Имате ли спомен къде бяхте, когато съобщиха че принцеса Даяна е починала?

• 3 576
  • 74
  •   1
Отговори
# 30
  • Deutschland/HE
Помня 10ти ноември, помня деня на убийството на Луканов (шефа ми предложи по-висока позиция), помня и кога почина Даяна (на РД на майка ми), помня и къде бях на 11.9 (на работа)и как се опитвах по телефон да се свържа със сестра ми.

# 31
Четох в Reddit, че много британци си спомнят точно къде са се намирали например, когато са разбрали че принцеса Даяна е починала, американците пък помнят 11.09. други пък помнят с подробности нощта на 31.12.1999г. Вие имате ли спомен къде бяхте, когато научихте за кончината на принцеса Даяна? Българина като че ли е късопаметен.
БългаринА е късопаметен? А ти помниш ли? Сподели къде беше.
С какво принцеса Даяна е важна за българите, та чак е тест за късо- и дългопаметност?
Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 32
Бях във Венецуела, когато съобщиха за Даяна . .. доста след като се прибрахме разбрах съвсем какво е станало.
За 11.09 си бях вкъщи и с интерес гледах какво се случва.

# 33
Помня и двете, за принцесата съм била около 12 год., но помня ясно. По радиото го казаха и нашите коментираха. Сещам се, че вуйчо ми беше на диванчето в кухня и ясно го помня със старото диванче и старите розови плочки.
За 11.09. си спомням пак старият телевизор в хола на нашите.

# 34
Да, помня къде бях, когато съобщиха за смъртта на принцеса Даяна. Приятелка от студентските ми години в София беше на море близо до нас и бях отскочила за ден дотам, за да се видим. Но ако си бях просто у нас, едва ли щях да запомня момента.
На 11/09 бях на работа. Телевизорът беше пуснат, когато започна инвънредната емисия и съответно усилихме звука. Клиенти влизаха и в недоумение и ужас гледаха новините. Беше абсолютно невероятно и много страшно.
Помня 10/11.

# 35
Точно вчера гледах едно видео за конспиративна теория, според която катастрофата при която загива Даяна е била провокирана, а не инцидент. Спомням си много ясно къде бях и на 31.08.97 и на 11.09.2001. Странното е ,че и двете новини първо чух по радиото, а аз радио не слушам.
А помните ли на 31.12.99 колко сняг валя!😄

# 36
Бях на сватба на племенницата ми.

# 37
  • София
Бях си в къщи и гледах "Том и Джери"
и отгоре течеше надпис превключете на новинарски канал.
Превключих и разбрах за принцеса Даяна.
Скрит текст:
понеже не гледам новини, майка ми се кара как
може да не ме интересувало какво става по света.
И на 05 септември 1997 година
сядам в 20 часа да гледам "По света и у нас" по БНТ-1
Добър вечер уважаеми зрители:
Днес почина майка Тереза
Утре погребват лейди Даяна-гледайте наживо погребението
Скрит текст:
Гледано е на 06 септември 1997 г.от  2,5 милиарда зрители по целия свят.
Самолет се разби всички загинали
в Чили мина се срути и има вътре затрупани миньори
Ааааааааааа некролози не ми се слушат и превключих.
И така знам, че майка Тереза е починала 5 дена след Лейди Даяна.
Термина ми на раждане беше на 11 септември 2001 година.
Скрит текст:
Аз родих на 08 септември(Рождество Богородично-родена е дева Мария)
Изписват ни на 11.09.2001г. Майка дойде мъжа ми я посрещна на автогарата
изписаха ни с бебето  и по едно време мъжа ми идва и ме пита
Чувала ли си за един филм два самолета се разбиват в небостъргачите в Ню Йорк
И те рухват. Сега го рекламират.Ауууу 3 дена да ме няма в цивилизацията
и Холивуд какво ли няма да измисли да ни втрещи и му казах да иде да види кой е филма с Арнолд или с Брус Уилис  да го изтеглим и да го гледаме. А после ама то не било филм било наистина и сега сина ми е връстник на тези атентати-купих му един вестник от 12 септември2001 и там пише, че е опериран Владимир Грашнов
от рак на мозъка-починал е на 09 октомври 2001 година . Имал на бюрото си няколко мобифона с говорел с часове с хора от целия свят, значи тези мобифони не са съвсем безвредни  
А кралица Елизабет втора почина на 08 септември 2022г.
И сина ми вика: Как можа тази бабичка да умре на неговия рожден ден?
А помните ли на 31.12.99 колко сняг валя!😄
Помня да на 30.12.99 г бях на работа и беше слънчев ден.
Скрит текст:
Моя мъж(тогава гадже) дойде на гости от София с влака да посрещнем новата 2000 година.
Питам е що с влака , а не с колата-гледал прогнози и пишело снеговалеж.
и къде го виждаш този сняг като беше слънчево и топло?
Идва той с влака на 31.12  късно следобяд и почна леко да прехвръча сняг, ама без да натрупва
а на сутринта като се събудихме на 01.01.2000 година имаше 1 метър сняг.
Моите колеги от фирмата бяха решили в хижа да посрещат Нова година
и жените отишли с обувки на токчета и с чорапогащи тънки и така газили в снега.
А такситата направиха нечувани печалби на една комшийка зет й се похвалил, че
спечелил колкото за няколко месеца за 3 дена(31декември,01 и 02 януари)
Отделни и тарифите  били двойни. Ден година храни!

