На море в Турция - тема 87

• 56 866
  • 736
  •   2
Отговори
# 570
Здравейте!вчера направих запитване до тезтур и отговорът им беше,че не знаят кога ще имат цени и хотели.За съжаление това е първата година в която се бавят толкова.

Някой ползвай ли е услугите на Фантастик травел, Варна? Предлагат ми хубава оферта, но агенцията ми е напълно непозната, не намирам и мнения за нея.
Благодаря!

# 571
  • Burgas, Bulgaria
Някой знае ли кога се плащат глобите ? На влизане в Турция нищо не казаха. 
Сега на излизане да ги питам ли ? Въпреки, че на Малко Търново са ...хич не обичат да се обясняват .

# 572
  • Варна
Мадам Тиква, и да не питаш на излизане ще ти кажат. Така платих едни 700 тл за превишена скорост. Аз си очаквах, де, не е да съм била изненадана.

# 573
Pegasus пуснаха билети за летния сезон. София-Анталия от 53-4 € в посока. Има и евтин багаж.

# 574
На мен не ми излизат цените за май и юни, аз ли нещо не гледам като хората или за тогава няма.
Хотела и периода вече сме ги избрали само чакам да видя дали ще има добра оферта за самолетни билети иначе ще сме със собствен транспорт.

# 575
Ние, дето сме от Варна... или далече от София... как летим Simple Smile Директно Simple Smile
С автобус до София или с автобус до Истанбул е по-добре Wink
Там ще гоним Domestic flights, което се убедих, че е удобно и не много скъпо Simple Smile

# 576
На мен не ми излизат цените за май и юни, аз ли нещо не гледам като хората или за тогава няма.
Хотела и периода вече сме ги избрали само чакам да видя дали ще има добра оферта за самолетни билети иначе ще сме със собствен транспорт.
Излизат, но с прекачване в Истанбул.
То с прекачване има и до Алания, но вечер се каца.

И до Даламан има

# 577
На практика разбрах, че най-оптимално можеш да си ползваш топлото море, ако пристигнеш до обяд и после се прибереш след вечеря...
Така ние с 11 нощувки в Алания имахме 12 пълноценни плажа.
За съжаление нямахме директни полети и трябваше да си "почиваме" на огромното летище в Истанбул, което все пак си има своите удобства и lounge зони, където можеш дори да си подремнеш, има меки, полегати кресла, то си е наораво като шезлонг, на който можеш да поспиш... Не е матрак, разбира се, за меко легло се плаща на час в специални кабини или "хотели", но сега не сме толкова претенциозни Simple Smile
Но виж, с директен полет рано сутринта... и с директен след 20 часа... нещата могат да заспят просто чудесно! Само дето точно тези конкретни полети ги няма... още Simple Smile

Представи си само... ставаш рано във Варна, такси, летище, полет... на обяд си на плажа...
След това на края на почивката... лека вечеря на крепостта, такси, летище... и си лягаш в мекото легло във Варна Simple Smile още миришещ на средиземноморие....  еееех Simple Smile

# 578
Pegasus пуснаха билети за летния сезон. София-Анталия от 53-4 € в посока. Има и евтин багаж.

Полети има, но не са директни, а с прекачване. Поне за тези, които нямат точки като bol bol членове.

# 579

Полети има, но не са директни, а с прекачване. Поне за тези, които нямат точки като bol bol членове.

Тъкмо се зачудих, дали да не опитаме и ние самостоятелно да се организираме Варна-София-Анталия, но ако е с прекачване в Истанбул, то по-добре Варна-Истанбул ...

# 580
Да ти кажа ние от Варна нямаме голям избор Simple Smile

Или пътуваме 6-8 часа с автобус до София, или като ще е така - то може да се пътува същото време с автобус МЕТРО или FlixBus до Истанбул, автогара Байрампаша и от там да се търси времево съвпадение с полет от едно от летищата, за което пък трябва буфер от 2 часа преди полета.
Имах вариант, в който можехме да си дадем 3 дена "екскурзия" в Истанбул, което в никакъв случай не е загубено време и едва след това с вътрешни полети да ходим на "море" на юг Simple Smile
Аз като го сметнах цените на автобусите, цената на хотела и на съответните таксита до аерогарата и то излезе почти като полет от Варна през Истанбул и после до Алания с Турските авиолинии Simple Smile
Но в този вариант имах близо 8 часа "висене" на голямото летище, което за някои може да е тормоз...
Но тези 8 часа дали ще ги висиш в автобуса или на летището ... се в гз...

За другата година, ако не се появят директни полети от Варна, а не виждам да има изгледи за това, ще изпробвам варианта с МЕТРО до Истанбул и от там с вътрешните линии до където реша Simple Smile
На човек отиване и връщане с автобус до Истанбул е 60 евро.... и вътрешен полет отива и връщане може да се улучи да е още 80-90 евро... ето ти ги 150 евро, 300 евро за двойка Simple Smile Ни си трябва късмет и напасване на графика...

# 581
Да ти кажа ние от Варна нямаме голям избор Simple Smile

Или пътуваме 6-8 часа с автобус до София, или като ще е така - то може да се пътува същото време с автобус МЕТРО или FlixBus до Истанбул, автогара Байрампаша и от там да се търси времево съвпадение с полет от едно от летищата, за което пък трябва буфер от 2 часа преди полета.
Имах вариант, в който можехме да си дадем 3 дена "екскурзия" в Истанбул, което в никакъв случай не е загубено време и едва след това с вътрешни полети да ходим на "море" на юг Simple Smile
Аз като го сметнах цените на автобусите, цената на хотела и на съответните таксита до аерогарата и то излезе почти като полет от Варна през Истанбул и после до Алания с Турските авиолинии Simple Smile
Но в този вариант имах близо 8 часа "висене" на голямото летище, което за някои може да е тормоз...
Но тези 8 часа дали ще ги висиш в автобуса или на летището ... се в гз...

За другата година, ако не се появят директни полети от Варна, а не виждам да има изгледи за това, ще изпробвам варианта с МЕТРО до Истанбул и от там с вътрешните линии до където реша Simple Smile
На човек отиване и връщане с автобус до Истанбул е 60 евро.... и вътрешен полет отива и връщане може да се улучи да е още 80-90 евро... ето ти ги 150 евро, 300 евро за двойка Simple Smile Ни си трябва късмет и напасване на графика...
Тази година доста го умувах. На Емералд билетите бяха по 400 лв отиване и връщане. Накрая като теглих чертата от Варна с агенция цената ми беше същата.

# 582
Е, да, агенциите ти осигуряват чартър и трансфера ви до хотела е осигурен, както и е сигурно, че ще отлетите и ще се върнете, сега, със закъснение, в неудобни часове, така или иначе ако имате късмет това няма да се случи, но всичко е сигурно.
Когато си планираш сам пътуването и превозвачите ти са различни, винаги рискуваш да изпуснеш втория, ако не си оставиш достатъчно голям буфер от време, ако първия закъснее по някаква причина Simple Smile
Също така сам си поемаш такситата и трансферите между тях, както и до хотела Simple Smile

В моя случай аз почивах в нормален градски хотел, не Ол инклузив комплекс и нямах никакъв шанс да се възползвам от тези екстри на туроператорите Wink Ако бях от София картинката определено щеше да бъде друга...

# 583
Привет! Да се включа и аз с мечтите си за следващия сезон. За Палм уинг бийч в Кушадасъ от почивката ми през м.май /края/2025 г и офертта на сайта на Ориен99 за м. юни /началото/2026 г., увеличението на почивката е 33-35%. Става въпрос за вчерашното ми надничане в сайта им. Днес гледам! Плюс 200 лв. на всички оферти. Моята ТА ми каза, че е малко вероятно да има движение надолу в цените. Аз все пак ще изчакам черен петък с надежда за спадане на цените. Надявам се да не се самозабравят турските хотели и да не прекалят с увеличенията.

# 584
  • В.Търново
Кога беше черния, последния петък на ноември?

Общи условия

Активация на акаунт