Седмокласна Изпитна 28.07 - 03.08 Трето класиране!

• 39 484
  • 760
  •   1
Отговори
# 480
И да свалят ролексите.

В текущата програма религиите (християнство, мюсулманство, юдеизъм, египетски, римски, древногръцки богове) се учат по история и литература в 5. Клас. В 8 или 9 се изучава Библията. Според вас не е ли достагъчно за обща култура?
Не! Трябва да са запознати с канона на цървката! Кога се пере, кога не се пере. На кой празник какво и защо се прави. Важно е да знаят, че на Разпети петък не се работи къщна работа и ББ го е дал за почивен точно заради това!
И още много други неща е важно да знаят, ама ме мързи да ги пиша. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 481
  • Куциндрел
И да не ги хване джендъра...Joy

# 482
Той джендъра отдавна ги е хванал, ама това е отделна тема.

# 483
  • София
Кога ще се появи график за пето класиране по училища? Утре със свободните места започва 4тият етап на класирането.

# 484
Аз се отказах да го записвам, ще си го чакаме това място, заедно с останалите за 4-то.
..... не го натисках за 6-ци по всичко....
Леле, много ме е яд така, за малкооо и не достига:) Стискам палци да си намери най-готиното място.
Не съм предполагала, че една 5-ца може да направи такава беля:(
Аз пък постоянно обяснявах, че не трябва да се оставя опцията една 5-ца да се превърне в препъникамък. Това го пиша най-вече заради четящите майки на новите седмокласници - натискайте ги за всички предмети, които могат да се окажат фактор при класирането (физическо, технологии....не са сред тях).

Niffi, много силно ви стискам палци! Успех и на останалите, участващи в 4-то класиране!

# 485
Поредният клин в и без това силно разделеното ни общество, като подозирам, че именно това е целта, скрита зад най-различни благовидни намерения. Как да станеш добър човек не се казва, а се показва. А религиозното познание трябва да включва всичко, вкл. и кой живее на Олимп, за да има тръпка, когато отидеш там, а не де гледаш някакви чукари. Примерно. Само допреди 2 години дъщеря ми стигна дотам и беше страшно впечатлена от дома на боговете от времената, когато много богове са се почитали. Сега дано единственият Бог й помогне да стане добър човек - на нея и на нейните връстници, защото с преподаване на добродетели няма да стане.

# 486
Съгласявам се за темата с РЕЛИГИЯТА без бой 😆😆😆
Сега да отворим темата и за ПРАЙДА 😆😆😆
После УНИФОРМИТЕ… и пак ще се върнем на РУСКИ ЕЗИК 😆
…и ето дошъл 15 Септември 😆😆😆
Най-якото е, че всичко това са теми, които вълнуват само и единствено родителите. Децата са си супер. Какъвто и предмет да им добавят, като не им е интересно - точно толкова няма да го учат, колкото и натресените им по “родителски амбиции” профили. Това са разумни хора на 14 години. Вече нищо не може да им се “натресе”, ако са научени че имат право на избор.

# 487
Нека си оставим нещо и за след 15. септември, че ще ни стане скучно. Grinning

# 488
  • София

Леле, много ме е яд така, за малкооо и не достига:) Стискам палци да си намери най-готиното място.
Не съм предполагала, че една 5-ца може да направи такава беля:(

[/quote]

И аз не съм предполагала, даже (доста глупаво) съм го споменавала и пред него това. Знам, че не е правилно, защото си постави високи цели и явно трябваше още повече усилия, но пък и не е робот.
Но той 6 по физика нямаше шанс да изкара, 5 си беше успех за него. Мисля, че за това специално не се ядосва. Реални са му оценките.
Натиснах го само по история доста, защото е харесван предмет, а не му се занимаваше да учи толкова, доста беше натоварено ежедневието с решаване на задачи.
Така или иначе, проблемът е блокажът на изпита по математика, или недостатъчно съсредоточаване, или каквото и да е станало, защото реално може много повече, а не тази петица Blush.
Мерси за стиснатите палци Hug

Последна редакция: чт, 31 юли 2025, 20:24 от Niffi

# 489
Моят имаше три шестици по физика на изпитване, писала му 3 двойки, че три пъти не разбрал, че има домашно.. та 4.
За Олимп знаят. Знаят какво е титан, бог и герой..

# 490
Моят имаше три шестици по физика на изпитване, писала му 3 двойки, че три пъти не разбрал, че има домашно.. та 4.
Е как три двойки?! За 3 забележки "без домашно" може да му пише една двойка... какво е това чудо?!

# 491
  • София
Здравно образование има в часовете по биология. Тя така се и казва БЗО. А финансова грамотност се придобива в час по математика
 Времето на децата, в което са концентрирани, не е безкрайно, за да им се накачулят хиляда маймуни с хиляда предмета

Като чета какво се пита на здравни теми, излиза, че бая народ в тези часове е спал... Финансова грамотност не са бакалски сметки, не съм чула някой да я е вкарал под каквато и да е форма в програмата по математика. Излишни предмети не трябват на никого, но със сигурност религията е по-излишна особено в светското образование, при положение, че със сигурност ще има ученици, които я намират за чиста пропаганда и такива, които всъщност са религиозни, в същото време надали има някой, който иска да развие хипертония или да бъде беден...
Е как три двойки?! За 3 забележки "без домашно" може да му пише една двойка... какво е това чудо?!
На моето първи срок при две шестици на контролни му написаха двойка на домашно, защото "не се чете". Втори срок при две шестици на контролни му написаха четворка на учебната тетрадка, защото "пише нечетливо". За годината има 5. Детето е с дисграфия...

# 492
Да не му пишела забележки.., затова двойки. Общо взето го отказа от физиката.
.

# 493
Чета ви и наистина не мога да повярвам, че има такива комплексирани учители.

# 494
  • here and now
Има, има и нашата по физика беше същата...

Общи условия

Активация на акаунт