Да дейтваш вече не е забавно - гледната точка на един мъж

• 27 415
  • 916
  •   1
Отговори
# 705
Не съм изчел цялата тема, но изчетох постовете на автора, с които, по разбираеми причини, съм съгласен.

Моите впечатления са, че дейтинг аповете работят само за обвързани, при които има желание, мотивация да се случи нещо. А и тези хора не се поддават на основната движеща сила на дейтинг аповете - а това е страхът от самотата или самотата по принцип.

Тези апове са просто бизнес като аповете за залагания - в последните се правят пари от зависимостта на хората към хазарта, а в дейтинг аповете - от зависимостта на хората към общуване. За мен е напълно обосновано, че дейтинг аповете могат да имат реална добавена стойност само при женени/ обвързани хора, които действително търсят забавление.

Всички останали в дейтинг аповете сме просто объркани, травмирани, с неясни очаквания и противоречиво поведение. Разбира се, винаги може да има изключения, но те са като да търсиш игла в купа сено.

Това за общуването/ конкуренцията/ списъка с поне няколко/ десетима е вече повсеместно, по принуда го правят всички или почти всички и от двата пола.

Според мен, за необвързани все още по-адекватната среда за запознанства си остава оф-лайн - в работата, хобитата, в социалния живот и т.н.

Последна редакция: вт, 29 юли 2025, 23:32 от Petko09699

# 706
И закуски съм правила, и кафета, и вечери, и жестове.
Но аз съм много моногамна и щом съм допуснала някого до леглото, значи съм решила, че искам да имам сериозна връзка с него и той също е показал с поведението си, че търси това.
Хората обикновено гледат на сексът по скалата от
1) нещо за забавление, което можеш да правиш с който ти падне сгоден
до
2) нещо лично, което правиш само с човек, който обичаш
Авторът очевидно е от тип 1, но очаква отношение от жената като за тип 2.
Лично аз, когато бях мома, избягвах мъжете от тип 1.
Вероятно и другите подобни на мен жени също ги избягват.
Затова авторът ляга с жени, които гледат на сексът като на несериозно забавление, но чака от тях отношение като от жени от втория тип, които да го накарат да се почувства специален и важен.

# 707
Не съм изчел цялата тема, но изчетох постовете на автора, с които, по разбираеми причини, съм съгласен.

Моите впечатления са, че дейтинг аповете работят само за обвързани, при които има желание, мотивация да се случи нещо,. А и тези хора не се поддава на основната движеща сила на дейтинг аповете - а това е страхът от самотата или самотата по принцип.

Тези апове са просто бизнес като аповете за залагания - в последните се правят пари от зависимостта на хората към хазарта, а дейтинг аповете - от зависимостта на хората към общуване. За мен е напълно обосновано, че дейтинг аповете могат да имат реална добавена стойност само при женени/ обвързани хора, които действително търсят забавление.

Всички останали в дейтинг аповете сме просто объркани, травмирани, с неясни очаквания и противоречиво поведение. Разбира се, винаги може да има изключения, но те са като да търсиш игла в купа сено.

Това за общуването/ конкуренцията/ списъка с поне няколко/ десетима е вече повсеместно, по принуда го правят всички или почти всички и от двата пола.

Според мен, за необвързани все още по-адекватната среда за запознанства си остава оф-лайн - в работата, хобитата, в социалния живот и т.н.

Добре, Петко, нека го караме поред. Първо, ти, като необвързан, нямаш желание и мотивация да се случи нещо? Ще вметна, че под "да се случи нещо" разбирам "да има някакво развитие на тези отношения, да тръгнат в някаква посока". А какво всъщност правиш там тогава?

Да ти кажа, аз лично никога не съм използвала дейтинг апове, когато съм била във връзка, но не съм забелязала чак пък толкова масово да се използват от хора в сериозни връзки. Вярно, че моите наблюдения са от преди 5-6 години И ВСЕ ПАК не съм попадала на такива мъже в тях, както и на посочените от теб - объркани, травмирани, с неясни очаквания и противоречиво поведение. Реално две от трите ми връзки са били именно с мъже, с които съм се запознала по този начин. Включително тази с мъжа ми. Обаче не изключвам възможността просто да ме бива във "филтрирането", знам ли, като гледам как говорите...

