...
По темата: довърших цикъла "Кръвта на василиска" и съм доволен. Не е с отворен край, не е и претупан набързо. Като цяло - много добре написан. И оставя възможност за евентуално продължение, така че ще хвърлям по едно око на автора. Започнах "Какво да правим по-нататък, мисис Норидж?" на Елена Михалкова, но не съм особено очарован от първия разказ. Първо, заради прекалено моралната главна героиня - за нея "убийството си е убийство и трябва да бъде наказано". Докато в другия известен цикъл на авторката - за Бабкин и Илюшин - Сергей Бабкин е бивш полицай, който разсъждава по същия начин, но Макар Илюшин, лидерът в двойката следователи, е типичен евреин - не страда от излишни предразсъдъци и скрупуили и всичко, извършено за защита на близките му хора, в т.ч. на приятеля и сътрудника му Бабкин, за него е напълно допустимо и оправдано. Второто, което ме разочарова, беше една слабост в сюжета:

Добре заплетен сюжет, мистериозно убийство в библиотека в старо имение, симпатичен криминален инспектор..... изобщо, идеално четиво за сезона.
На мен ми достави удоволствие.