Седмокласна Изпитна 28.07 - 03.08 Трето класиране!

• 40 084
  • 760
  •   1
Отговори
# 45
Пускането на заявление за участие в трето класиране/реденето на желанията нали е до утре до 23.59?
Правилно ли съм разбрала?

# 46
Само при мен ли се случва. Някои от паралелките обявени със свободни места в План-приема, след въвеждане на кода изписва, че не участва в това класиране?
Запаметявам и след това нямаме въведени желания
А отписали ли сте се от училището, в което сте били приети на предните класирания? Какъв е статусът в системата?
Статусът е "незаписан" на второ класиране

# 47
Споделям този опит с надеждата да бъда полезна на бъдещите седмокласници и техните родители.През целия процес на кандидатстване след 7. клас се сблъсках с безхаберие и липса на компетентност от страна на някои институции в Бургас. Двама директори на училища не познаваха наредбата, която регулира приема, а един от началниците в РУО Бургас подведе както тях, така и мен като родител, с грешна информация.За щастие от МОН реагираха бързо и професионално, и помогнаха ситуацията да се изясни. Но остава горчивият въпрос – кой компенсира напрежението, нервите и безсънните нощи, през които се чудим къде сбъркахме, при положение че следваме правилата?
Споделям това, за да знаете: търсете си правата, настоявайте за отговори, не се отказвайте.Надявам се повече родители да бъдат информирани, за да не преминават през същото.
Статуса на детето е коригиран в infopriem и довечера,като се прибера от работа ще кандидатствам.Дано нашата история приключи в сряда.

# 48
Силно стискам палци. Аз нямаше да издържа това напрежение.

# 49
  • София
Само при мен ли се случва. Някои от паралелките обявени със свободни места в План-приема, след въвеждане на кода изписва, че не участва в това класиране?
А отписали ли сте се от училището, в което сте били приети на предните класирания? Какъв е статусът в системата?
Статусът е "незаписан" на второ класиране
А паралелките, за които Ви излиза, че не участват в това класиране с квоти ли са? Да не би да има места в тях само за другата квота?

# 50

Ако паралелките са с квоти и има място само за другия пол няма да ги виждате като свободни.

# 51
Сю, вие бяхте тази, на която учителка беше казала да редите грешно желания, а после писахте, че детето не е прието в паралелка , за която му и стигал бала, щяхте да ходите в РУО. Сега пак имате казус с неразбиране. Дали наистина вие правилно разбирате какво ви обясняват?
Благодаря за мнението, но бих предпочела да не се правят изводи за моята компетентност и разбиране, особено от хора, които не са запознати в детайли със ситуацията.Да, бях активна и потърсих помощ, защото държа детето ми да получи справедлив шанс. Това, че задавам въпроси, не означава, че не разбирам  напротив, точно защото разбирам, забелязвам несъответствия и търся отговорност.

Ако всички приемахме безкритично информация, грешките щяха да се повтарят безкрайно.
Пожелавам успех на всички родители – но също и повече уважение към мнението на другите.

# 52
  • София
Сю, вие бяхте тази, на която учителка беше казала да редите грешно желания, а после писахте, че детето не е прието в паралелка , за която му и стигал бала, щяхте да ходите в РУО. Сега пак имате казус с неразбиране. Дали наистина вие правилно разбирате какво ви обясняват?
Благодаря за мнението, но бих предпочела да не се правят изводи за моята компетентност и разбиране, особено от хора, които не са запознати в детайли със ситуацията.Да, бях активна и потърсих помощ, защото държа детето ми да получи справедлив шанс. Това, че задавам въпроси, не означава, че не разбирам  напротив, точно защото разбирам, забелязвам несъответствия и търся отговорност.

Ако всички приемахме безкритично информация, грешките щяха да се повтарят безкрайно.
Пожелавам успех на всички родители – но също и повече уважение към мнението на другите.
Без да се заяждам, ама във връзка с цитата на desive, Вие носите ли някаква отговорност за подредбата на паралелките или само останалите имат такава? Т.е. ако сте подредили паралелките по начин, който не е според желанията няма как който и да било, освен Вас да си носи отговорността.

# 53
su1984 нямаха проблем в подреждането на желания. От второ класиране отпаднаха заради една петица в дипломата по небалообразуващ предмет, казусът беше при деца с еднакъв бал.
А и тази тема е за взаимопомощ.  Не всеки има достатъчно свободно време да чете по сто пъти, да се рови и да разбира, по-лесно е за уморени и затормозени хора просто да попитат.

# 54
Това е минималното ниво, което трябва да покрият. Реално ИИЧЕ покриват повече (особено по английски).
Аз съм била РИЧЕ в МГ (пред двайсетина години де) и в 11 и 12 клас учебниците ли бяха C1 и C2.
Успех на смелите! Дано се наредят по най-добрия начин нещата.

Не е точно така. При една проверка от РУО такъв проблем правят на учител и директор, че представа си нямате. Ниво А2 се постига за втори език в 12 клас ООП, НО ПП е В1. И не можете да мърдате от тези нива. Пълна каша е с тези нива. А с реформата ще стане още по-зле. Не знам какви са тези експерти, които съветват министъра, но едва ли скоро са били в реален час в училище. Може би някои високобалови паралелки бързо ще минат през  А1 и А2 нива, но в други ученето наистина си започва от начало, защото има деца, които не ходят на курсове и в училище нищо не са научили до 7 клас. За АЕ става дума.

# 55
  • София
И моята девойка реши да рискува и на 3 ,а и на 4 класиране / аз ще я подкрепя до края/. Понеже на 3 няма места за най желаната гимназия ще чакаме 4. А на трето ще пробва в училище  по желано от това което е приета на второ класиране. Утре ще тегля документи защото днес не съм в София .
Тази година ми се струва ще има повече места на 3 класиране в най желаните училища в София та даже и в СМГ .
Съдбата обича смелите и казвам щом много иска нещо трябва да опитва докато не го получи колкото и не възможно да изглежда. Все пак имаме и резервни варианти.
Успех на всички!

# 56
  • Пловдив
Ако се проследи малко хронологията - да, били са подведени от учител как да наредят училища и паралелки. Но точно защото потребителката се е усъмнила, се включи в темата да пита и й беше обяснено кое как да направи. И това се вижда от снимката, която пусна в предната тема. За мен единствено желанието й за някаква промяна при критериите за прием при еднакъв бал е безсмислена.

# 57
Стискам палци на участниците в трето класиране.

Каквото и да стане ще сте направили всичко възможно, така че смело напред!

Чакаме да се похвалите...

# 58
Които сте били приети и сте се отписали, писахте ли заявление за отписване при изтегляне на свидетелството?

# 59
Които сте били приети и сте се отписали, писахте ли заявление за отписване при изтегляне на свидетелството?

Не. Написах, че съм изтеглила документиге на заявлението за записване от 2-рото класиране.

Общи условия

Активация на акаунт