Зависимостта на хората към общуване? Общувай с приятелите си? С близките си? С колегите и т.н.?

# 708
Когато твърдиш, че търсиш любов, а говориш само за повърхностни неща, няма как да не си разочарован. Поне си признай пред себе си, че търсиш само секс.
А какво да търси друго в началото - Виенската филхармония или квантова химия? Всички мъже, и всички жени след дълга връзка се разпускат, избиват енергии и търсят забавления. Е, след време, както автора, решават да гледат по-философски на нещата, дръпват чертата и виждат, че трябва друг подход. С ап-ове на първи прочит става само за секс, ако търсиш само секс. Но ако автора се позагледа, позадълбочи, може и да извади нужното и важното за себе си.
Реално нещата са в развитие, гледам как му наскачахте. А то е смешно. За мен е deja vu, в едно време преди 15-16 г, нямаше ап-ове, а сайтове. Ама беше същото. И същите откачени дами, да не навлизам в подробности, те са много подобни като на Тракиеца. Само дето (мой съвет) трябва да вдигне възрастовата граница, да е над 30, да речем до 35, с кифлетини само за креватна гимнастика може да брои. Да си чъкен подходяща зодия, и така ще ограничи мач-овете до няколко, които може би ще си струва да попроучи с онлайн комуникация преди реалните срещи.

# 709

Моите впечатления са, че дейтинг аповете работят само за обвързани, при които има желание, мотивация да се случи нещо,. А и тези хора не се поддава на основната движеща сила на дейтинг аповете - а това е страхът от самотата или самотата по принцип.

Тези апове са просто бизнес като аповете за залагания - в последните се правят пари от зависимостта на хората към хазарта, а дейтинг аповете - от зависимостта на хората към общуване. За мен е напълно обосновано, че дейтинг аповете могат да имат реална добавена стойност само при женени/ обвързани хора, които действително търсят забавление.

Добре, Петко, нека го караме поред. Първо, ти, като необвързан, нямаш желание и мотивация да се случи нещо? Ще вметна, че под "да се случи нещо" разбирам "да има някакво развитие на тези отношения, да тръгнат в някаква посока". А какво всъщност правиш там тогава?

Да ти кажа, аз лично никога не съм използвала дейтинг апове, когато съм била във връзка, но не съм забелязала чак пък толкова масово да се използват от хора в сериозни връзки. Вярно, че моите наблюдения са от преди 5-6 години И ВСЕ ПАК не съм попадала на такива мъже в тях, както и на посочените от теб - объркани, травмирани, с неясни очаквания и противоречиво поведение. Реално две от трите ми връзки са били именно с мъже, с които съм се запознала по този начин. Включително тази с мъжа ми. Обаче не изключвам възможността просто да ме бива във "филтрирането", знам ли, като гледам как говорите...

Зависимостта на хората към общуване? Общувай с приятелите си? С близките си? С колегите и т.н.?

Аз отдавна не съм в тези приложение, но споделям мой стар опит.

Може би ти имаш своите специални качества, може да си имала късмет, може да си изключението, което доказва правилото.

При жените изборът е 100 пъти по-голям, отколкото при мъжете - очевидно шансът да се попадне на 1% читави запознанства е по-голям в абсолютна стойност.

Да, аз поддържам написаното от мен, че дейтинг аповете се издържат от зависимост, подобна на тази към хазарта. И в приложенията за залагане има някакъв процент хора - знам го от познати - които си определят бюджет и залагат само в неговите рамки, за удоволствие. Но това е малък процент от потребителите.

# 710

Да, аз поддържам написаното от мен, че дейтинг аповете се издържат от зависимост, подобна на тази към хазарта. И в приложенията за залагане има някакъв процент хора - знам го от познати - които си определят бюджет и залагат само в неговите рамки, за удоволствие. Но това е малък процент от потребителите.

