Отговори
# 75
Здравейте от мвн от края на юни свекърва ми е с болки в стомаха, отпадналост повръщане и киселини! След посещение на личния лекар и изписаха лекарства за стомаха и за повръщането без да и направят никакви озследвания! Тъй като имаше и друг проблем с неплатени осигоровки, който вече оправихме! На 12 юли посети гастроентеролог в Русе тъй като е познат на зълва ми....( да кажа че иначе сме от Велико Търновски окръг!) На мен ми се искаше тук да си я заведем на доктор, но айде нали познат доктор.......там направиха изаледвания и казаха че има Хеликобактер пилори, изписаха й антибиотици и пробиотик, но започна още по силно повръщане, киселини, отпадналост, болки в стомаха, отслабна с още 10 кг за 5 дни, буквално се топеше пред очите ни! Миналата седмица в петък  вечерта вече я закарахме в бърза помощ(искаше ми се много по рано но тъй като съм снаха и мойта дума се чува най накрая🫣) приеха я в гастроентерологията и започнаха вливане на системи, но още при първия преглед на стомаха видяха че има течност в стомаха и задебелена стена, направиха и сонда през носа за да искарат тази течност около литър и 300 грама и има все още, след това от скенера казаха че има стеанен пилор и възпален панкреас от изаледванията които направиха! Два пъти гастроскопия, като на втория път взеха и биопсия която чакаме да излезе, но докторката ни каза да се подготвим че ще изшезе нещо не много приятно тъй като на стомашната стена имало нещо като хрущяшна тъкан и това я навява че ще е нещо злокачеатвено, успокой ни че лимфните жлези са добре не са възпалени, което значело че е нещо още съясем в началото! Насочи ни към болница сърце и мозък, много моля за мнения и съвети!
Пропуснах да кажа че заради стеснения пилор не може да се храни и вливат глюкоза! Ще съм благодарна ако някой може да даде мнение за доктор и болница ! В понеделник ще я изпишат от Търново и вув вторник трябва да пътуваме за Плевен тъй като тя не може да се храни трябва да действаме бързо!
В Плевен НЕ! Особено в ,,Сърце и мозък!"
Казвам го от личен злощастен опит!
А и с това безводие вътреболничните инфекции са в пика си.Нищо, че по медиите се премълчава .По възможност София.

# 76
Здравейте,

Има ли някой, който да е сблъсквал с диагнозна едроклетъчен невроендокринен рак на бял дроб. Тъй като тази диагноза я получихме преди няколко дни и почти не откривам информация за този тип ракове. Всеки съвет би бил от полза.
Благодаря Ви!

# 77
  • Варна
Sunrise_95.  Съжалявам че се сблъскват с това заболяване. От стари публикации разбирам, че в БГ, не могат да го лекуват. Слагам линк, да видите какви са съветите към друг потребител. Hope 4C е отговорил. Добре е да го послушате. https://www.bg-mamma.com/?topic=1376180.600#new

# 78
Аз пък давам глас ЗА за Сърце и Мозък Плевен медицинска онкология. Най-добро отношение, апаратура, познания, както и мултидисциплинарен онкокомитет. Опитът ни с болниците в трите големи града вече е пребогат, няма да го коментирам.

# 79
Здравейте отново скъпи хора,
Искам да ви дам новости за състоянието на майка ми, тъй като ми се струва, че не е излишно да се пишат отвреме-навреме и обнадеждаващи неща тук. Както знаете състоянието й беше доста тежко...не ядеше и не приемаше течности в продължение на дни. Аз отидох да я гледам и накрая от притеснение, че не се справяме в домашни условия я закарахме в спешен кабинет, където след обстойни прегледи се установи частично запушване на червата, вследствие на разрастването на тумора. Казаха ни, че е често срещан проблем за нейната диагноза, казаха, че не е за операция все още(прави се само, ако няма друг вариант и при пълно запушване) и че задачата на химиотерапията е да реши проблема, направиха й масаж на корема, препоръчаха й повече движение...колкото и да й е трудно, заедно с прием на течности след като се пораздвижи, както и поставяне на свещичка. Мислехме, че е невъзможно, но явно лутането по етажите за прегледи в деня я беше раздвижило достатъчно, че да се наместят червата. Нещата тръгнаха надобре, след като приложихме съветите тя се храни и приема течности. В домашни условия 3 дни уредихме да се влива и по една система, за да я хидратираме. Дни преди химиотерапията успя да спре с повръщането. За нея вече беше събрала сили. В четвъртък бяхме 12 часа в болницата за вливки. Преди терапията се свързах с проф. Тимчева, която препоръча конкретно лечение. Вливките й съвпаднаха 1:1 с това, което препоръча тя, което допълнително ни успокои. Вече два дни след вливките се чувства повече от добре...предполагам, че й е било така тежко, че това сега й се струва не особено проблемно. Онколозите се изказаха позитивно, виждайки промяната и закрепването в нея в деня на вливките. Говори постоянно за бъдещето, живее й се, ще се бори до край. Говори вече с няколко жени с нейната диагноза, хваната пак в късен стадий. При тях съдбата се е усмихнала и те живеят вече години след първоначалната си диагноза пълноценен живот. При нея стадият е 3-ти, уточнявам, защото бях написала друго преди дни. Има добрия пример и надежда, надявам се да се случват само хубави неща в бъдеще, стискайте й палци!
Няма нищо сигурно в този живот, никой не може да ти гарантира нищо, но трябва да сме позитивни и да откриваме светлината и в най-тъмните моменти! Майка ми ме е учила на това! Впрочем след 3 дни е Рожденият й Ден, силно се надявам да го изкара комфортно и без болка! Пожелавам ви здраве!

