В момента чета... 96

• 52 579
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
Чета в момента тази книга: случаен и спонтанен избор от библиотеката. Засега върви добре. Разказва за различни хора в Токио, които някак ще се окажат обединени, не знам още как. Мислех, че разказа ще се води през погледа на една котка, която се мятка из цялата книга, но засега тя само се появява и зачезва..

Последна редакция: пн, 27 окт 2025, 09:32 от beach_please

# 571
Дочитам "Панаир на суетата" и паралелно препрочитам Дафни Дю Морие.
Харесвам много стила ѝ, "Ребека" на мен ми хареса
На "Панаир на суетата" се смях с глас! Laughing Типичен английски хумор. А тръгнах да я чета с настройката,че е депресираща и трагична...

# 572
  • София
А пък аз обожавам "Ребека". Purple Heart

# 573
  • Пловдив

Прочетох тази "бозичка", ясно е че може човек и без нея да мине.

# 574

Обаче снимката е топ!

# 575
  • София
Аз не харесах "Мексиканска готика". Дала съм ѝ с мъка 2*

Ето и какво съм написала през 2021г, когато съм я чела:

"С големи очаквания подходих към тази книга, но като цяло не ми допадна особено.
Завърших я с голяма мъка и сетни сили.
Бях се настроила да ми хареса много, но явно ми е минало времето за подобни четива на ужаса.  Отегчих се ужасно. Между другото, същото забелязвам и при книгите на Кинг - където има същества и разни фантасмагории, просто вече не е "моето". Разбирам защо "Мексиканска готика" е била номинирана за Книга на 2020 в категория "Ужас" на ГР, но не разбирам защо е спечелила? Загадка ми остават и номинациите ѝ за наградите "Небюла" и "Локус".
Единственото хубаво в тази книга е корицата."

# 576
  • Mostly in my mind

Обаче снимката е топ!
И аз това си помислих Simple Smile

# 577
  • София
А тя истинска ли е, много ми хареса и на мен, ама не знам защо на ИИ ми бие. Grinning

# 578
  • София
Изкуствен интелект е, личи си много.
И аз не харесах "Мексиканска готика", даже май не я завърших.

# 579
  • Пловдив
Не е истинска, ползвам picsart приложение.

# 580
Подготвям се за гостуването на Ю Несбьо в България и чета „Кралството“. Книгата започна бавно, но после стана изключително интересна – увлекателен сюжет, многопластови герои и тази особена, мрачна атмосфера, в която Несбьо е ненадминат.
Излязла е и втората част – „Кръвни връзки“, която явно е причината за посещението му. Надявам се да успея да прочета и втората дотогава.

# 581
На "Панаир на суетата" се смях с глас! Laughing Типичен английски хумор. А тръгнах да я чета с настройката,че е депресираща и трагична...
И аз се забавлявам, чета пасажи на който е около мен и май позапалих за четене

Започнах я след като изгледах "Бари Линдън". Страхотен филм, хумор, всичко.
На финалните надписи салона почна да ръкопляска.

# 582
  • София
Вчера не знаех, че ден по-късно ще поискам да ви добавя още няколко реда. Поредния житейски пъзел на Клеър Макинтош се оказа новела, 66 стр. дълга. Свърших я преди малко. Издадена е от Сиела, 2020-а, нарочно няма да напиша заглавието. Май, май, от разказите на По или Ъпдайк не бях попадал на нещо такова (изключвам фантастиката).
Няма да има нужда от скрит текст. Който я е чел - знае. Който не е... Две жени: различни по статус и характер; еднакви в обичта към най-близките си. Коя как ще постъпи? В тия 66 странички мислих не веднъж, а как бих постъпил аз. И до едно време подкрепяш едната, после другата. Забравяш, че е криминале? Има и нещо паранормално в четивото, което го прави още по-омайно: изобщо не е невъзможно да е истинска житейска история. Отново е тъжна, а казвам и, че... онова на последната страница, някакви 20-тина реда, ами (за мен) не е честно...

# 583
  • София
Клеър Макинтош открих, когато Сиела правеха 50% намаление по празниците и всички пазарувахме на кило.  Най-много ми беше харесала "Игра на лъжи".
Откакто се стискат за намаления не купувам техни книги. Не само заради цената, а заради подбора на автори и левашките преводи, които не са минали през редактор. В момента чета "Всеки в моето семейство е убил някого".  Самата история е боза за уплътняване на времето в градки транспорт или за чакане по учреждения. Обаче ме сразиха с употребата на "адвентистки календар" вместо адвент или коледен календар. Ще добутам до края, но едва ли ще ми остане спомен.

# 584
  • София
Точно вчера попаднах във ФБ на разгорещена дискусия във връзка с оплакване от Сиела, че електронните им книги се препродават. В коментарите ги правят на бъз и коприва заради евтината хартия, лошият превод и липсата на редактори и коректори.
Повод за дискусията беше някаква книга, май фентъзи, чийто електронен вариант е за скромната цена от 35 лв. 🙄

Общи условия

Активация на акаунт