Седмокласна Изпитна 28.07 - 03.08 Трето класиране!

• 39 233
  • 760
  •   1
Отговори
# 690
На директорските няма отписване. Не знам какво се случва с некласираните деца и незаписаните.
Т.е. за 5 класиране не е нужно да се отписва детето?

# 691
А след въпросното 5 класиране ли може да се подават документи без да се отписваш или на самото 5-то?
Да се подават документи без предварително отписване може само по време на класиранията след началото на учебната година. Това се случва само, ако има свободно място и училището е обявило прием. Това, в повечето случаи, е рядкост.
На 5-то, 6-то, 7-мо или което е там преди 15ти септември се кандидатства с оригинала на дипломата.

# 692
Напротив, отпсиваш се за директорските. Даваш свидетелството докато трае класирането. Затова трябва да си направите график в кой ден към кое училище тичате, когато излезе графикът за пето.

Последна редакция: нд, 03 авг 2025, 21:36 от Spensa

# 693
Не съм разбрала. Много е неприятно това, защо го искат за директорските

# 694
За да може да се доредят до свободните места некласираните деца.

# 695
На детето мястото също не беше обявено след като я отписах, но от училището казаха, че няма да го пускат като свободно, защото незнайно как се беше появило едно момче в класа им. А никъде не присъстваше преди това в списъците. И учителките казаха, че и без това то е като надпланов, и без моята дъщеря ще си останат необходимата бройка от 26 деца. Така че нейното не се обяви като свободно място.

Да, и за 5-то класиране е необходимо отписване и взимаме на оригиналната диплома.

# 696
  • София
Аз преместих детето си в средата на втори срок, тъй като случайно видях, че има свободно място в желаното училище, с молба до директора и копие от дипломата. Те служебно изгеглиха оригинала от старото училище. Неговото освободено място в старото училище до ден днешен не е обявено.

# 697
Значи, както си и мислех, 5 класиране си е мъглявина. Нито има някаква яснота, кое, как, кога, нито може да се разчита на прозрачност. Всичко е оставено в ръцете на директорите и те си определят как да се случи това класиране и какво да стане на него. Дано не стигаме до там, въпреки, че вероятността е голяма.

# 698
  • София
След 15.09!!! не се отписваш

# 699
Не може да се разчита и на някакъв процент сигурност, ако не успееш, че ще има къде да се върнеш. Както в случая с дъщерята. Защото ако не беше спечелила на последното класиране, никаква идея си нямах къде ще пускаме пак, защото нейното място не го обявиха. И да искахме, нямаше как там да се върнем.

# 700
Някои училища обявяват всяко освободило се място след четвърто класиране. Други организират пето класиране и ако в впоследствие се освободи ново място викат резервите. 32-ро прави така. Освен това дава възможност на приети вече деца да кандидатстват за смяна профила без да се отписват.

# 701
  • София
В случая няма проблем да говоря в конкретика, тъй като ръководството е много стриктно.
Миналата година на пето класиране още, видях, че в геланото ( 55то) имаше едно място още преди началото на учебнато година и то в паралелката с немски.
Звъннах, питах- директно ме отсякоха, че вече има прието дете.
Тъй като имам познато дете във въпросната паралелка, разбрах, че новоприетото дете е било адски агресивно и изобщо не е на мястото си там. Явно е, че то е освободило мястото в края на първи срок и е било обявено веднага. Просто аз го видях през март случайно.
Кандидатствах по общия ред и приеха сина ми.
Но в началото на годината, ако трябваше да тегля диплома и да отписвам- признавам си, нямаше да рискувам.

# 702
  • ПЛОВДИВ
Поздравявам всички смели деца и родители!

Честито на изкачилите се до желаните места!
Успех и късмет на продължаващите надпреварата.

Ние сме от седмица вече на почивка.
Много е добре! Аз си работя...

Наборът не чете нищо. Почива си, плува, играе.

Обеща, че като се приберем, ще чете христоматията.

# 703
# 704
Щерката да му мисли след 2 години... погледнах ги допълнителните задачи, тази с оцета и содата почти наум я реших, ама да видим на децата как ще им дойде.

Общи условия

Активация на акаунт