Седмокласна Изпитна 28.07 - 03.08 Трето класиране!

• 40 082
  • 760
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте, виждат ли се и къде свободните места за трето класиране? Или въвеждам пак всичко както при второто класиране?

# 16
  • София
В infopriem като отидете на "План-прием" и долу "Списък с паралелки" , но натиснете "Трети етап".

# 17
На сайта на Дидева, има ги и на сайта на РУО
Заявления, класиране и записване за учебната 2025/2026 година https://share.google/zcI0jDMInKGwwokCZ

# 18
  • София
Успех на всички, които ще рискуват  на 3-то и 4-то класиране!

# 19
Моля Ви,няколко директора на училища включително и РУО Бургас ми казват,че не може да участвам в трето класиране. Наложи се да звъня до МОН,а те да звънят на РУО,за да им кажат.Това отнема време.Сега ме чакат в РУО с документите дано всичко е наред,защото ще се побъркам вече.
Малеее, това е голям шок.
Силно се надявам, че в РУО не са разбрали, че сте изтеглили документите и са решили, че щом е статус записан, значи не може да участва на 3то. В противен случай е пълна лъжа и липса на съдействие.
Сега след намесата на МОН всичко наред ли е?
Естествено, че щом има изтеглени документи, статусът трябва се смени. По което и време да го направите, те са длъжни да уведомят системата.

# 20
  • у дома
Някой питаше предната тема за ДЗИ...
Второто ДЗИ в профилираните гимназии се държи върху един от пп-дали е 1,2,3 или 4ти няма никакво значение...Тоест ако ае е 3 или 4 пп няма проблем да се държи ДЗИ по него.Нивото зависи от това дали е 1 или 2 изучаван предмет в училище.Ако на някой му трябва документ /за СУ и ТУ за част от специалностите на ае искат документ за владеене на езика/ и няма ,вместо сертификат,който е доста скъпичък за нашите университети върши работа и ДЗИ по езика.
Като ДЗИ може да се държи като трето даже и да не е изучаван езика в гимназиален етап.

Последна редакция: пн, 28 юли 2025, 12:00 от svetlaem

# 21
Благодаря!
А знаете ли какво ниво в зависимост дали е 1 или 2 език?

# 22
  • Sofia
Сю, вие бяхте тази, на която учителка беше казала да редите грешно желания, а после писахте, че детето не е прието в паралелка , за която му и стигал бала, щяхте да ходите в РУО. Сега пак имате казус с неразбиране. Дали наистина вие правилно разбирате какво ви обясняват?

# 23
Успех на децата, които се борят на трето класиране!

# 24
Благодаря!
В 1 е за 2 език, В2 е за първи. На сина ми му беше 2 език и държа. В1,. Ако искаш по-високото ниво, трябва да е като 3 ДЗИ.

# 25
А защо някои от паралелките обявени със свободни места в План-при се ма, след въвеждане на кода изписва, че не участва в това класиране?

# 26
  • София
Не разбрах за матурите, моля отново за пояснение, ако е първи език, изучаван ИИЧЕ, 8-10 клас, и е учен и в профил, на какво ниво ще бъде матурата ако избере това за втора матура?

# 27
  • София
Отписах го. Няма да вдигам на никого следващите 3 дни, защото младежът направи грешка да спомене пред приятели, че иска да учства на 3-то класиране и нямам никакви сили да отговарям на въпроси. Баба му ме попита и казах, че сме се отказали, за да не ме занимава. Но тя пък, отдъхвайки си, започна да ми обяснява еди кой си как се прецакал на 3-то класиране и ох, добре че се отказахте.  Смених темата набързо.
Поне отписването стана лесно, беше едно младо момиче, спести ми лекция каква огромна грешка правим.
Напрежението е голямо.

# 28
Не разбрах за матурите, моля отново за пояснение, ако е първи език, изучаван ИИЧЕ, 8-10 клас, и е учен и в профил, на какво ниво ще бъде матурата?
В2

# 29
  • у дома
Благодаря!

ДЗИ се държи на нивото,което е заложено.
Може да си сложите информацията в 1 пост.
По принцип за ДЗИ по език на много места има проблеми със записите,но наблюденията ми от тази година е,че децата,които имат сертификат С1 без да се готвят за това ДЗИ изкарват над 5,85-поне от класа на детето ми,като сертификатите са взети в 10 или 11 клас.

Последна редакция: пн, 28 юли 2025, 13:33 от svetlaem

Общи условия

Активация на акаунт