Отговори
# 90
А дали ще го разчетат правилно? Гледам ги съвсем млади?

# 91
Софиямед дават час,за след седмица..
И те работят през Вайбър

# 92
И аз имах такива страхове, но попаднах на доста пациенти, които са минали през там, не съм чула негативи от никой от тях. Дават диск все пак, който винаги може да се занесе и другаде, важното е да мине по-бързо скенера. Това ме посъветваха и хематолозите - минете максимално бързо, да вземем диска, после може да го гледат и други лекари.
Иначе, можеш да пробваш ако искаш във ВМИ, но съм сигурна, че ще ти дадат доста късна дата и няма да има смисъл...
Ако мога по някакъв начин да съм ти от полза, мога да ти пратя нашия пет скенер, да видиш как е разчетен. Имаме и 2 други скенера, разминавания няма в находките, но знаеш, на пет скенера се описва по-друг начин.
Heart

# 93
Баща ми е на 81 г. опериран от рак на бъбрека през 2008 г., 2022 г. поставени 4 байпаса. Сега на скенера излезе ТУ на бял дроб и мета в десен лоб. Ние сме от Варна. Бихте ли ме насочили какъв е пътят от сега нататък.

# 94
  • Варна
Баща ми е на 81 г. опериран от рак на бъбрека през 2008 г., 2022 г. поставени 4 байпаса. Сега на скенера излезе ТУ на бял дроб и мета в десен лоб. Ние сме от Варна. Бихте ли ме насочили какъв е пътят от сега нататък.
Здравей. Имате ли биопсия. Трябва да посетите онколог. Проф. Цонев днес следобед преглежда в поликлиниката на Терапията.Ще те вземе и без час. Ако можеш, отивай, утре е комисията. Той ще ви каже какво следва.

# 95
Здравей. Имате ли биопсия. Трябва да посетите онколог. Проф. Цонев днес следобед преглежда в поликлиниката на Терапията.Ще те вземе и без час. Ако можеш, отивай, утре е комисията. Той ще ви каже какво следва.
Няма биопсия, нито ПЕТ скенер. В понеделник е на пулмолога, който го изпрати на КТ.
Възможно ли е, човек с напреднал стадий на белия дроб, да няма никакви оплаквания и да се чувства добре, да не се изморява при ходене един час , въпреки, че е с 45 % работа на сърцето?

Последна редакция: пт, 03 окт 2025, 10:03 от Radost94

# 96
Ондансетрон 4мг...подарявам

# 97
Здравейте от мвн от края на юни свекърва ми е с болки в стомаха, отпадналост повръщане и киселини! След посещение на личния лекар и изписаха лекарства за стомаха и за повръщането без да и направят никакви озследвания! Тъй като имаше и друг проблем с неплатени осигоровки, който вече оправихме! На 12 юли посети гастроентеролог в Русе тъй като е познат на зълва ми....( да кажа че иначе сме от Велико Търновски окръг!) На мен ми се искаше тук да си я заведем на доктор, но айде нали познат доктор.......там направиха изаледвания и казаха че има Хеликобактер пилори, изписаха й антибиотици и пробиотик, но започна още по силно повръщане, киселини, отпадналост, болки в стомаха, отслабна с още 10 кг за 5 дни, буквално се топеше пред очите ни! Миналата седмица в петък  вечерта вече я закарахме в бърза помощ(искаше ми се много по рано но тъй като съм снаха и мойта дума се чува най накрая🫣) приеха я в гастроентерологията и започнаха вливане на системи, но още при първия преглед на стомаха видяха че има течност в стомаха и задебелена стена, направиха и сонда през носа за да искарат тази течност около литър и 300 грама и има все още, след това от скенера казаха че има стеанен пилор и възпален панкреас от изаледванията които направиха! Два пъти гастроскопия, като на втория път взеха и биопсия която чакаме да излезе, но докторката ни каза да се подготвим че ще изшезе нещо не много приятно тъй като на стомашната стена имало нещо като хрущяшна тъкан и това я навява че ще е нещо злокачеатвено, успокой ни че лимфните жлези са добре не са възпалени, което значело че е нещо още съясем в началото! Насочи ни към болница сърце и мозък, много моля за мнения и съвети!
Пропуснах да кажа че заради стеснения пилор не може да се храни и вливат глюкоза! Ще съм благодарна ако някой може да даде мнение за доктор и болница ! В понеделник ще я изпишат от Търново и вув вторник трябва да пътуваме за Плевен тъй като тя не може да се храни трябва да действаме бързо!

Здравейте отново и от мен! В край на сметка от биопсията резултатите сле две семици се оказаха положителни! Казаха ни единствено стеноза на пилора, с операция всичко ще се оправи!
Пратиха ни в Плевен болница "Сърце и мозък" доктор Димитър Георгиев, приеха я погледнаха резултатите, направиха и скенер с конрастно вещество, казаха че не се виждат образувания и вчера я оперираха, когато са я отворили тогава са видели че има рак на стомаха, премахнали са стомаха и са сложили съшивители, но доктора ми каза че има и по панкриаса, сега чакаме новата биопсия за да разберем какъв вид е рака!
Някой сблъсквал ли се е с това, какво да очакваме...??? Отговора но доктора беше ще направим всичко възможно да има по дълга приживяемост!

Общи условия

Активация на акаунт