На море в Турция - тема 87

• 27 133
  • 399
  •   3
Отговори
# 300
  • Beyond the Frontiers
В Land of Legends читави марки на редовна цена. Далавера не бих казала...
Outlet до летище - пак същото.
Ама цените пак са под тези в нашите МОЛове.
Аз лично пазарувам онлайн така или иначе. Да кажем цените в техните магазини ми бяха като онлайн (демек 30-40-50% по-ниски от магазините в МОЛовете).

# 301
Ние просто не попаднахме на правилните места, си мисля. Едното беше легендите, другото Белек център или нещо от сорта.
Най-хубав пазар съм правила в Мармарис, но там вече говорим за истински град, а не за село с пристанище като... Бодрум. В Кушадасъ също има места за пазаруване, както и в Алания. Често извън градовете има големи търговски центрове и автобуси до там. Е, не говорим за Гучи и Шанел, но има добри марки и качествени неща. За мен Турция е рай за домашен текстил-страхотни материи. И от България пазарувам онлайн само турско спално бельо. Пазарувам много онлайн и от конкретни турски марки, които си търся като съм на почивка там.

# 302
Здравейте! Извинявайте, ако е писано някъде из темите, но не намирам инфо. Ще сме в Лара началото на октомври и искаме да посетим нощното шоу в Land of legend, както и да влезем за цял ден там в друг ден, да видим водопадите в Анталия, да се разходим там. Чудя се как е по-изгодно да пътуваме, с организирани трансфери или с таксита?

# 303
  • Варна
Пътуваме с лири и евро кеш и карти.
Тази година смених само 200лв в лири и на връщане ще зареждаме 1 път кеш, за да не си ги връщаме. В един единствен магазин платих с лири, на повечето места цените са в евро и плащам в евро, а където може с карта. Поне в Кушадасъ повечето цени са в евро. Всъщност кеш се наложи да плащане само в магазините по търговската улица, където накупихме дребни боклуци.
Този път обаче и не сме излизали много от хотела. Дните с постоянни активности минават и сме се отдали на мързел и релакс.

26та мисля, че пак ще се ходи. Тази годината останахме доволни, резервирах на повече от оферта стандартна стая, а на място ни настаниха във фамилна (не знам практика в Кушадасъ ли е за семействата с деца, но за втори път сме тук и за втори път го правят, семейството с нас също получи ъпгрейд на джуниър суит, но те са с по-малко дете).

Кой е хотела в Кушадасъ?

От Корумар Ефесус се прибираме в момента.
23та бяхме с Палм Уингс.
Това са хотелите с такъв приятен ъпгрейд. В анталийските не ни се е случвало.

От Корумара останах доста доволна.
Резервирах го на повече от добра цена(3070лв 7 нощувки 2+1(11г), а хотела ми даде това което исках- хигиена, басейни големи, на едно с пързалките, за да не снова като луда, постоянни активности за деца и възрастни, ниско строителство, достатъчна територия за всички, така, че да няма блъсканица никъде, а на басейните в 9ч сутринта имаше не повече от 10 кърпи. Доста българи имаше, но не от тези заради които всички избягваме сънародници.
Единствено храната не беше точно моята, защото имаше доста манджи и малко чисти меса, а аз се храня по режим.
Бих обобщила, че получих повече отколкото очаквах и за колкото платих.

За пазар-за поредна година нищо не си купувам, мъжа ми пазарува винаги и само от Polo, че имат техни магазини и избор, детето си купува някой боклук колкото да не е без нищо и вземаме нещо за хапване-смокини с шоколад, тел пенир и ейтакива. Голям и фрапантен пазар не. Особено с този район нямам и от къде да го направя.

# 304

23та бяхме с Палм Уингс.

Резервирах го на повече от добра цена(3070лв 7 нощувки 2+1(11г), а хотела ми даде това което исках- хигиена, басейни големи, на едно с пързалките, за да не снова като луда, постоянни активности за деца и възрастни, ниско строителство, достатъчна територия за всички, така, че да няма блъсканица никъде, а на басейните в 9ч сутринта имаше не повече от 10 кърпи. Доста българи имаше, но не от тези заради които всички избягваме сънародници.
Единствено храната не беше точно моята, защото имаше доста манджи и малко чисти меса, а аз се храня по режим.

За пазар-за поредна година нищо не си купувам, мъжа ми пазарува винаги и само от Polo, че имат техни магазини и избор, детето си купува някой боклук колкото да не е без нищо и вземаме нещо за хапване-смокини с шоколад, тел пенир и ейтакива. Голям и фрапантен пазар не. Особено с този район нямам и от къде да го направя.

Може ли информация за Палм Уингс (не Ефесус, ако за него става въпрос) след реновацията? Била съм там преди години и помня прекрасния плаж и хубавата база. Куцаше доста храната там, как беше положението през 2023 г.?

# 305
Пътуваме с лири и евро кеш и карти.
Тази година смених само 200лв в лири и на връщане ще зареждаме 1 път кеш, за да не си ги връщаме. В един единствен магазин платих с лири, на повечето места цените са в евро и плащам в евро, а където може с карта. Поне в Кушадасъ повечето цени са в евро. Всъщност кеш се наложи да плащане само в магазините по търговската улица, където накупихме дребни боклуци.
Този път обаче и не сме излизали много от хотела. Дните с постоянни активности минават и сме се отдали на мързел и релакс.

