Имате ли спомен къде бяхте, когато съобщиха че принцеса Даяна е починала?

• 3 564
  • 74
  •   1
Отговори
# 15
Помня, да. Когато принцеса Даяна загина бях в къщата на родителите ми и баба дойде от долния етаж да ми каже. Бяхме натъжени и двете. На 11.09. пак бях в къщата на родителите ми, майка ме повика да гледам новините и в същото време приятелката ми от Гърция почна да ми звъни. Всичко помня.
Не знам защо сега си спомням мрачните събития в Румъния, 1989, бунтовете и как убиха Чаушеско. Българска телевизия предаваше часове наред. Беше доста страшно. Спомням си, че стояхме с моя приятел през телевизора и се държахме за ръце. Спомени!

# 16
А англичаните дали помнят деня, в който при нас дойдоха промените да кажем? Или смъртта на Тодор Живков (примерно, ако ще си говорим за смърт)? А разстрелът на Чаушеску, излъчван на живо по ТВ? А денят, в който започна войната в Украйна?
Аз си спомням новината за смъртта на Даяна, но чак пък къде съм била и какво точно съм правила в този момент - не. Та коментарът, че българинът имал къса памет точно в този контекст е супер нелеп.

Последна редакция: нд, 27 юли 2025, 11:24 от Мила Атова

# 17
  • София/Севлиево
Да-на село.С мама и стринка(бог да ги прости) правехме компоти.
Помня и къде бях на 11.09-на гости на една приятелка на баба ми.
И това как убиха Чаушеско и го гледах по тв си спомням (а съм била на 6 години и вероятно оставена самичка в къщи със сестра ми, която е била на 1, често ни оставяха сами и заключени по няколко часа без възрастен около нас)...

# 18
За Луканов също си спомням, бяхме тръгнали за лекции и докато чакахме автобуса гледахме заглавията на вестниците на спирката, даже съквартирантката ми си купи вестник да прочете.

Последна редакция: нд, 27 юли 2025, 11:09 от bubanka

# 19
Помня 11.09, къде и с кого бях, какво правех. В началото не повярвах.
Даяна не ме интересува и не помня нищо.

# 20
За принцеса Даяна си спомням, че бях вкъщи, лятната ваканция е било, и гледах телевизия и видях по новините. За 11 септември сигурно не съм разбрала веднага. Бях студентка на общежитие, нямахме телевизор, вестниците си бяха разход и не сме купували често, Интернет ползвахме в интернет клуба само.

За Дими от Сленг помня, че бях в автобуса, пътувах и чух по радиото в автобуса, че е загинал при катастрофа с мотор. Точно в момента, когато даваха новината  по радиото, един мотоциклетист с бясна скорост задмина автобуса, а в Родопите пътищата са доста предизвикателни.

# 21
Йеее, помня какво и къде за една от трите посочени дати-11.09.- какво печеля?

# 22
  • Пловдив
Аз също помня за 11.09.2001 - сутринта отидох на работа и колегите говореха за това. Всички говореха. Мъжът ми също помни - отишъл на този ден да си купи тв тунер за компютъра и продавачът му казал: "Значи ще гледаш за атентата".
За Даяна не помня, сигурно съм прочела във вестника.

Това за късопаметния българин, и то - ти да видиш - точно пък във връзка с Даяна, обаче беше жив тролеж.

# 23
Имам спомен. Пътувах за морето тогава.

# 24
  • София
Била съм много малка, нямам спомен, нямам спомен и възрастните да са коментирали около мен. Жалко за нея, че си отиде толкова млада, изглежда е била доста положителен герой. Има и такова излъчване.

# 25
Не съм била чак толкова малка, но не ме интересува никак, явно и никой около мен не е имал кралски въления, та не е стигнало. (Дъртият прилеп, която ритна камбаната съвсем наскоро, също не помня да е предизвикала емоции у мен.)
Американския атентат помня по телевизията, защото бях много разочарована, че по всички канали даваха само тези димящи сгради, вместо детското, което си чаках.

# 26
  • There I was on a July morning
Какво общо има принцеса Даяна с БГ история и култура, за да сме длъжни да помним къде сме били и какво сме правили, когато сме научили за смъртта и?

Откакто обявиха новото предизвикателство, се появиха множество безсмислени теми - лично мнение.

Последна редакция: нд, 27 юли 2025, 15:11 от Скубиду

# 27
Аз си спомням погребалната процесия на Даяна, която излъчваха по телевизията. Тъжните лица на Уилям и Хари, които вървят след ковчега.
На 11.09 бяхме на гости при приятели и там по радиото чухме какво се е случило, после вече и репортажите.
Като цяло съм от тези, чиито памет не е от най-точните, но тези моменти са се запечатали.

# 28
Ново предизвикателство ли има?
Да,, личи си от новите теми.
Когато научих за принцеса Даяна с ММ се прибирахме от сватбено пътешествие. Натъжих се, харесвах я много.
На 11.09.2001г бяхме  в един магазин работеше радио, там чухме за атентатите. Ужасна новина.

# 29
Нали, страхотна теза. Англичаните помнели кога им загина принцесата, а ние - не. Щот сме късопаметни  Wink

Помня когато загинаха Фреди Меркюри, Кърт Кобейн, Леми Килмистър, явно са ми били по-важни от Даяна.
Фреди не загина, а почина. Кърт Кобейн също.
Аз помня и смъртта на Джон Ленън. Осми декември 1980 година. Него го убиха. Даже съм спала в хотела където с Йоко Оно са протестирали. Помня 10 ноември. Сигурно и други дати помня, но най-важни за мен са други дати, свързани с лични събития.

Общи условия

Активация на акаунт