Седмокласна Изпитна 28.07 - 03.08 Трето класиране!

• 39 359
  • 760
  •   1
Отговори
# 645
  • София
sunlight_eli, да не става дума за великото 55 СУ?
Аз залагам на 18-то Simple Smile

# 646
Абе като гледам, и в 1 АЕГ се появиха 2 места за момичета, и в 22ро - успех на детето!

# 647
  • Сф
Едва ли. Всяка езикова може да е. Нарочно е написано така завоалирано според мен.
Също  не схванах идеята на постовете, които дори си противоречат.  Очерняме някой или се хвалим, че ще ни приемат по втория начин? Май второто ще да е. Wink  Да не говорим за логиката на кандидатстване на участника. На трето може , на 4 то не. А пето обещано, но моралът проговорил.  И ей така си плямпаме случайно с директори. Аааа , глупости.
Здраве да има Simple Smile

# 648
  • София
Аз много отдавна написах моето къде ще учи, още след първо класиране 🤭

Атадарче, мило другарче, хайде наспете се добре и дано най-правилното решение да вземете 🤞🏻

# 649
  • Sofia
Ей така като почнат да се подхвърлят някакви недомлъвки, после всеки да си съчинява и разпространява изислени истории. Какъв е смисълът да се подмятат някакви обвинения за дадено училище и да се мълчи кое е? И каква е целта? Като си казал А, кажи и Б.

2 пъти вече се споменава 18-то в тази връзка, сигурно заради ключовата фраза "нестандартен език", без изобщо да проверите, че на 3-то класиране не е имало "над 15 свободни места" в него. Единствената гимназия, в която е имало толкова свободни места, е с испански, който пък не е нестандартен.

# 650
  • София
Не е зор да не казвам училището. Но се притеснявам да не компрометирам страхотния човек, на когото попаднах.
Който се интересува - ще споделя на л.с.. В гугъл търсих и излязоха мнения от бг мама 2016та.
Ако го напиша тук, публично, ще се появят в гугъл.

Последна редакция: сб, 02 авг 2025, 02:49 от *дива*

# 651
Здравейте, ще съм благодарна за отговор на следните въпроси от по-запознатите:
1. На пето класиране запазват ли се квотите за свободните места (ако те са в паралелка с квоти)? Ако не е задължително по наредба да се запазят квотите, преценка на директора ли е дали да запази квотите или да обяви свободните места общо (за момчета и момичета)?
2. На пето класиране могат ли да участват и деца от допълнителните дати на НВО (неявили се поради болест или др. причини)? На четвърто мисля, че не могат, защото за тях има отделно, допълнително класиране.
3. Къде може да се види статистика за децата от допълнителните дати на НВО или поне бр. явили се?

# 652
Моята история за 1 клас е точно за 18 училище. Но все пак това беше отдавна, преди 7 години точно с въвеждането на новата система с точки по райони. Интервюто за прием си беше съвсем официално обявено, не сме искали да влизаме по втория начин. Още на първо класиране като обявиха, че нямат свободни места, което ми се видя странно при положение че в съседното 32ро имаше до последно. Явно са се опитвали да продължат да си подбират децата като изчакат да минат всички класирания. Нямам идея дали и после са продължили да го правят, а мисля че и директорката им се смени.

# 653
  • София
1. На пето класиране запазват ли се квотите за свободните места (ако те са в паралелка с квоти)? Ако не е задължително по наредба да се запазят квотите, преценка на директора ли е дали да запази квотите или да обяви свободните места общо (за момчета и момичета)? -  Директорът решава дали да запази квотите. Обикновено ги запазват.
2. На пето класиране могат ли да участват и деца от допълнителните дати на НВО (неявили се поради болест или др. причини)? - Могат.
3. Къде може да се види статистика за децата от допълнителните дати на НВО или поне бр. явили се? - Никъде. Не са публикували информация. По спомен, миналата година бяха около 15 деца за цялата страна.

# 654
  • у дома
Миналата година са били точно 15 деца-ето как са разпределени по градове

Тази година защо няма информация не се знае...

# 655
1. На пето класиране запазват ли се квотите за свободните места (ако те са в паралелка с квоти)? Ако не е задължително по наредба да се запазят квотите, преценка на директора ли е дали да запази квотите или да обяви свободните места общо (за момчета и момичета)? -  Директорът решава дали да запази квотите. Обикновено ги запазват.
2. На пето класиране могат ли да участват и деца от допълнителните дати на НВО (неявили се поради болест или др. причини)? - Могат.
3. Къде може да се види статистика за децата от допълнителните дати на НВО или поне бр. явили се? - Никъде. Не са публикували информация. По спомен, миналата година бяха около 15 деца за цялата страна.

Sanaka, благодаря за отговора!:hugs:

# 656
Мисля, че винаги в елитните гимназии има деца с връзки. Има такива деца, които се хвалят, че родителите им ще ги уредят, например за 15 хил ще ги вкарат където искат (явно това е в момента тарифата). Не знам как го правят, но съм сигурна, че има вратички. Това обяснява как някои странни и арогантни личности са завършили елитни гимназии. Чувала съм от родители на деца във 2 АЕГ, че паралелките по неясен начин се надуват надпланово. Аз мисля, че не е в интерес на самите деца да са в среда, където трябва да учиш и не го правиш. Но не винаги е такъв случаят, често тези деца ги привилегироват и след приема им, поне аз помня, че беше така в моята елитна гимназия, където в 8 и 9 клас се появиха деца, които не бяха никак ученолюбиви. Така че това е един омагьосан кръг. Самите родители, които плащат, го подхранват, и така продължава и нататък, когато с връзки ги уреждат на добре платени длъжности. После се чудим какви хора имаме да управляват държавата...А който си мисли, че в частния сектор е без връзки за високите длъжности, жестоко се лъже...

Последна редакция: сб, 02 авг 2025, 12:58 от mimi681

# 657
  • Куциндрел
Някой беше споменал в предишната тема, че имало група където се намирали бъдещите осмокласници. Може ли пак да каже коя е?

# 658
Някой беше споменал в предишната тема, че имало група където се намирали бъдещите осмокласници. Може ли пак да каже коя е?

Мисля, че в ТикТок има няколко видеа с въпрос “2011 къде ви приеха” и отдолу децата пишат. Така се откриват и правят ГРУПА в Инстаграм.
Не съм много запозната, но май така става 😉

# 659
Аз писах как в класа на сина ми има 29 деца и няма близнаци. Появи се първо едно след началото на учебната година, после в среда на 8/9 клас и останалите.
Тези деца нямат интерес към обучителния процес и едното развалят дисциплината до такава степен, че учителката по БЕЛ излиза от часа, госпожата по испански преподава само на едната редица. Други преподаватели също си губят времето да се разправят вместо да преподават материал. И това в елитна гимназия. И как да повярвам, че са учили и влезли с бал 430- 460 т?!

Общи условия

Активация на акаунт