Седмокласна Изпитна 28.07 - 03.08 Трето класиране!

• 39 490
  • 760
  •   1
Отговори
# 585
Някой с момче, дали може да задоволи любопитството ми и да провери дали в 164 ГПИЕ двете свободни места за момчета с френски още са налични? На мен в инфоприем ми показва информацията само за момичета.

# 586
Някой с момче, дали може да задоволи любопитството ми и да провери дали в 164 ГПИЕ двете свободни места за момчета с френски още са налични? На мен в инфоприем ми показва информацията само за момичета.

Свободни са. 

Допълвам се:
В колоната свободни места е изредено: Общо/момче/момиче! Ако няма квоти посочените места са първи, останалите са съобразно пола!

Последна редакция: пт, 01 авг 2025, 16:00 от Compass

# 587
Е, не!  Нашето място отново е свободно! При спад от 10т. във второ класиране, в трето това място достигна върха си с плюс 26т. Сега отново е свободно, някои въртят страшни игри.
При моето съседче ситуацията е подобна. На трето класиране бала беше с 60 точки над първо и 76 над второ. Нито едно от приетите на трето класиране деца не се е записало. Дано за Четвърто балът да падне. Обяснявам си го с паника при незаписаните деца. Кандидатстват наред за свободните места, а после като видят къде са приети се отказват.

Така е, при нас обаче се появи кандидат със завидно висок бал.

# 588
РУО- София все пак няма ли да побликуват официална информация! Вече за мезе ни взимат. Варно, че е петък и сигурно запразниха вече, но все пак има някъде някакви хора, които чакаме да си свършат адекватно работата.

Доп!
Току що го направиха!

# 589

Да, има 2 свободни места за момчета с френски

# 590

Свободни са.

Благодаря, така и предположих, явно 2 деца приети там, са се отписали и са опитали да се класират другаде, но не са успяли и са прекласирани там на свободните места, а техните места излизат сега на 4-то класиране. Затова и бала изглеждаше да се е вдигнал, а всъщност просто две момчета от там си пробват късмета другаде и реално заемат местата за наистина желаещи.

Последна редакция: пт, 01 авг 2025, 16:02 от slaveia84

# 591
Има пак супер много места в топ 20 ...или аз нещо не съм в час ,  но и в СМГ видях 2 , в НЕГ има , във 2ЕАГ са към 5 , в 1ЕАГ , в НПМГ, в Джон Атанасов пак към 5 , в 35 са 4 само за НЕ/РЕ(момчешки са 3) ...със сигурност ще паднат баловете , ама аз не смея повече да играя ..приемам, че това му беше на късмет и за повече нямам нерви - даже няма и да му казвам ,че има места в скъпото му СМГ, НЕГ или другите там дето ги искаше ...да си е изкарал хубав бал, да е имал избор ..сега и на това трябва да е доволен .

# 592
Е как така? За Испанската имам предвид. Нашето познато дете не се класира, като бала беше скочил. Как така пак са СВОБОДНИ, а той не влезе?

# 593
Може някой да се е отписал след като е видял местата за трето класиране и сега това място да излиза на четвърто.

# 594
Е как така? За Испанската имам предвид. Нашето познато дете не се класира, като бала беше скочил. Как така пак са СВОБОДНИ, а той не влезе?
Децата с висок бал неприети в СМГ и приети в 91 НЕГ или 164 ИЕГ не се записват и участат в следващо класиране. Ако успеят влизат в СМГ, ако не мястото им в езиковите е свободно и се прекласират. При много високите балове рискът е незначителен. Отделно приетите в СМГ кандидатстват за прекласиране в по-желан профил. Местата изглеждат много, но реално не са и за тях се въртят едни и същи деца.

Последна редакция: пт, 01 авг 2025, 16:50 от Monza

# 595
https://ruo-sofia-grad.com/wp-content/uploads/2025/08/sv_mesta_4 … _8_klas_2025.xlsx

Сега обаче, наистина се влиза в реален риск, защото ако не хванеш тези 2 места, няма къде да се върнеш. Разчиташ на някакви тежки схеми, на 5-то да си вземеш отново твоето място… Ад!
Лято е ☀

# 596
  • у дома
Защото на свободните места са се класирали деца,които вече са били там и са си изтеглили документите след като са видяли свободните места след второ класиране,но не са успели  да се  класират на по-желаното и са си останали в Испанската,а сега освободените от тях места се появяват за 4то класиране.

# 597

Точно за вас си мислех, между другото, когато попитах за местата. Има логика, ще се опитам да ви обясня по-подробно.

2 момчета с балове 458 и 459.5 са били приети на второ класиране с ФЕ, където минималния бал беше 457.5. Тези момчета са се записали на второ класиране, но явно не са били удовлетворени. Виждайки свободните места за трето класиране, те се отписват от 164-то ( те знаят, че има 2 свободни места там и почти нищо не рискуват, защото ще бъдат прекласирани) и реално свободните места стават 4, но техните 2 могат да излязат чак на 4-то класиране. Пробвали са другаде, примерно СМГ, не са успели и сега са прекласирани на изначалните 2 свободни места и напрактика са заели местенцата на деца като вашето съседче. А старите им места, от които са се отписали, излизат сега на 4-то класиране. Би трябвало, ако детенцето пак кандидатства, да успее този път, но си има и риск все пак.

# 598

Точно за вас си мислех, между другото, когато попитах за местата. Има логика, ще се опитам да ви обясня по-подробно.

2 момчета с балове 458 и 459.5 са били приети на второ класиране с ФЕ, където минималния бал беше 457.5. Тези момчета са се записали на второ класиране, но явно не са били удовлетворени. Виждайки свободните места за трето класиране, те се отписват от 164-то ( те знаят, че има 2 свободни места там и почти нищо не рискуват, защото ще бъдат прекласирани) и реално свободните места стават 4, но техните 2 могат да излязат чак на 4-то класиране. Пробвали са другаде, примерно СМГ, не са успели и сега са прекласирани на изначалните 2 свободни места и напрактика са заели местенцата на деца като вашето съседче. А старите им места, от които са се отписали, излизат сега на 4-то класиране. Би трябвало, ако детенцето пак кандидатства, да успее този път.

Вече не го пускам 😉
Записа се при нас във Френската 🇫🇷

# 599
Може ли някой да даде съвет , записахме дъщеря ми с бал 330-360 още на първо класиране в средно желано училище, тя много иска място в желано, където баловете последно бяха в порядък 400 плюс, има по 2/3 места в различните паралелки, и мисля , че не и дадох голям шанс ,защото и казах , че ще се вдигнат за трето и не ми се рискува! Сега за четвърто падат ли баловете в този нисък порядък или да си остане в записаното училище , където поне паралелката и харесва 🙂, благодаря! Едни от желаните училища са 127, 1,2 ,7 , 30 😞

Общи условия

Активация на акаунт