Последна редакция: пн, 28 юли 2025, 20:34 от lite16

# 38
И аз си спомням 11.09 - бях останала с впечатление, че е било неделя вечер, но сега проверих - оказа се вторник.
Та, да - била съм малка и играехме пред блока. Прибрах се за вечеря и гледахме телевизия.
Помня и убийствата на Илия Павлов /петък вечер/ и на някой си тогава Косьо Самоковеца. Датите не помня, но телевизиите гръмнаха с тези новини.
Помня и влизането ни в ЕС през 2007. За мащабите на България, направиха от всичко това измислени сензации.
В главата ми са запечатани чувства и емоции, обстановка за дадения момент. Може би затова ги помня, а не защото ме е интересувало.

# 39
С майка ми тъкмо си бяхме дошли от село и се обади нейна приятелка, която ни съобщи, че принцеса Даяна е починала. Помня как не можах да повярвам и казах, че това са таблоидни глупости.

А за 11.09. - с майка ми и брат ми разглеждахме стари семейни снимки, в един момент включихме телевизора и видяхме как вторият самолет се разби в кулата. В първия момент си помислихме, че гледаме някакъв филм.

# 40
С майка ми тъкмо си бяхме дошли от село и се обади нейна приятелка, която ни съобщи, че принцеса Даяна е починала. Помня как не можах да повярвам и казах, че това са таблоидни глупости.

А за 11.09. - с майка ми и брат ми разглеждахме стари семейни снимки, в един момент включихме телевизора и видяхме как вторият самолет се разби в кулата. В първия момент си помислихме, че гледаме някакъв филм.
Знам, че смъртта е трагична и не е повод за смешки, но… Ти да се върнеш от село и точно тогава да те информират, че принцесата е мъртва😀 Е, това не е ли the fickle finger of fate?
Аз си спомням, че с родителите ми бяхме в един морски курорт, където бяха на почивка техни познати англичани. И англичаните се отрязаха стабилно с шампанско и бира. От мъка го направиха.
А на 11 септември бях сама и гладех дрехи и си спомням, че ми стана много страшно и самотно.

# 41
Много добре си спомням датата 31.08.1997 г. катастрофата в която загина принцеса Даяна.Вечерта до късно гледах един сериал когато излезнаха надписите за лошата вест,че е загинала в катастрофа.На другият ден всички медии отразяваха тъжната новина.Преди доста време да се случи обаче тази трагедия,често се пишеше и говореше за живота й в кралското семейство,отношенията й с Чарлз и развода им,връзката й с Доди ал Фаед,така че в повечето случаи имаше много информация.А на 11.септември 2001 г. помня че бях на зъболекар и навсякъде отразяваха терористичните атаки в САЩ.

# 42
Спомням си го като ситуация, но не и на коя дата е било.

# 43
  • София
Не си спомням какво точно съм правела, но си спомням, че беше края на лятото и реакцията си като видях репортажа: "еййййй убили са я". Предишната година аз самата бях в Париж на турне и си изкълчих там крака. Толкова силни обезболяващи ми дадоха френските доктори в спешното, че проспах турнето и тръгвах да се разхождам по нощите и пътя ми минаваше покрай моста Д'Алма. Спирах там и всеки път снимах айфеловата кула. Спомням си също че когато чух същото място ми стана мъчно, че на толкова красиво място се е случила такава трагедия.

# 44
  • Между гори и планини
Аз разбрах за смъртта на Даяна чак следобед. Бях на гости на приятелка и телевизора беше пуснат за фон. Тогава знаехм за нея само от списание Паралели. Много тъжно ми стана, все пак млада жена си отиде толкова нелепо!
31.12.1999 също си го спомням - рождения ми ден, тъкмо ставах на 20! Голям купон в дискотека с приятели!
11.09. 2001 - бях у дома, телевизорът пак работеше за фон, мислех, че дават някой от апокалиптичните американски филми. После се зачетох, че са новини на живо. И седнах, гледах в транс и плаках. Никога няма да забравя скачащите от сградата хора ...

Общи условия

Активация на акаунт