26та мисля, че пак ще се ходи. Тази годината останахме доволни, резервирах на повече от оферта стандартна стая, а на място ни настаниха във фамилна (не знам практика в Кушадасъ ли е за семействата с деца, но за втори път сме тук и за втори път го правят, семейството с нас също получи ъпгрейд на джуниър суит, но те са с по-малко дете).

Кой е хотела в Кушадасъ?

23та бяхме с Палм Уингс.

Подкрепям напълно,на нас платихме стандартна стая 3+1,а на рецепцията ни дадоха такава с достъп до басейн и това става веднага при пристигането ни в 10.00часа сутринта. Със сигурност хотела е всигнал леко нивото от към чистота,персонал и алкохол.Stuck Out Tongue Winking Eye

# 306
Някой да може да даде актуална информация за ползването на е-сим след забраната? Последно разбрах,че може да си се ползват ,като просто не можеш да презареждащ допълнителни пакети. Но дали е така? Или да свалям позволен оператор на е-сим

# 307
Някой да може да даде актуална информация за ползването на е-сим след забраната? Последно разбрах,че може да си се ползват ,като просто не можеш да презареждащ допълнителни пакети. Но дали е така? Или да свалям позволен оператор на е-сим
Работи е-сим. Мъжът ми е от 3 седмици в Турция и ползва Air alo. Аз си ползвах само роуминг и wi fi, защото бях на почивка само за седмица и не ми трябваха минути за разговори.

# 308
Вчера се прибрахме и 8дена ползвах BNESIM без никакви ядове,тънкостта е че като си закупите пакета трябва да го активирате на бг територия-аз го направих на границата преди бг митница.

# 309
Вчера се прибрахме и 8дена ползвах BNESIM без никакви ядове,тънкостта е че като си закупите пакета трябва да го активирате на бг територия-аз го направих на границата преди бг митница.
Да, така е. Есим се активират, в повечето случаи, от България. Air alo също. На място в Турция няма да стане.

# 310
  • Някъде в Европа...
Да, така е. Есим се активират, в повечето случаи, от България. Air alo също. На място в Турция няма да стане.
Искате да кажете, че ако активирания в Бг пакет свърши в Турция, там не можеш, когато си на уай-фай,  да си "top-up" картата с нови МБ, както го правихме досега? (Многократно съм тръгвала с заредени тук 20 МБ, в един момент ми свършват в Турция, минавам на уай-фай в хотела и си дозареждам с нови 20 МБ, превключвам си пак на e-sim и си продължавам с нея. Последно средата на юни действах така с BNE e-sim)

# 311
  • Варна
В палм уингс ефесус бяхме 23та.

В Корумар и нас ни настаниха веднага, в 11ч

Bne sim ползвахме(имам останали и активни до 1.10, ако на някого му предстои пътуване нека ми пише).
И аз бях чула, че са го забранили както букинг, но там си го отварях без проблем и си следях потреблението. Не ми се е налагало да купувам още.

# 312
Искате да кажете, че ако активирания в Бг пакет свърши в Турция, там не можеш, когато си на уай-фай,  да си "top-up" картата с нови МБ, както го правихме досега? (Многократно съм тръгвала с заредени тук 20 МБ, в един момент ми свършват в Турция, минавам на уай-фай в хотела и си дозареждам с нови 20 МБ, превключвам си пак на e-sim и си продължавам с нея. Последно средата на юни действах така с BNE e-sim)
С wi fi от Турция няма да стане, прихваща веднага местоположението. Не знам дали VPN няма да свърши работа, ако сте там. Аз ползвах VPN за приложения, които не работят в Турция. На Ваше място, аз бих активирала есим от тук и да я ползвам, когато нямам wi fi.  Аз за една седмица, без ползвания wi fi в автобуса и хотела, съм използвала 1697 MB в роуминг от общо 3000 MB в плана ми. Често го ползвах. Ако се ползва навигация нон стоп, стрийминг или нещо друго, което дърпа повече, вече си трябват повече.

# 313
  • Някъде в Европа...
FreakOnALeash, от 2 г ползвам нон стоп, но и много потребявам 🤣..На последната почивка, за 12 нощи тръгнах с 20 МБ, там заредих още 20 МБ и се върнах в БГ с 2-3 МБ остатък. Обаче стъпя ли на турска територия въобще не я спирам картата...Явно занапред просто зареждам оттук още първоначално с 50 МБ за по-дълъг престой...

# 314
FreakOnALeash, от 2 г ползвам нон стоп, но и много потребявам 🤣..На последната почивка, за 12 нощи тръгнах с 20 МБ, там заредих още 20 МБ и се върнах в БГ с 2-3 МБ остатък. Обаче стъпя ли на турска територия въобще не я спирам картата...Явно занапред просто зареждам оттук още първоначално с 50 МБ за по-дълъг престой...
И аз не съм се стискала за интернет, обаче направих 1697 МБ само. Всъщност, грешка-остават ми 1697 от 3000. Joy Защото wi fi, колкото и да е хубав, е по-слаб и някои файлове трябваше да чакам много, за да ги изпратя или получа. Както и навигацията в Алания съм ползвала. Ползвах си роуминг и на плажа аз и не съм се притеснявала, следях си в приложението потреблението. Обаче, други години, в Турция не съм имала роуминг и си ми беше супер само с wi fi. Само при пътуването е било по-тегаво, но вече и на летища, и в автобуси има wi fi.

Общи условия

Активация на акаунт