В момента чета... 96

• 52 609
  • 745
  •   1
Отговори
# 480
  • Пловдив
И каква стана тя, моите, които са диви за цяло село са били еднорози до годинката 🤣 и това, че второто е по-кротко от първото е лъжа!!!

Прочетох "Синът на управителя на сиропиталището" - Адам Джонсън
Много бавно ми вървеше книгата, чак във втората част живна и започнах да схващам историята. За мен лично е малко прехвалена или аз не успях да оценя писането на автора.

# 481
  • Русе

Пари ,пари тук е .... 🫣😁

# 482
Периодически излизат мнения и отзиви за "Хана". Преди повече от година я потърсих в регионалната ни библиотека. Нямаха я. Ще попитам пак. По няколко причини вече не купувам книги. Но тази ще я потърся в книжарницата, ако не се е появила в библиотеката. Щом е толкова различна от разни татуировчици и т.н.

# 483
От повече от година търся "Хана".
Няма я налична никъде, а много искам да я прочета в книжен вариант.
Ще се радвам, ако някоя иска да се раздели с нея на разумна цена.
Благодаря.

В момента чета " Последна молитва " на Боян Боев .За мен е от съвременните българските автори, които успяват неусетно да те потопят в живота и бита на българите по онова време.

# 484
"Хана" я дарих на Читалнята в София.

# 485
  • в сърцето на един мъж...

Мерси, аз отдавна съм я приготвила за четене обаче все не стигам до нея.
Аз все още чета "Всичко, което търсиш, се крие в библиотеката" - малко по-бавно ми върви и по-трудно. Междувременно чета и "Ребека" за читателския клуб.

# 486
  • някъде другаде
Завърших "Затворникът" на Фрида Макфадън , давам и 4/5.
Започвам "Брит - Мари беше тук" на Бакман.

# 487
  • София
Прочетох "Животът на свещ разстояние" на Бела Велчева. Не очаквах, но книгата ме очарова. Поплаках си, посмях се, много човешки и дълбоки разкази.
 Започвам Бакман и "Моите приятели". След суперлативите се надявам да не се разочаровам.

# 488
Завърших "Непокорните" на Емилия Харт. Много ми хареса, направо една от топ книгите ми за годината. Шрифта е отврат, но и той се преживява. Изключителна женска връзка между поколенията и силата на природата най-вече. Интересно представяне на мъжките образи. Впечатлена съм.

Сега искам да довърша последната книга за С.Е>Филипс от Чикаго старс. Никак не съм й фенка, но ме яде от вътре ако оставя поредица недовършена. Дано да спре да пише тази жена.

# 489
Довърших "Пътешествие до центъра на Земята" - допадна ми книгата, четеше се леко и бързо. Дадох й 4* в ГР.
И сега пак съм в голямо чудене какво да чета... 🤦😄

# 490
Дочетох "Смок". За разлика от всички суперлативи за книгата, които прочетох, аз не споделям всеобщия възторг.

Сега запопнах да чета "Облакът Кукуландия". Засега върви добре, увлекателна е, ще видим.

# 491
Сетих се за "Декамерон" и почнах да я препрочитам. Как не се сетих по-рано! Книгата е леко,забавно,умно и великолепно  средновековно четиво. Едно време нямаше литература за социализиране,но имаше "Декамерон". Yum Днес имаме Интернет. Харесва ми спонтанността на хората от книгата. И праволинейното следване на принципи. Няма хъката-мъката.

# 492
  • в сърцето на един мъж...
Довърших най-накрая "Всичко, което търсиш, се намира в библиотеката". Не знам дали това е типичната литература за Япония или отразява техния свят, но книгата лъха на самотата, за която съм чела. За това, че е трудно да си намериш работа, да останеш във връзка или че животът им е изтъкан само от отговорности. Не мога да преценя дали ми харесва или по-скоро не, беше ми странна. Въпреки че са ми били винаги много интересни японците и начинът им на живот. До някъде в историята хубавото е, че има надежда, каквото и да се случи.

# 493
  • София
Прочетох "Кафене Пъмпкин Спайс", нищо особено не е- малко драма, любовни сцени. Бих я определила като не много добър чиклит. Давам оценка 2/5. Най-хубавото в книгата е корицата. Grinning

Продължих с "Бавачката" на  Джойс Каръл Оутс. От корицата ми се стори много интересна, но сега съм на 38 стр и усещам, че ще ми е мъка. Стилът е труден за четене, шрифтът е много дребен и се повтарят 3 изречения с различни думи... Ама аз съм от онези лудите, които като почнат нещо си го дочитат, колкото и да е зле. Grinning

# 494
Преди време в училище изучавахме част от "Декамерон" и тогава ми беше харесала, но никога не съм я чела цялата.
Снощи започнах "Живи" на Ю Хуа - прочела съм около 50 страници - очертава се да е тежка житейска книга. Писането на автора ми харесва.

Общи условия

Активация на акаунт