# 80
Много  добри новини, Ина! Дано лечението е ефективно и занапред!

# 81
Здравейте,
Моля някой да ми каже как се развива рак с метастази в мозъка. Мама е болна, последен стадии. Много е отслабнала, вече яде само пасирана храна, с памперси е. Настанихме я в старчески дом, защото аз не се справям (имам и две бебета и кака на 5г.). Не знам от кога е болна, не знам дали е ходила въобще на следене, не знам дали не се е отказала. Аз разбрах миналата година ноември месец и се грижих за нея до началото на септември, но тя почна да отказва да се къпе и започна да се изпуска по малка и голяма нужда- психически неиздържах. И сега не издържам, не знам колко й остава, как да й помогна, как да помогна на себе си. Преди 14 години се разболя за първи път от рак на гърдата, оперираха я и се лекува. Преди 4 години отново се появи рак махнаха и цялата гърда. Сега имала разсейки навсякъде включително в мозъка. Не знам боли ли я, страх ли я е, тя ли е или има психични проблеми- погледа й е странен. Не знам дали знае коя съм, последния път като и ходих на посещение.

# 82
Svbebeta, няма как да ти се отговори на този въпрос. При всеки е различно. Зависи къде са метастазите и коя част на мозъка обхващат.
Майка също я дадохме в дом за последните 40дни и това най-много ми тежи Sad
Знам, че щеше да ни побърка от мрънканици и прищевки. Не можехме да се справяме с памперса. Тя вместо да помага, сякаш пречеше.
Отказа да се храни. От там силите намаляха. Не вдигаше телефона.  Последната седмица нямаше сили да говори. Познаваше ни. Гледаше снимките на внучите (бяха абитуриенти), хапна половин сладолед и след 3 дни си замина. През повечето време е спяла.
Сили ти желая♡ Подготви се психически и харесай погребално бюро- поне за това да не мислиш. Купи дрехи и обувки.
Знам, че звучи гадно, ама ще ти трябват тези неща, а щом си с бебета и кака, определенно няма да ти се обикаля по магазините.
И майка се отнасяше, така гледаше и дядо накрая. Аз му викам "реещ"се поглед. Те са тук, но душата вече през повечето време е отвъд♡
Дамо по погледа разбирах, дали душата е тук или се рее.
Кураж! Ако имаш нужда да поговориш с някой съм насреща. Майка беше болна преди 20г, после я повтори преди 4г и 4 г беше постоянна борба. На 28 май тя почина, на 29 май влязах за операция. На 31-ви ме изписаха, за да я изпратим и сега аз пак се боря. За втори път и аз... Та съм от двете страни на барикадата.

# 83
Съжалявам DZ,
Успешна борба ти пожелавам. Мама се лекува последно в Св. Иван Рилски в София, а преди това в Георги Странски в гр. Плевен, и в Св. София 1 АГ в гр. София. От цялата история знам за добавка Маоло и протеин Fresubin Protein

# 84
Някой знае ли в Пловдив колко се чака за ПЕТ? От Александровска ми дадоха час за 3 ноември, трябвало ново направление да вадя, щото важало един месец, те не можели да си го презаверят, пък не ми се разправя.

# 85
  • Варна
Буболина, за Пловдив не знам, но в Дева Мария в Бургас, ги преиздават.Разчета става за 1 ден.

# 86
Далеко ми е, Пловдив и София ми са най-близо, в Панагюрище не искам. И Александровска преди години си ги презаверяваха, сега ми казаха ново да взема.

# 87
  • Пловдив
Егати мързела.
Аз съм взимал 3 пъти докато наближи датата.
Ако не ти се чака -вземи направление за 4 зони CAT( глава, торакс, абдомен, пелвис) Не разбирам какво сте се "влюбили" в PET/CT.CAT- е доста по-прецизен.

# 88
Последно съм правила ПЕТ преди  ковид, лекарката каза, че е хубаво да направя. Правех си ЯМР на няколко зони, когато където ми дойде на ума, не отнема и толкова време, не иска и подготовка. Не е мързел, неудобно ми е да губя времето на лекарката, не стига, че ми дава и направления, които трябва да ми даде ЛЛ, ами и това да преиздава. Не знаех, че първо се запазва час и после се взема направлението, преди не беше така.

# 89
В Пловдив в Пълмед - ако се обадиш днес, ще те включат в списъка за понеделник, вторник, става бързо. Във ВМИ се чака много.
Телефонът за информация и записване е 0896 666 871. На този номер, на Вайбър, можеш да си изпратиш и документите, за да ги обработят предварително (епикриза или други неща).
Heart

Общи условия

Активация на акаунт