Не е малък процент от потребителите. Следва принципа на Парето горе-долу: 20 процента от потребителите носят 80 процента от печалбата, т.е. тези, които са зависими са по-малко, но залагат повече.
Ще се съглася с теб за дейтинг апповете, че са развити с голяма доза behavior science, с което се цели да се държат хора вътре и да плащат абонаменти, а не да се създават връзки. Сигурно има и успешни връзки от тези приложения, но пак бих заложила на принципа на Парето.

# 711
Не стигнах до това да се убедя, че работят дейтинг аповете за връзки защото набързо ме баннаха в тиндър-а, но помня, че беше голяма загуба на време и пълно с всевъзможни откачалки, които агресираха като ги отрежеш, дори да е културно.

Предимството на фейс ту фейса е, че няма как да ти агресират, и не си хабиш времето и енергията за простаци, които само изглеждат добре на снимка, която не знаеш дори тяхна ли е и коя година е снимана.

# 712

Не е малък процент от потребителите. Следва принципа на Парето горе-долу: 20 процента от потребителите носят 80 процента от печалбата, т.е. тези, които са зависими са по-малко, но залагат повече.
Ще се съглася с теб за дейтинг апповете, че са развити с голяма доза behavior science, с което се цели да се държат хора вътре и да плащат абонаменти, а не да се създават връзки. Сигурно има и успешни връзки от тези приложения, но пак бих заложила на принципа на Парето.

Да, това са машини за пари, а процентите се знаят само от собствениците на тези сайтове и приложения. Най-много и реални шансове за връзки от дейтинг аповете имат семейните/ обвързаните, които обикновено са със снимки на пейзажи, кученца, котенца, цветя, велосипеди, или в профил с големи слънчеви очила и т.н. Шансът на самотен мъж там клони към 0,00001%, а на самотна жена - ако е симпатична, разбира се, е по-висок, но едва ли за нещо качествено. Естествено, изключенията потвърждават правилото.

# 713
  • Out of the Mix
Постът на Петко си е в десетката, съгласен съм и аз.

Манди също е права, че е добре да се декларира ясно кой какво иска и търси, без залъгалки и флинтифлюшки.
Ако не в най - самото начало, то като се поопознаете, ако се види, че се разминавате, да няма заблуждаване и празни мечти и фантазии у единия.

При мен последно време е твърдо 50-50 - имам запознаства и фейс-ту-фейс, и онлайн.

Остава да видим с коя, какво, къде, как.

Животът е прекрасен, стига да знаеш и можеш, умееш, да си взимаш своето, а хубавите неща стават случайно, но това "случайно" е след като си предприел действия и си предизвикал раздвижването на праховите частици. Grinning

# 714
По тая логика след цяла вечер секс маратон не трябва ли жената да направи тая прословута 5 звездна закуска?

# 715
  • Далечният изток
Ей като видя "трябва" и червата ми се обръщат.
Нищо не трябва, на кой както му дойде отвътре.
Може жената, може мъжът.

# 716
  • Куциндрел
Дърта съм за дейтинг апове, по-дърта съм и от автора. Замислих се дали бих дала втора среща на подобен индивид когато бях на 25-30. Отговорът е категорично не. Първо търси нещо в грешните хора, второ дава шанс на де що му обърне внимание и има д..ка, трето иска да бъде обгрижван като другия пол.
Старомодна съм явно или опита ми е достатъчен.

# 717
  • По света и у нас
По тая логика след цяла вечер секс маратон не трябва ли жената да направи тая прословута 5 звездна закуска?

Не. Добре ще да е да отидете на ресторант където да се поглезите а ме един да виси в кухнята докато другия си гледа телефона.

# 718

Не. Добре ще да е да отидете на ресторант където да се поглезите а ме един да виси в кухнята докато другия си гледа телефона.

И да ме накара да делим сметката?
Че нали ще избягам и няма да се върна повече.

П.П. Ако след една бурна сексуална вечер жената е в състояние да стане и да върши каквото и да било, то този мъж не само закуски, но дори и кафе 3 в 1 не заслужава.

# 719

Защото си е почивала по време на секс маратона ли?

Общи условия

Активация на акаунт