Име- Алина или Велина?

• 1 749
  • 48
  •   1
Отговори
# 15
Велина.

# 16
И от мен глас за Велина 🙂 Велина или Велислава ни беше вариант за дъщеря ни, но решихме да не е кръстена на никого и отпадна 🙂

# 17
На мен ми харесва Алина. Познавам 3 Алини. И трите са румънки.

# 18
Аз познавам жени с името Велина, за разлика от другото, което ми звучи измислено и с руски корени.

Аз пък познавам Алина, туркиня. След смяната на имената стана Алина. Отделно и Кабаева, да, е Алина, но при руснаците се срещат доста смесени бракове и имена.
От мен Велина между двете.

# 19
Ни едно от двете не е по мой вкус... Но ако трябва да се избира от двете Велина

# 20
Велина.

# 21
Алина ми харесва повече, много е благозвучно. Имам приятелка, която се казва така и покрай човека харесвам и името, както често се случва.

П.П. Не мисля да е руско, ако потърсите, няма да намерите в по-старо време това име. Арина е руско.

# 22
Велина. Звучи ми и традиционно и модерно и е различно от Виктория.

# 23
Алина ми харесва повече, много е благозвучно. Имам приятелка, която се казва така и покрай човека харесвам и името, както често се случва.

П.П. Не мисля да е руско, ако потърсите, няма да намерите в по-старо време това име. Арина е руско.
Татарско е или мюсюлманско. Алина Кабаева е от смесен брак между татарин и рускиня. Пълното й име е Алина Маратовна Кабаева, има и по-малка сестра Лейсан Маратовна Кабаева.

# 24
Алина - по-скоро бих кръстила фирма така.

# 25
Велина.
В интерес на истината очаквах повечето хора да предпочетат Алина. Доста е модерно последните години. На мен лично не ми харесва.

# 26
Велина 💕 Познавам както Велин, така и Велина, Алина и на мен ми звучи много руско някак. Сега са популярни имена с А като Амая, Аяна, Амина, Ария, Алия (всички съм ги чувала, родителите са българи) и на този фон една малка Велина ми е като глътка свеж въздух.

# 27
Велина 💕 Познавам както Велин, така и Велина, Алина и на мен ми звучи много руско някак. Сега са популярни имена с А като Амая, Аяна, Амина, Ария, Алия (всички съм ги чувала, родителите са българи) и на този фон една малка Велина ми е като глътка свеж въздух.
Амая ми е като изсмукано от пръстите, Аяна, Амина и Алия са турски/ мюсюлмански. Много оригинално Аяна Иванова и Алия Петрова, Амина Георгиева. Иначе Амина не е лошо, ако бащата е с турска или арабско име.
На времето имаше един футболист Аян Садъков/ Аньо Садков след смяната на имената.
И аз съм за Велина.

# 28
Mama Ru, изброените според мен са хубави, стига да се вписват в културния контекст и да стоят добре с фамилията и презимето. Всеки с вкуса си, де. Амая спокойно можеше да е Мая, Амина - Мина, много ми е мило и сладко някак, въпреки трагичния образ на Мина Тодорова, което ми е първата асоциация. Аяна - Яна само. Ария… добре, че не е Кхалиси. 😂

Последна редакция: сб, 26 юли 2025, 18:40 от Seaglass

# 29
  • Пловдив
Велина.

Общи условия

Активация на акаунт