Седмокласна Изпитна 28.07 - 03.08 Трето класиране!

• 39 376
  • 760
  •   1
Отговори
# 630
Viola d'Amore нямаш идея какви неща си позволяват директорите понякога. Когато малкото ми дете беше в 4-та група на детската градина обявиха, че ще и правят тотален ремонт. Изкъртиха буквално всичко и една година я ремонтираха. Съответно всички деца от градината бяха пренасочени към други детски градини - някъде самата градина уреди места централно, други понеже не им хареса къде ги пратиха кандидатстваха по общия ред за свободни места. Едното семейство, което реши да си кандидатств апо общия ред съответно влязло в централизираната система за прием. Не помня вече подробностите как го бяха видели, но там явно има текуща информация за детето и те разбрали от системата, че детето им е обявено от директорката, че има СОП и е разпределено към ресурсни учители. Нито реално детето ходи, нито някой е казал подобно нещо на родителите. Оказа се, че директорката си допълва бюджета като записва по-големички деца за ресусрно подпомагане и точни пари от системата за тях. Родителите бяха бесни, а директорката доста им се беше молила да не я издават, за да не я уволнят. Цялата история я знам от самото семейство. Не знам как се развиха натам нещата, защото напуснахме градината и загубихме връзка, но тази директорка конкретно беше доста нагла и се  носеха слухове, че взимала подкупи, за да записва деца извън класирането. Отношението на учителите към конкретните деца от слуховете също навяваше подобно мисли.
Ако си спомняте нашият набор в 1 клас беше първият при новата система с точки за местоживеене. Въпреки това ние сме ходили със синът ми на 'интервю' за приемане в училище - имаше си определен публично обявен ден и се явявахме да се презентира детето. На първо, второ и трето класиране това училище нямаше никакви свободни места. След като мина и 3-то класиране и аз вече бях записала детето на друго място получих едно много странно обаждане, че точно от това училище много са харесали синът ми и искат да учи при тях. Отказах разбира се - изключително ме подразни фактът, че заобикалят системата по този гаден начин, но и досега не мога да си обясня как го направиха. А жената, която ми се обади така яростно ми тресна телефона, като и отказах, все едно съм осквернила английската кралица.

# 631
Какви са тия измами? Как така ще ви гарантира, че ще му запази мястото? Или вие сте наивна и сте повярвали на такава тъпотия? След четвъртото класиране директорите решават дали да обявят свободно място, но е в техен интерес да си запълнят паралелките. Но като го обявят -  ПАК има класиране за него и ако запишат дете с по-нисък бал вместо такова с по-висок могат да ги уволнят. Огромен брой не биха си рискували позицията по този начин. Останалите са измамници и аз бих викнала проверка, ако ги знам какви ги вършат.

Заради коминтари като този, умишлено не упоменавам училището.
Миналата година, в средата на втори срок, случайно видях, че има обявено място в училището, в което детето ми искаше да учи. Кандидатствахме, приеха го и се премести през март.
До днес освободеното от него място не е обявено, а стои свободно.
Мисълта ми беше, че независимо от централизираната система, винаги има начин да се заобиколи.
Колко е честно- е друг въпрос. За мен наистина е въпрос на чест да запиша детето там, където се е класирало.
Извинявам се но това са доста големи фантазии, в които няма особена мисъл.
Първо вие с директорка не сте се срещали, второ класиранията до пето са през системата.
Рядко някой виси до 5 класиране без да е взел решение за детето. А ако останат места за него процедурата е ясна.
Обикновено така наречените парашутисти се спускат от министерства след началото на учебната година и са надпланови.
Изобщо не вярвам да се случи с паралелка която може да подредите 23 броя преди нея.
Високо баловите училища са тази които представляват интерес. Но какво от това ако приемат дете там което не се справя до 7 клас с ученето, на дали изведнъж нещата при него ще се променят. Просто детето ще си остане последно в класа.

# 632
  • Куциндрел
Мангата, която днес получи детето, е с етикет - родителски контрол  Детето само ми показа, но му заявих, че след като гледа Игра на калмари и тази манга на аниме, ще се направя, че не съм прочела. После го запитах за какво става дума първите страници и съжалих, че съм го.
Бруталничка си е.

