоден излиза малко над 200 лева, т.е. около 450 за двама на стая, за да са доволни...

Аз с толкова пари дори във Велинград ще съм доста добре...
Е, октомври Велинград не е за плаж... а лятото Турция е фурна, но щом се харесва, значи има защо Simple Smile

Основната причина, поради която аз желая да "ползвам" Турция за почивка е, че по този начин си удължавам лятото... плажен октомври е великолепен здравословен заряд за нашата зима Simple Smile

Още не съм планирал почивката, която може да бъде след 3-4 седмици.
Близките, с които ходихме и искаме пак да идем си имат бебенце, другите са възпрепятствани... сами с жената да пътуваме не, че не може, но ако сме компания 4-ма или най-добре 2 коли ще е великолепно...
Ще видим, може в последния момент да изкочи някой заек отнякъде Simple Smile

Други луди, дето да искат да обиколят с кола цялата турска ривиера трудно се намират Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт