На море в Турция - тема 87

• 35 042
  • 516
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Ние до около 1,30 сме стояли. Не знам колко още.

Роже, извинявай, че пак към теб, но.. Става дума за гет трансфер, а ти си с огромен опит. Какво става, ако полетът ни закъснее повече от час? До час е в рамките на условията в сайта, че ще ни изчакат, но...
PAPURCHE MEHURCHE, ако полетът закъснява обикновено изпращам още от летището, от което ще летя съобщение на шофьора в WhatsApp, за да знае за закъснението и да не стои от рано на летището. След резервацията имаш достъп до телефона на шофьора или на фирмата, която ще изпълнява трансфера.

# 511
  • Берлин
Благодаря. И аз така действам, но преди 2 години шофьорът отговори,че няма да ни чака, така и така си взимал неговото от курса. Та се замислих дали пропускам нещо в условията за резервация.

# 512
Проблема е ако гониш полет и трансфера не дойде…
Аз си слагам един час презастраховка и в зависимост от летището или багажа - съответното време.
Почнах да летя без багаж на отиване, само с кабинния. За 15 евро си купувам куфар, който пълня на връщане, билета ми само тогава е с чекиран багаж.
Чекин-а го правя онлайн, минавам с бординг пас, кюар код. В приложението доста по рано от таблата на летището получавам номер на гейта…
Ох майко, пиша от плажа, току що мина един чичо, така като мен, но с обеци на зърната Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Температурата е 22 градуса, УВ индекс 5, изключително приятно да се стои, реален плаж може да се прави от 10 до 16 часа, все пак деня е къс Wink

# 513
За хората и трансферите

По отношение на GetTransfer, това е компания с огромен брой негативни отзиви навсякъде, където проверите, като започнете от TripAdvisor и TrustPilot, независимо къде по света. Оплакванията са винаги едни и същи, шофьорът не е дошъл или е отменил трансфера в последния момент или не е искал да чака повече от безплатните 60 минути, при което ще ви откажат и да ви върнат парите. Дори в случаи, в които ви дължат възстановяване на сумата, това може да отнеме месеци или въобще да не се случи. Платформата не оказва никакво съдействие, ако ви се е провалил трансфера и не на последно място са непрекъснатите разправии с шофьорите от години вече, че им забавят плащанията за дълъг период и те не са много мотивирани да работят с тях. Дори тук в тази тема също има достатъчно хора, на които трансфера на летището в Анталия не е дошъл, с някои съм си говорил по въпроса, оплакванията на другите лесно се намират при търсене с Google, ограничено в рамките на този форум. Независимо как си избирате шофьорите, винаги нещо може да се случи и да останете без трансфер, а използвате ли ги често е почти сигурно, че ще стане.

За Анталия конкретно не е голяма драма, защото лесно може да си намерите алтернатива, но все пак хора с малко опит може да се притеснят от подобна ситуация и е добре поне да имате алтернатива предварително. За други краища на света обаче и ако пристигнете някъде посред нощ, подобно нещо може да ви излезе през носa в последствие и да се наложи да платите много висока цена за трансфер на момента. При всички положения и за трансферите, както и за всяко друга услуга, свързана с пътуване е добре да четете отзиви, а не да се информирате от единични мнения от форуми.

Обобщение от AI на Google за GetTransfer
Скрит текст:

С трансферите от Booking, аз лично имам добър опит, но като гледам отзивите ситуацията не е много по-различна, защото отново използват всякакви доставчици и проблемите са подобни. Шофьорът пак може да не се появи или да не ви изчака, и пак вие ще трябва да се оправяте сами, единствено Booking ще ви върнат парите сравнително лесно, но до там, компенсация за разходите няма да получите.

Обобщение от AI на Google за Booking Taxi
Скрит текст:

По принцип, където има възможност използвам местни компании за трансфери с добро обслужване и без въобще да се налага да се занимавам с шофьора. Не търся най-ниска цена, това е услуга, която по принцип е незначителен процент като сума от дадено пътуване, а може да ви създаде много проблеми и непредвидени разходи, ако точно от нея решете да спестите.

За Анталия конкретно, да припомня, използваме Ella Car Transfer от години, плащаме на шофьора (в брой), след като ни закара, можете да отменяте/променяте трансфера по всяко време. Вие не контактувате по никакъв начин с шофьора, имате директна връзка по WhatsApp или email с обслужването на самата компания. Първите години дори преди всяко тръгване питах дали всичко ми е наред с трансфера, отговарят веднага, знаят кой сте, за къде пътувате, следят ви полета и ще ви изчакат колкото и да закъснее. Можете сами да ги попитате нещо и в момента и ще видите колко бързо ще ви отговорят. При някакъв проблем, ако не намерите шофьора или нещо друго, те ще се свържат с него и ще ви решат проблема или ако се наложи ще ви намерят друг. Преди няколко години, когато имаше масови закъснения, ние бяхме с Търкиш тогава, имаха човек с таблет на изхода на летището, които следеше полетите на всички и вдигаше съответните табелките с имената, а други разпределяха хората по колите.  Вече дори не се свързвам с тях, знам че са надеждни, единствена особеност е, че цените им са „на кола“, не „на пътник“ и сa по-подходящи за семейства и по-големи групи, за 1-2 души обикновено може да си намерите по-ниски цени от други подобни местни компании. Самите цени са фиксирани, не се променят за целия сезон, няма промоции, това е което е, ако ви харесва. Отзивите може да си ги следите в TripAdvisor, Google и TrustPilot, винаги проверявайте как се нещата преди да резервирате каквото и да е.

Цени на услугите в момента
Скрит текст:
За до 5 души превозват с миниван Mercedes Vito (ТВ, хладилник съв студена вода, Wi-Fi… знаете си) в момента на посока за хотели в тези курорти цените са:
Летище Анталия –> Лара (25 Евро), Белек (35 Евро), Сиде/Кемер (45 Евро), Алания (75 Евро)
За повече хора превозват с минибус Mercedes Sprinter, добавяте към горните цени:
15 Евро за до 8 души и 25 Евро за до 13 души.
 Можете да ги използвате и за всякакви други трансфери, цените между курортите са подобни на горните.

Обобщение от AI на Google за Ella Car Transfer
Скрит текст:

# 514
  • Burgas, Bulgaria
Ще опиша Миракъл ,но нека приключи  лудницата - хотелът за мен е с много добро ниво .
Четвъртък сменям със Роял алхамбра Сиде . Там идват други приятели и искат разходка с лодка.
Някой да си е организирал сам ? Ще съм благодарна ако ми дадете координати.

# 515
  • Берлин
Питах да трансфера, защото реших, че нещо не съм дочела. Иначе опитът ми е 60/40 успеваемост. Основно ползваме за този район Ало трансфер и сме доволни. Но на летището в Анталя не е драма - пълно е с всякакви опции за трансфер.
...
Резервирах едното море '26 и спирам да ровя за кратко.
White city resort - 9 нощувки, септември 1570 евро през стейфорлонг де.
Другото ровене след 2-3 седмици, че ми писна.

# 516
Ще опиша Миракъл ,но нека приключи  лудницата - хотелът за мен е с много добро ниво .
Четвъртък сменям със Роял алхамбра Сиде . Там идват други приятели и искат разходка с лодка.
Някой да си е организирал сам ? Ще съм благодарна ако ми дадете координати.

От тези сайтове долу, които са с най-висок рейтинг в TripAdvisor и Google, можеш да си избереш каквато искаш лодка, яхта, кораб и съответното преживяване, както и всякакви други турове и екскурзии, като ви взимат и връщат в хотела.

https://www.side-tours.com/en
https://side-turkey.com/en/regions/side
https://www.excursionside.com/

Общи условия

Активация на акаунт