Отговори
# 240
  • софия
Съболезнования, viksdesire!
Светъл да е пътят на душата му, сили на теб!

# 241
  • Другата България
Съболезнования и от мен! Hug
sadhana, има тема само за рака на гърдата, мисля, че И там ще получиш помощ, пиши и в нея.

# 242
Искам само да кажа, че татко се предаде. Вчера почина за съжаление.
Отказаха му втори курс химио терапия и след това се влоши, защото угасна надеждата му. Спря да се храни и да пие вода 25 дни, спря да пие помагащи лекарства.
Последната седмица изкара на легло.

Искрени съболезнования!
Сила и кураж!
Прегръдки!

# 243
  • Варна
Здравейте борбени жени!
Налага се да пиша в темата за малко разяснение, относно резултати от КТ на свекърва ми.
Историята на кратко открит рак на гърдата тази година, като е забелязала промяна преди три години, но не е посетила лекар.
Самата гърда се е самоампутирала има и отворена рана, която секретира, метастази в другата гърда, лимфи и кожа.
Мина червена химиотерапия 6 курса, бяла три.
Това е резултата от последния КТ. Моля да ми обясните по-разбираемо, благодаря!
Здравейте, съжалявам, че се включвате в темата. В кой град се лекува. Въобще не е трябвало да й назначават химия в 4ст, а направо да започне с Палбоциклиб и Ароматазен инхибитор, които сега са назначени след прогресията. Най вероятно ще й изпишат Летрозол(ароматазен инхибитор). Говорете с комисията и го купете първия път, защото се чака одобрение от здравна каса. От хапчетата няма странични ефекти като от химията. Може да направите и консулт с проф. Тимчева онлайн, дали Палбоциклипа е правилния избор. Viksdesire, моите най искрени съболезнования.

# 244
Viksdesire, съболезнования.
Мъжът на братовчедка ми е на финална права. Да припомня- меланом на увеята, 2г на тебентафусп със задържане, после имунотерапия, последно химиотерапия с платина и забравих второто. Множествени метастази черен дроб, бял дроб, плевра с излив, лимфни възли, кости, меки тъкани. От тая седмица установена и мозъчна. КТ с контраст визуализира единична, но ако се направи ЯМР с контраст се предполага, че ще са милиарни.
Уморява се от 20 м ходене, повръща, отслабнал безкрайно. Покрай пуснати лаб резултати онкологът се е захванал за един Д-димер 3х над горна граница, настоява да се изключи БТЕ?! , преди да се прави каквото и да е друго, иска КТ ангиография бял дроб. Задух от седмици /плеврален излив, тахикардия, сатурация над 95-97%/, не мисля, че това е БТЕ. Уж мисли за БТЕ, а не предлага фраксипарин?!  Вижда ми се абсолютно безсмислено, отлага правене на нещо, защото няма какво да се прави?! За лъчетерапия на главата,  евентуално става дума, + продължаване на недействащата химиотерапия. Да си има задачи, та да не мисли, че няма какво повече?!
За Коледа ще караме заедно, просто се ужасявам колко кошмарно ще бъде. Дежурен екип под напрежение. Трябва да се подготвя със спешен шкаф. Вероятно ще загине много скоро. Ще бъде кошмарно, ще го изживеем още веднъж.

# 245
Не съм влизала отдавна тук .
Съболезнования на всички, които са загубили близки!
Влязох, за да пожелая Весели празници на всички и една много по-спокойна и здрава нова година! Heart
Мъжът ми е добре, празнувахме рождения му ден скоро, продължава си лечението навън , но започна доста по-често да се прибира...кога минаха две години, не знам.
Така че, борбата продължава и никакво отказване, каквото и да ни поднася живота! Heart

Последна редакция: сб, 20 дек 2025, 00:20 от miglenasky

# 246
Не съм влизала отдавна тук .
Съболезнования на всички, които са загубили близки!
Влязох, за да пожелая Весели празници на всички и една много по-спокойна и здрава нова година! Heart
Мъжът ми е добре, празнувахме рождения му ден скоро, продължава си лечението навън , но започна доста по-често да се прибира...кога минаха две години, не знам.
Така че, борбата продължава и никакво отказване, каквото и да ни поднася живота! Heart
Много се радвам,  дано все така да е.

# 247
Дълги години да е добре, да се възстанови напълно.

# 248
Здравейте, борбени хора! И аз да се включа в темата, моят съпруг също премина през тази трудна борба, засега нещата са добре, мина операция на тумор на левия бъбрек, премахнат, преди две години, правен пет скенер, засега без разсейки, но от два месеца има подути ръце, китки, длани, пръсти, а също и болки в китките на ръцете. Казаха, че уж няма разсейки, дано е така и да му мине! Изписаха му медрол за един месец, дано помогне! Знам, че много вредят тези лекарства, и се притеснявам да започне да ги пие, но ако това е начина и няма друг... Ако някой е преминал през това, ще съм благодарна да сподели! Желая на всички весели празници и бъдете здрави!
Забравих да спомена, че премина през имунотерапия с Кейтруда, направи 7-8 вливки, но много се влоши и ги спря. TSH му се покачи до 96,8 , щитовидната жлеза отказа да работи и сега пие акутирокс. Сега и тези ставни проблеми, артритни, явно е от Кейтрудата, така си мислим, че вместо да помогне, май му навреди.

