В момента чета... 96

• 34 088
  • 457
  •   1
Отговори
# 360
Можете ли да ми препоръчате художествена книга за справяне със скръбта по починал близък (баба, дядо..)?

Ако сте отворена за езотеричен поглед върху нематериалния свят, то с две ръце Ви препоръчвам книгата на Майкъл Нютън "Пътят на душите".
Само тя стига.
Там ще намерите много отговори.

За художествена литература: "Вода за цветята" на Валери Перен бих препоръчала..

Последна редакция: нд, 28 сеп 2025, 09:55 от Happy Mijjj

# 361
Чета „Шепотът на пчелите“ на София Сеговия

# 362
Прочетох "Ярка Река" на Лиз Мур. Много добро трилърче. Написано на много достъпен език, бързо се чете, но същевременно много добре пресъздава този обречен кръг без изход.

Сега преполовявам "Докато лимоновите дръвчета растат" на Зулфа Катух. Много обичам да чета за различни етноси , далече от нас. Много трагична картина описва авторката, въпреки че от стила си личи, че това й е първа книга и на моменти е малко като фен фик. Факт обаче остава грозната истина написана в книгата.

# 363
  • Чукарландия
Чета "Заветът на водата" на Абрахам Вергезе. Чета я бавно, много ми харесва, затова не бързам и ѝ се наслаждавам!
Паралелно чета и "Мидълмарч" - Джордж Елиът. 🤗

# 364
"Похищението на Ани Торн" - слаба работа, освен ако не избухне с някой як финал. Май и "Тебеширения човек" не ми беше харесала особено, даже нищо не помня от нея.

# 365
  • София
Чета Intermezzo на Сали Рууни. Авторката ми е любима. И тази книга също ми харесва.
Обичам съвременните автори, които пресъздават света около нас по начин, който ме докосва.

# 366
Последната година съм на вълна криминални, трилъри и тн. Преди малко приключих книгата Малки тайни, изненада ме накрая и доста ми хареса.
В момента чета книги на четеца, понеже чета повече вечер, но ми се иска да подхвана и някои от хартиените, обаче понеже съм с бебе и чета във всевъзможни пози, та се притеснявам да чета хартиените, да не ги намачкам нещо. Имам подвързия, но е мека, пт прегъване няма да защити кой знае колко. Чудя се дали няма по-твърди калъфи,подвързии, които наистина да защитават книгата?
Като търся в нета ми излизат само платнени меки или пък печатници, които подвързват книги (не ме устройва). Имате ли идеи как мога да чета и да ги предпазя от травми 🥲

# 367
  • в сърцето на един мъж...
С много мъка завърших "Мълчанието на майките" и "Белязаната жена". Втората я почвам за втори път и много трудно ми върви. Скана е ужасен, чета я на киндъла. И или са изрязали нещо при сканирането, или историята е същита с бели конци. Не ми хареса. И не знам какво да почна да чета Sad

# 368
Чета Intermezzo на Сали Рууни. Авторката ми е любима. И тази книга също ми харесва.
Обичам съвременните автори, които пресъздават света около нас по начин, който ме докосва.
И аз харесвам Сали Руни, но е еднообразна и монотонна, въпреки че човърка винаги точно където трябва. За мен "Нормални хора" е най-добрата ѝ книга (сериалът също е добър).

# 369
  • София
Аз пък нещо не се спогодих със Сали Руни. "Нормални хора" даже не я дочетох...
Затова пък си открих много "мой" автор - Емили Сейнт Дожн Мандел. След "Морето на спокойсвтието" която ме плени отвсякъде, сега чета "Стъкленият хотел" (имат някой допирателни и общи герои и беше хубаво да ги чета в обратен ред, ама каквото-такова). Simple Smile

# 370
Днес приключих "Живот назаем" на Ремарк. Рядко ми се случва да чета книга  в която не харесвам нито един герой, но тази беше такава.
В Сторител започнах "Записки от Шато Лакрот", но ми е изключително безинтересна. Вече съм на втора част, но нито ми е смешно, нито интересно. Явно не и е сега момента.
Преди нея изслушах "Змей закрилник" и "Змей побратим". Първата трудно ми вървеше, втората ми хареса много, а за съжаление третата я няма в Сторител и не знам дали планират да я правят. Ще я търся на хартия, понеже искам да завърша поредицата.
Сега се чудя с какво да продължа може би с " Преспанските камбани" или някой трилър.

# 371
Шато Лакрот прочетох малко в един салон - много хм...глупава и безинтересна.

Чета си един от броевете на L'Europeo в момента и чакам съб/нед за да почна нова книга

# 372
  • Карлово
Днес приключих "Живот назаем" на Ремарк. Рядко ми се случва да чета книга  в която не харесвам нито един герой, но тази беше такава.
Вярно ли? Чела съм я отдавна и много харесвах героите. Състезатялят, Клерфе май беше, много ми допадаше.

# 373
Канех се да прочета отново една любима книга през младежките ми години от Алън Силитоу и жестоко сбърках! Оказа се нечетаема,меко казано...

# 374
Можете ли да ми препоръчате художествена книга за справяен със скръбта по починал близък (баба, дядо..)?
Уроците на душата и нейната мисия-бях в тежък период и влязох в книжарницата с дъщеря ми, която искаше нещо за училище. Тази книга беше най-отгоре, сякаш ме чакаше.
С нейна помощ обясних на децата на разбираем език за смъртта и , че всеки се ражда с мисия.
Като се абстрахирате от невидимите учители, споменати в книгата, всичко останало е поднесено много разбираемо. Точно след смъртта на свекър ми я купих. Той беше  прекрасен човек и невероятен дядо на децата ми.

Чета Удавниците на Дженифър Макмеън.
Пише , че трябва да се чете на "светната лампа и далеч от  тъмна вода."Smile
А на мен ми идва скучновата . Чета предимно вечер, преди сън и яко ме приспива.

Общи условия

Активация на акаунт