Отговори
# 105
Да, от Пловдив сме. Блокчетата за който говорите са реално самата биопсия ли? И знаете ли къде мога да ги дам тези блокчета тук в Пловдив? Във сряда ще отида за 2ро мнение без баща ми на уролог. Да ги нося ли?

# 106
Не зная къде да ги потвърдите в Пловдив. Не се носят на уролог, а на патолог. При уролог не зная в момента защо ще ходите, но щом сте решили няма лошо. При него с всички документи дотук и с резултата от хистологията.

# 107
Питайте в онкото на ,,Васил Априлов".

# 108
Значи взимам хистологията и блокчетата от болницата, в която му е правена ТУР-а и търся патолог, за да ги дам за потвърждение. Извинявам се, но наистина не съм запозната и още съм в шок.

# 109
Точно така. Имаш право да ги вземеш, може да ти искат да се подпишеш, че ги взимаш и да искат такса. Преди време беше 10лв, сега не зная.

# 110
Много благодаря за напътствията. Още утре го направя. Има ли как да се свържа със вас другаде освен тук ако може да питам за други полезни съвети. Много ще съм благодарна ❤️

# 111
За Парк Хоспитал преди 7 години таксата беше 50 лева и трябваше да е в брой, предварително се заявяваше и те ти казват кой ден да отидеш да ги вземеш. Заявка можеше и по телефона.

# 112
За Парк Хоспитал преди 7 години таксата беше 50 лева и трябваше да е в брой, предварително се заявяваше и те ти казват кой ден да отидеш да ги вземеш. Заявка можеше и по телефона.
Може, аз съм взимала от ВМА в София и тогава беше символична сумата. Отидох след като беше готов резултата и ми ги дадоха на момента.
Теди, пиши ми на лични ако искаш.

# 113
Също искам да попитам искат да ходи на продухване още от другата седмица и са му казали да си вземе направление за кп241. 3. Да ходи ли или да изчакам резултатите от 2рото мнение?

# 114
  • Пловдив
Kaкво "Продухване"?!
Клинична пътека № 241.3. Диагностични процедури за стадиране и оценка на терапевтичния отговор при пациенти със злокачествени солидни тумори
В момента на практита не е определен стадии,защото няма образни/нуклеарни изследвания ,които да открият/не открият засеганти лимфни възли и/или далечни метастази.
Ще му направят скенер на гръден кош ,корем и малък таз ,по тази КП , и според резултатите ще определят стадии и терапевтичен подход.
Ама защо пише да се вземе от ОПЛ нямам идея. Общопрактикуващия(личния) лекар не може да издаде такова направление ,трябва специалист.

# 115
На епикризата пише стадии 1 и че няма метастази иначе благодаря

# 116
От ЛЛ се взема направление за онколог и тогава онколога дава за образни. Поне при нас е така.

# 117
Каза ли са от ЛЛ да се вземе това направление, тогава значи ли че това 1 стадии на епикризата нищо не значи.

# 118
Вероятно при личния са имали предвид той да издаде направление номер 7 за постъпване в болница по клинична пътека за скенер.Тя е три дни.Някои болници си изискват да е по пътека, а не като амбулаторна процедура.Сетете се защо.Например в ,,Надежда" беше така преди две години, сега не знам.Не виждам причина личния да не може да го издаде.В малките населени места няма онколози.и това също е вариант

# 119
Питайте какво точно направление искат, явно навсякъде е различно. При нас искат за онколог, а той дава за хоспитализация.

Общи условия

Активация на акаунт