Последна редакция: ср, 24 дек 2025, 13:26 от Албена1970

# 249
  • София
Здравейте, борбени хора! И аз да се включа в темата, моят съпруг също премина през тази трудна борба, засега нещата са добре, мина операция на тумор на левия бъбрек, премахнат, преди две години, правен пет скенер, засега без разсейки, но от два месеца има подути ръце, китки, длани, пръсти, а също и болки в китките на ръцете. Казаха, че уж няма разсейки, дано е така и да му мине! Изписаха му медрол за един месец, дано помогне! Знам, че много вредят тези лекарства, и се притеснявам да започне да ги пие, но ако това е начина и няма друг... Ако някой е преминал през това, ще съм благодарна да сподели! Желая на всички весели празници и бъдете здрави!
Забравих да спомена, че премина през имунотерапия с Кейтруда, направи 7-8 вливки, но много се влоши и ги спря. TSH му се покачи до 96,8 , щитовидната жлеза отказа да работи и сега пие акутирокс. Сега и тези ставни проблеми, артритни, явно е от Кейтрудата, така си мислим, че вместо да помогне, май му навреди.

Моя опит с имунотерапията е също неприятен. Бях на Пембролизомаб и Бевацизомаб повече от година самостоятелно, плюс 6 месеца заедно с другата химия. При мен стряничният ефект освен болки в ставите, но поносими са и ензинофилни хрема, фарингит, ларингит и астма. И най-вече имуномеедиринан некротичен гастрит.
Много трудно го овладяхме, бях близо 5 месеца на високи дози кортизон,  плюс едно лекарство използвано при трансплантации, против отхвърляне на органа. По време на приема на кортизон ни кашлях, ни шмърках, ни стави ме боляха. Започнах да се храня, спрях постепенно кортизона и всичко си се върна с пълна сила, без гастрита, за щастие.

Приятел също беше на Кертруда и получи странични реакции подобни на тези на мъжа ви. Той също се лекува с кортизон, засега има ефект, но още не го е спрял. Ревматолога му е предписал, обаче, по-ниски дози от моите. Та явно това е стандартното лечение.

Успех.

# 250

Моя опит с имунотерапията е също неприятен. Бях на Пембролизомаб и Бевацизомаб повече от година самостоятелно, плюс 6 месеца заедно с другата химия. При мен стряничният ефект освен болки в ставите, но поносими са и ензинофилни хрема, фарингит, ларингит и астма. И най-вече имуномеедиринан некротичен гастрит.
Много трудно го овладяхме, бях близо 5 месеца на високи дози кортизон,  плюс едно лекарство използвано при трансплантации, против отхвърляне на органа. По време на приема на кортизон ни кашлях, ни шмърках, ни стави ме боляха. Започнах да се храня, спрях постепенно кортизона и всичко си се върна с пълна сила, без гастрита, за щастие.

Приятел също беше на Кертруда и получи странични реакции подобни на тези на мъжа ви. Той също се лекува с кортизон, засега има ефект, но още не го е спрял. Ревматолога му е предписал, обаче, по-ниски дози от моите. Та явно това е стандартното лечение.

Успех.

Къде намерихте и кои са лекарите, които въобще са се заели с овладяване на страничните ефекти от терапиите, ако може да кажете?

# 251
При баща ми страничните ефекти от Кейтруда бяха кожни, доста тежки. Адекватно отношение с биопсия за потвърждаване на причината, заинтересованост и терапия след това получихме от д-р Валерия Матеева в Александровска.

# 252
  • Варна
Какво ще кажете за PSA 48, free PSA 3.83,Креатинин 274, урея 15, Хвмоглобин 81,CRP 30,желязо 4,40,Левкоцити 12, хематокрит 246.Миналата седмица изписан от една болница заради хемоглобина и преливане на кръв. Нищо друго не е правено. Изследванията са от днес.

# 253
Хемоглобина много нисък, ама той не се вдига изведнъж. При мен след кръвопреливане 3 банки и яко ядене на месо и дроб чак след 1 месец започна да се вдига и то бавно. Сега пък ми е много висок, на горна граница вече няколко години.

# 254
  • Пловдив
Няма мерни единици  Ако са стандартните - tPSA, fPSA, креатинин и урея са високи, CRP също.

Общи условия

Активация на акаунт