# 633
Вижте, не се съмнявам, че има измами. Описаното по-горе от дамата за третото класиране е заблуда, а прием извън правилата е наказуем. Просто всеки си мълчи и гледа да се възползва, ако има възможност. Това е корупция и е нередна, даже и да си затваряме очите.
Аз поне се опитвам да спазвам правилата, не да ги заобикалям, а ако видя нещо нередно - гледам да се жалвам. На това уча и децата си.

# 634
Вижте, не се съмнявам, че има измами. Описаното по-горе от дамата за третото класиране е заблуда, а прием извън правилата е наказуем. Просто всеки си мълчи и гледа да се възползва, ако има възможност. Това е корупция и е нередна, даже и да си затваряме очите.
Аз поне се опитвам да спазвам правилата, не да ги заобикалям, а ако видя нещо нередно - гледам да се жалвам. На това уча и децата си.
Реално тук не се е случила измама. Вероятно става въпрос за някое училище, където винаги има свободни места дори и за след 5-то и директорката е мислила да ги приеме тогава. Едва ли има толкова глупава цена, която по телефона (без лична среща на 4 очи) да обещае на напълно непознат човек, че ще приеме детето му без да има право.

# 635
  • София
Реално тук не се е случила измама. Вероятно става въпрос за някое училище, където винаги има свободни места дори и за след 5-то и директорката е мислила да ги приеме тогава. Едва ли има толкова глупава цена, която по телефона (без лична среща на 4 очи) да обещае на напълно непознат човек, че ще приеме детето му без да има право.
Точно така е.
Тук изобщо не говорим за училище от сорта на СМГ, а за училище, от което децата бягат след осми клас и след това е невъзможен приема на нови. Точно заради това, те предпочитат мотивирани деца, които знаят какво ще изучават.
Както и да е. Свирено.
Рискувах по общия ред, не се получи, здраве и късмет.

# 636
Излязоха ли местата за 4то, че ми е интересно? Тъкмо да видя колко ще се надуе бала за паралелката на детето. На второ беше по 300, на трето 330+.
Истински късметлии сте- при нас на едното място от 360 на 452,а на другото на второ нашия бал от 334 бе най-висок , а на 3-то 400

# 637
За тези, които са записани (както и ние), свободните места се виждат единствено в План-прием.
И в сайта на РУО по град излизат свободните места

# 638
  • София
Преди 15тина години в наш университет разкриха измама. Лице от поддръжката обещавал прием срещу 2000 лева. Ако не стане - връща парите. Дефакто човекът с никого, никога не беше говорил... или влизаш сам (просто едно спокойствие, че си опитал и подсигуряване) или ти връща парите... абсурдна ситуация.

# 639
Нищо не разбрах за обещаното от директорката на това училище Simple Smile

Прави ми впечатление, че тук е голяма тайна кой какво училище иска, къде ще учи и т.н
Ние в наборната тема на големия ми син си бяхме изтипосали кой къде учи, никаква защита на лични данни:)

# 640
sunlight_eli, да не става дума за великото 55 СУ?

# 641
  • София
С глава се боря, ама сериозно. Записахме щерката в развиващо се училище с прекрасна специалност, много близка до мечтаната и, удобна дестинация, хубав квартал, но за съжаление с лоша репутация от миналото ... Тя макар и разочарована в началото вече е доволна, но днес в местата за четвърто класиране излязоха две места за най - мечтаната и паралелка, където за наше огромно съжаление минималния бал е с 50 точки над нейния, знам че е повече от невъзможно, но пусти мечти и надежди ... такива самоубииствени мисли ми минават през главата, а рискът е повече от голям ... ще го преспя, добре че има събота и неделя за размисли и страсти ...

Последна редакция: пт, 01 авг 2025, 23:08 от atadar

# 642
Да, и на мен ми е много смешно, че се пази в дълбока тайна кой-къде ще учи 😆

# 643
  • София
В кой диапазон е минималният бал?

Аз толкова исках да рискувам на 3 или 4 класиране,но няма места. 🙂 А на детето вече му е все едно къде ще учи...

# 644
  • София
Аз обещавам на 6.08 да кажа само да я приемат. Няма да е в така желаната Вазова за нея .Дано е за добро ,че колко нервни клетки убих тези 2 месеца

Общи условия

Активация на акаунт