Седмокласна Изпитна 28.07 - 03.08 Трето класиране!

• 39 682
  • 760
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Само в случай на попълване на свободно място след началото на учебната година.
Пето и директорско класиране е едно и също. Всъщност това е попълване на паралелките след четвърто класиране и се извършва от всяко училище.

# 616
Пето и директорско класиране е едно и също. Всъщност това е попълване на паралелките след четвърто класиране и се извършва от всяко училище.

Sanaka, благодаря! А за пето класиране пак ли трябва да се отпишеш от настоящето училище?

# 617

Sanaka, благодаря! А за пето класиране пак ли трябва да се отпишеш от настоящето училище?

Да.

# 618
  • София
Тъй като се отказвам да ползвам привилегията, която ми обещаха, ще си кажа.
За една от езиковите гимназии в София, след няколко разговора с директорката, тя видя, че имам огромно желание да запиша детето си там и ми обеща, че ще "запази" място за него, стига да е сериозен и да има желание да изучава нестандартен език.
Отписах го от приетото училище, писах на горна позиция въпросната ез.гимназия, при над 15 места, отново балът не му стигна и не го приеха там, а на същото място, в което го бях записала.
Вариантът ми е отново да говоря с началството и на четвърто/пето класиране да го приемат там със сигурност.
Е то хубаво, за там наплив очевидно няма, но пък тук вярвам, че съдбата има пръст и два пъти го приемат в една и съща паралелка- на първо класиране беше на четвърта позиция в желанията, на трето - 24та и пак закова на нея.
И ако въпреки това издействам място в ез.гимназия, ще го гледат с 20 очи как се справя- учи ли, кротък ли е и тнт.
Той нито е от кротките, нито от ученолюбивите и лично аз се страхувам да "набутам" дете, за което не мога да гарантирам, че ще е гордост за училището, независимо, че е мое дете 😀
Пък и хич не съм фен на "наши" и "ваши", за където му стига бала- значи това е заслужил.

# 619
Тъй като се отказвам да ползвам привилегията, която ми обещаха, ще си кажа.
За една от езиковите гимназии в София, след няколко разговора с директорката, тя видя, че имам огромно желание да запиша детето си там и ми обеща, че ще "запази" място за него, стига да е сериозен и да има желание да изучава нестандартен език.
Отписах го от приетото училище, писах на горна позиция въпросната ез.гимназия, при над 15 места, отново балът не му стигна и не го приеха там, а на същото място, в което го бях записала.
Вариантът ми е отново да говоря с началството и на четвърто/пето класиране да го приемат там със сигурност.
Е то хубаво, за там наплив очевидно няма, но пък тук вярвам, че съдбата има пръст и два пъти го приемат в една и съща паралелка- на първо класиране беше на четвърта позиция в желанията, на трето - 24та и пак закова на нея.
И ако въпреки това издействам място в ез.гимназия, ще го гледат с 20 очи как се справя- учи ли, кротък ли е и тнт.
Той нито е от кротките, нито от ученолюбивите и лично аз се страхувам да "набутам" дете, за което не мога да гарантирам, че ще е гордост за училището, независимо, че е мое дете 😀
Пък и хич не съм фен на "наши" и "ваши", за където му стига бала- значи това е заслужил.

Тогава защо сте си срещали с директорката многократно?!

# 620
  • София
Не съм се срещала лично, но исках да  проуча училището, хареса ни и рискувах за трето класиране с надеждата, че ще се класира там.
Не стана.
За втори път се класира в една и съща паралелка, която и на мен, и на детето ми му допада.
Близостта и удобството на първа смяна също са фактор, който наклони везните. Щом се класира два пъти там, значи това му е късмета.
Казах си- където се класира на трето класиране- записвам.
Няма повече да дърпам дявола за опашката.
Акцентът ми беше върху факта, че директорите имат опция дали да обявят или не дадено място.

Последна редакция: пт, 01 авг 2025, 20:04 от *дива*

# 621
Не е опция, а е пето класиране по преценкана директора,  АКО има места.

# 622
Нещо не сте се разбрали с директора. Системата е централизирана, няма как до 4-то класиране да 'пази' места, както сами сте се убедили още на 3-то. Вероятно или е искала да и се маннете от главата или е ставало въпрос за 5-то класиране, където вече наистина се носят документите в самото училище на място. Иначе да - директорите си нагласят понякога местата. За 18-то ли става въпрос?

# 623
Не съм се срещала лично, но исках да  проуча училището, хареса ни и рискувах за трето класиране с надеждата, че ще се класира там.
Не стана.
За втори път се класира в една и съща паралелка, която и на мен, и на детето ми му допада.
Близостта и удобството на първа смяна също са фактор, който наклони везните. Щом се класира два пъти там, значи това му е късмета.
Казах си- където се класира на трето класиране- записвам.
Няма повече да дърпам дявола за опашката.
Акцентът ми беше върху факта, че директорите имат опция дали да обявят или не дадено място.

И аз мисля, че това му е бил късметът. От друга страна, вярно е и това явно, че на петото класиране директорите имат опция да обявят или не дадено място.

# 624
Младежът до сега ходеше пеша до училище 5-6 мин. От есента ще ходи 2-3 мин до спирката на тролея, ще пътува 20 мин (ако няма някакви големи задръствания) и после има 5 мин пеша. Не е много зле, само първа смяна ще са и май няма да започват в 7:30.

# 625
  • София
И къде е тази опция за директорите дали да обявят дадено място или не?

# 626
Какви са тия измами? Как така ще ви гарантира, че ще му запази мястото? Или вие сте наивна и сте повярвали на такава тъпотия? След четвъртото класиране директорите решават дали да обявят свободно място, но е в техен интерес да си запълнят паралелките. Но като го обявят -  ПАК има класиране за него и ако запишат дете с по-нисък бал вместо такова с по-висок могат да ги уволнят. Огромен брой не биха си рискували позицията по този начин. Останалите са измамници и аз бих викнала проверка, ако ги знам какви ги вършат.

# 627
Моето дете много обича пиле със сос бешамел.  Преди двете НВО правих за вечеря това. Днес направих пак и установихме, че не можем да го ядем. Госпожицата каза, че и мирише на НВО и го остави. Аз също не можех да го ям, и на мен ми миришеше на същото. Сега мъжът ми, горкия, ще дояжда

# 628
  • София
Какви са тия измами? Как така ще ви гарантира, че ще му запази мястото? Или вие сте наивна и сте повярвали на такава тъпотия? След четвъртото класиране директорите решават дали да обявят свободно място, но е в техен интерес да си запълнят паралелките. Но като го обявят -  ПАК има класиране за него и ако запишат дете с по-нисък бал вместо такова с по-висок могат да ги уволнят. Огромен брой не биха си рискували позицията по този начин. Останалите са измамници и аз бих викнала проверка, ако ги знам какви ги вършат.

Заради коминтари като този, умишлено не упоменавам училището.
Миналата година, в средата на втори срок, случайно видях, че има обявено място в училището, в което детето ми искаше да учи. Кандидатствахме, приеха го и се премести през март.
До днес освободеното от него място не е обявено, а стои свободно.
Мисълта ми беше, че независимо от централизираната система, винаги има начин да се заобиколи.
Колко е честно- е друг въпрос. За мен наистина е въпрос на чест да запиша детето там, където се е класирало.

# 629
  • София
Наличието/освобождаването на място през учебната година няма нищо общо с централизирания прием в 8-ми клас. Няма как да се заобиколи централизираната система. Евентуален нерегламентиран прием става по-късно.

Общи условия

Активация на акаунт