Седмокласна Изпитна 28.07 - 03.08 Трето класиране!

• 39 244
  • 760
  •   1
Отговори
# 675
П.П. Ако някой има личен опит и му се струва дълго и ненужно тук за обяснение може и на лично. Просто чисто фактически не мога да си го представя - ходи се от училище в училище със заявление, отписваш, записваш....
Да, точно така. Понякога датите съвпадат и трябва да изберете само едно от училищата, в което да подадете за кандидатстване. Иначе физически няма как да се случат нещата.

# 676
П.П. Ако някой има личен опит и му се струва дълго и ненужно тук за обяснение може и на лично. Просто чисто фактически не мога да си го представя - ходи се от училище в училище със заявление, отписваш, записваш....
Да, точно така. Понякога датите съвпадат и трябва да изберете само едно от училищата, в което да подадете за кандидатстване. Иначе физически няма как да се случат нещата.

Това ми е ясно, въпросът е ако си набележиш 3 училища с дати 20.08, 26.08 и 05.09, си ходиш от едното, в другото и ако те приемат в първото, записваш се и преценяваш дали ще играеш натам? Ако искаш да се пробваш - отписваш и продължаваш? Нещо тякова си го представям - да не дава Господ, че съвсем ще се побъркам тогава, но искам да съм наясно отсега.

# 677
Да, реално е така. Но отпишете ли се от училище 1, за да кандидатствате в училище 2, училище едно обявява мястото и приема чакащо за там дете. Така, че ако не Ви се случат нещата в училище 2 оставате без опцията училище 1

# 678
Да, реално е така. Но отпишете ли се от училище 1, за да кандидатствате в училище 2, училище едно обявява мястото и приема чакащо за там дете. Така, че ако не Ви се случат нещата в училище 2 оставате без опцията училище 1

Ето това обябяване и приемане на чакащото дете не ми е ясно. Т.е. на 5то класиране местата се заемат с т.нар. резерви и ако мястото се освободи в рамките на класирането - да речем се отпиша от училище 1, мястото се обявява веднага или не се обявява и се заема от резервата ли?
Омотах се съвсем.

# 679
Не знам как процедират директорите в такъв случай. Не е ли по-лесно и по-коректно, ако играете на пето да се целите за конкретно място и щом ви приемат просто да се запишете и толкова?
Да приемем, че Ви приемат на 20.08. На 26 виждате по-желано място, отписване, отивате да кандидатствате, излиза класиране на 28 и на 29 трябва да се запишете. За да кандидатствате за мястото, обявено на 26 трябва да се отпишете от училище 1. Едва ли ще чакат да видят дали ще ви приемат в училище две или ще се върнете при тях.
Знам дете, което се отписа, за да участва на трето класиране, не го приеха, на четвърто опита да се върне, но увисна без училище - изпревариха го с 0,5 точки. За пета класиране нямаше вече места в никое от желаните училища и трябваше да избира между останалите нискобалови и нежелани, основно момчешки профи гимназии. Това си е риск, освен ако не сте с висок бал за училището, което искате.

Последна редакция: сб, 02 авг 2025, 15:42 от Mama Ru

# 680
Не знам как процедират директорите в такъв случай. Не е ли по-лесно и по-коректно, ако играете на пето да се целите за конкретно място и щом ви приемат просто да се запишете и толкова?

Не ми се е случвало до сега и не знам кое е коректно и кое не и каква е практиката, за това се опитвам да си изясня пътя с помощта на преминалите през това.

# 681

Ето това обябяване и приемане на чакащото дете не ми е ясно. Т.е. на 5то класиране местата се заемат с т.нар. резерви и ако мястото се освободи в рамките на класирането - да речем се отпиша от училище 1, мястото се обявява веднага или не се обявява и се заема от резервата ли?
Омотах се съвсем.
Вижте графика за миналата година и ще се ориентирате горе-долу: https://ruo-sofia-grad.com/wp-content/uploads/2024/08/grafik_za_etap_5_2024.xlsx
За желаните гимназии сроковете са много кратки - обявяват свободно място, на следващия ден приемат документи, на по-следващия обявявят класиране и следва един ден за записване. Правите си график и вие на интересуващите ви места и почвате да подавате и чакате резултати. Набелязвате си и някоя резерва с по-дълъг срок на записване, което все пак е макар и компромисен вариант, и където да подадете, ако не стане никъде другаде. Пожелавам, разбира се, да не се стига до там!

# 682
  • Sofia
Неприятното на директорските класирания е, че са доста късно, а не веднага след четвърто. По мои спомени повечето са септември и някои имат дълъг срок.  Ако след първото редене им останат места, тогава започват по-бързо - днес обявяват място, приемат документи до 12 ч. на следващия ден , класират до 14 ч. например. Помня, че 35-то действаше бързо,  а все оставаха места. Такова нещо с резерви не знам да има. Трябва да се обяви наново мястото, тъй като за него може да кандидатства дете с още по-висок бал и не е редно некласирано на предишно редене да го приемат, защото е било второ по ред.

А училището на Дива предполагам е румънската гимназия. Тя и друга потребителка се ядосваха, че не са я писали в началото, защото били подведени, че е лошо училище, а всъщност не е.

Последна редакция: сб, 02 авг 2025, 22:02 от desive

# 683
Аз малко се ядосвам за румънската гимназия, че не я написахме по-напред в желанията, защото е възможност да научиш език/езици -три се учат във всяка паралелка, в нискобалово училище. Но при нас надделя това, че ще бъдат само втора смяна, това ни отказа. Живеем далеч и не си го представям всяка вечер да се прибира по нощите.
Иначе аз, а и той сме такива, че никога не бихме играли дори и на второ класиране, а какво остава трето, четвърто и т.н. А за пето немислимо.
Просто сме си бързаци.

# 684
  • Куциндрел
То на второ нищо не губиш, може само да спечелиш.
Принцът на Дунавия е изпаднал в стрес явно. Сега ми се тръшка, че не можел да рисува, бил ме бил излъгал, че може. Обаче ще ми нарисува 2 листа - един старинен часовник и една кола, това по последна сделка. Иначе няма да му взема 3ти том на Мангата

# 685
А местата на отписалите се след трето класиране за участие в четвъртото кога излизат като свободни - на директорското ли?

Последна редакция: нд, 03 авг 2025, 11:03 от loliy

# 686
  • София
Да.

# 687
  • Сф
На 5 то има по няколко места най - много. Училищата на сайтовете си обявяват дати, някои съвпадат . Вадите ги на един лист и почвата да подавате. Не знаете с какъв бал и колко деца участват. Ако ви приемат се записвате. Няма резерви. Не ви се пази и мястото, ако сте бил записан някъде. Въпреки че, когато ние се явявахме ( четвърто беше директорско ) когато отписвах от трето, директорката не обяви местото за 4 то , специално гледах. Това по - скоро беше изключение обаче. Стандартно си обявяват на сайтовете. На никой директор не му се занимава да разтакава класирания до безкрай.

# 688
А след въпросното 5 класиране ли може да се подават документи без да се отписваш или на самото 5-то?

# 689
На директорските няма отписване. Не знам какво се случва с некласираните деца и незаписаните.

Общи условия

Активация на акаунт