Поскъпване на стоки- фрапиращи цени

• 84 948
  • 2 185
  •   6
Отговори
# 2 100
Вие нали не мислите, че някой ще се занимава с дребни стотинки, просто закръглят нагоре. Увеличението на заплатите и другите разходи и то влиза в крайната цена.

# 2 101
Кукленият театър в Централни хали/Сф/ мин.година е бил безплатен,вече е 6€.

Това изобщо не е от сега. Там играят различни трупи и някои имат безплатни представления, други не.

Ето платени представления от миналата година:
https://www.facebook.com/events/1564288941650780/
https://www.facebook.com/events/2133489917058573/

Има и безплатни от тази година:
https://www.facebook.com/events/868281852607983/

# 2 102
Връщам се от кварталния...мокрите кърпи които редовно купуваме от 1.90 лв са вече 2.40 лв.
За жалост нямам касов бон със стара цена за да пусна жалба.

# 2 103
  • Бургас
Пускай жалба и без касов бон (ако си решила)..... не е твоя работа да доказваш поскъпването. Това е работа на контролните органи.
НАП и КЗП могат да проверят по предходни счетоводните документи, доставните цени, търговските надценки и оборотите. Всичко е отчетено и проследимо, и не се базира на това дали ти пазиш стар бон.
Ако има необосновано вдигане на цени или нелоялна практика, те са тези, които трябва да го установят и докажат.

# 2 104
Така е, да. Ще приложа сегашната и ще обясня каква е била предната цена. Те да се обясняват.

# 2 105
В училището, в което учи дъщеря ми, всички допълнителни занимания са с повишени цени - например пианото от 25 лв. е станало 15 евро. Спокойно можеше да се закръгли и на 13, и на 14 - дори няма значение, защото опцията за плащане е единствено по банков път. Признавам си - сигнал не съм пускала, защото е от мястото, в което тя прекарва целия си ден, но ме подразни много.  За всичко друго пускам.

# 2 106
  • Sofia
Ок,моя е грешката за кукления театър 👍🏻
Дъщеря ми няколко пъти води малкия мин.год.и все безплатен беше.
Днес също го е завела и ми каза тази цена.

# 2 107
В градината на детето преди 01.2026

След

# 2 108
Не съм го видяла, ЕЖК, ама този път съм склонна да й вярвам. Ти по- кротко го давай!
Кротко да го давам, ама изразът “масово цените минаха от лева в евро” няма нищо общо с истината и е чист спам, защото всява страхове от огромно двойно поскъпване.

# 2 109
Ами за сведение , идват различни ръководители на школи в града , за 30 мин, в детската градина - не ползват база, където да плащат за ползване , а използват тази на градината, няма какички и чистачки , държавата им плаща на тях. Та сега сметни по 30 деца, колко пари ще вземе . И не не ми казвайте , правете го и Вие и аз съм учител и мога да го правя, въпроса е друг.
Страшни увеличения, няма що.
Това само за тока и заплатите на каките и чистачките няма да стигне.

# 2 110
  • София
Stih4eto, нали си наясно как се допускат школи в дет. градина?
Трябва да има и нещо подмасово за директорката иначе няма да преподават.
Отделен въпрос е, че децата английски там няма да научат. За мене е безсмислен разход. Бих дала повече пари за качествено обучение  в утвърдена школа, извън ДГ. Футбола - докато се преоблекат и стигнат до салона им остават 15 - 20 мин. да поритат.
Танците - ок, да подскачат, да се движат децата.
Изобщо не е задължително златното яйце да бъде записано на всички активности. Нека има и време за свободни игри с приятелчета.

# 2 111
Stih4eto, нали си наясно как се допускат школи в дет. градина?
Трябва да има и нещо подмасово за директорката иначе няма да преподават.
А...може да е било, но в момента има програми на държавно ниво и нищо не стига до директорката

# 2 112
  • Mediterraneo
Не съм го видяла, ЕЖК, ама този път съм склонна да й вярвам. Ти по- кротко го давай!
Кротко да го давам, ама изразът “масово цените минаха от лева в евро” няма нищо общо с истината и е чист спам, защото всява страхове от огромно двойно поскъпване.
Същият спам са сигурно всичките други публикации, които споделят за повишаване на цените?! Или и те са глупости на търкалета. Коне с капаци много, братче!

# 2 113
Градският транспорт - преди 1,00 лв. Сега - 0,50 е. (били закръглили от 52 ц, за да не връщат жълти стотинки) Hands Thumbsup

Баничарницата, от която всеки ден учениците си купуват закуски - все още нямат евро за връщане и продължават да връщат в лева... Hands Thumbsdown

Спиди са вдигнали услугите си. При поръчка до офис от онлайн магазин Еконт ми излизат по-евтина опция. Досега винаги беше обратното. Доставка в събота на Спиди беше безплатна, сега - 5+лв. Hands Thumbsdown

Такситата в града - четвърто вдигане в рамките на една година - от 2,50 лв стана 3,50 лв, после 4,00 лв, за кратко 4,50 лв и сега 5,00 лв от точка до точка. Все още нямат евро за връщане някои таксита... Не дават и касови бележки. Лайф ис лайф. Hands Thumbsdown Hands Thumbsdown

# 2 114
5 лева от точка до точка си е направо безплатно, завиждам ви.

Общи условия

Активация на акаунт