Седмокласна Изпитна 28.07 - 03.08 Трето класиране!

• 39 843
  • 760
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Елена, много много ви е добър резултатът. На моето дете също му се искаше точно тази паралелка, но по математика изкара по-малко точки и няма шанс. А НПМГ ми е слабост, всички паралелки харесвам аз там, завършихме тази година с каката (профил биология) и още не можем да се разделим с това училище. Зависи какво бихте загубили от постиганото място в момента, но аз бих рискувала със следващо класиране.

# 151
Мненията за "лесно" и "трудно" са пречупени през нашето субективно усещане.
За мен НПМГ е възможно най-лесното за завършване училище с отлични оценки. За приятелката ми е някакъв ужас.....и двете не сме прави.

# 152
  • София
Не, просто преди 1000 години, когато аз влязох и учих там (профил биология), за географията имаше най-малко наплив - с най - нисък бал се влизаше. Математици и биолози беше най-зор да се добереш до място Simple Smile Ние бяхме и с квоти, само физици ѝ географи - без.
Ясно е, че е с математика Simple Smile винаги е било.
НикиК - кой ѝ беше по биология?

# 153
Предишният профил беше английски и география. От тази година е математика и география. Заради това скочи балът

# 154
Предишният профил беше английски и география. От тази година е математика и география. Заради това скочи балът
От миналата година е математика и география + английски.
Моята ходи на изпита по география, но в последния момент се отказа от тази паралелка.

Последна редакция: вт, 29 юли 2025, 17:15 от aDream

# 155
  • София
От миналата година е математика и география + английски.
Моята ходи на изпита по география, но в последния момент се отказа за тази паралелка.
Извинявам се, не съм запозната, затова се изненадах. Някога всички паралелки бяха с профил математика + биология/химия/физика/география/математика(в зависимост от паралелката) + английски. Не съм проучвала как е сега, идея си нямам. Синът ми не показа, че ще постигне висок бал още миналата година - никакво желание, въпреки усилията от моя и на съпруга ми страна. Но баща му си му говореше нон стоп как няма значение, няма зор защо да си дава, в Хенри Форд ще влезе без проблем... Но след 10-тина години ще проучвам със сигурност, малкото е син на НПМГ и СМГ възпитаници, срамота ще е да е другаде 😂

# 156
Тук също има готовност за изпадане в по-нискобалова, която не е чак нежелана и е готов да поеме този риск, за да не се ядосва после, че не е опитал. Там има добър аванс и се надявам да не се вдигне с много балът. И аз имам наблюдения, че в най-високобаловите пада, веднага след тях се вдига. Ние ще си участваме докрай и на 4-то, ако стане така и няма да се ядосваме.
В момента съм кълбо от нерви Sweat Smile не знам до утре какво ще правя. Но пък работният ден приключва и е време за питие, две, три, пет Sweat Smile

ВРЕМЕ Е ЗА ПИТИЕ - 2, 3, 5 🥂

# 157
  • у дома
desive, НикиK, тя е с 90+ т. география и с 86.25 МАТ. Математиката се удвоява в балообразуването и има доста амбициозни деца/родители с висок резултат математика, които се целят в НПМГ. Ще видим дали и колко ще падне бала на 3то класиране. Не изключвам възможността, ако се появят отново места по-нататък да променим решението си.
Може,но трябва да имат и висок резултат по география.

# 158
  • София
Млад учител - Милушев.Heart

За географията промениха балообразуването отскоро и вече взимат 2 пъти НВО математика + 1 път НВО БЕЛ + 1 път География. Преди имаше тежест 2 пъти изпита по география , а МАТ и БЕЛ се взимаха по веднъж, което е по- правилно според мен. Географията е описателна наука и не е нужно да я обвързват с математика. Но по ред причини са решили така. Дано господин Ушагелов размисли вбъдеще. Sunglasses Балообразуването си го решава училището.

# 159
  • София
Млад учител - Милушев.Heart

За географията промениха балообразуването отскоро и вече взимат 2 пъти НВО математика + 1 път НВО БЕЛ + 1 път География. Преди имаше тежест 2 пъти изпита по география , а МАТ и БЕЛ се взимаха по веднъж, което е по- правилно според мен. Географията е описателна наука и не е нужно да я обвързват с математика. Но по ред причини са решили така. Дано господин Ушагелов размисли вбъдеще. Sunglasses Балообразуването си го решава училището.
Щом отново си се води география + математика, за мен е нормално да е х2 математиката. А и името на даскалото си го предполага, но това си е мое мнение. Не го знам учителят, млад е явно, да Simple Smile То нашите сигурно вече са се пенсионирали... При Дойнов бяхме ние, класен ни беше. Страхотна гимназия, много трудно се влизаше, още по-трудно се завършваше. Нищо общо няма, мъчно ми е малко Sad

# 160
Чакайте сега, я обяснете, защо казваме че в НПМГ има 2 свободни места?
Не са ли 4?

# 161
  • София
Чакайте сега, я обяснете, защо казваме че в НПМГ има 2 свободни места?
Не са ли 4?
2 места са за географията, мисля че затова. Детенцето иска география, не гледат математическите паралелки, където има по 1 място Wink

# 162
  • София
Аз споменах конкретна паралелка (географската), за която има 2 места. Иначе общо са повече.

# 163
Извинете - “ЧЕТЕНЕ С РАЗБИРАНЕ” 🤪

# 164
В Русе няма места в 7 училища и те са именно тези с висок и среден бал. Местата са в нискобаловите училища. Сега ще е интересно, ако се появи някой с бал над 300-350, който  не се е записал на второ и е чакал за трето.
Ето заради това казвам, че е пълен абсурд да не се запишеш на 2ро класиране и да "чакаш 3то". Трето я има, я не в желаното място. След като видиш обявените места, решаваш дали да се отпишеш или да си седиш на мястото и да пасуваш.
Да не говорим, че отписвайки се, си гарантираш място за 4то класиране, а не да трепериш дали изобщо ще може да се върнеш на старото си място.

Последна редакция: вт, 29 юли 2025, 18:59 от Shushi2

Общи условия

Активация на акаунт