Поскъпване на стоки- фрапиращи цени

• 36 140
  • 961
  •   4
Отговори
# 870
Знам къде ги има  на нормални цени и без намаление. Общо взето навсякъде другаде, освен Ф-ко. Конкретно този вид кафе не купувам, но просто тия "народни" цени и то от единствения голям бг хранителен магазин са потресаващи поне за мен. Не съм обръщал внимание преди, затова ми се вижда толкова сериозна цена. То това кафе не е изключение за нещо по-скъпо във Ф.
Благодаря за информацията!

# 871
  • Sofia
Вчера и аз се подведох по цените в евро и лева 😠
Уж гледах,ама без очила не съм видяла крайната цена и купих едни вратни пържоли за 25,50лв/кг 🤬
Такава цена за месо не бях давала досега 😤

# 872
Доли,разсмя ме! LaughingJoy
Съжалявам,знам че ти е кофти. И аз се излъгах на няколко пъти..

# 873
Вчера и аз се подведох по цените в евро и лева 😠
Уж гледах,ама без очила не съм видяла крайната цена и купих едни вратни пържоли за 25,50лв/кг 🤬
Такава цена за месо не бях давала досега 😤
И на мен така от недоглеждане две праскови ми излязоха 7лв., оттогава очите на четири.

# 874
Отказвате покупката, нито сте опекли месото, нито се гризали от прасковите...

# 875
Отказвате покупката, нито сте опекли месото, нито се гризали от прасковите...
При мен ситуацията беше такава, че имах и други покупки и видях стойността на прасковите на бележката извън магазина. Пред кой ще доказвам, че не съм извадила няколко и не съм се върнала обратно да се оплача. Пък и в крайна сметка да съм гледала внимателно цените, касиерите не са ми виновни.

# 876
  • Варна

Като видиш кои продукти са сравнили и разбираш веднага каква е целта. Ни месо, ни яйца, ни мляко.. нищо.

Между другото някой беше писал преди време за прословутите лимони, които в статии се опитаха да ни убедят, че в другите държави са евтини, пък видиш ли в България скъпи.
В Lidl Гърция стандартната цена на лимоните е 5.18лв./кг(2.65€), а в българския Lidl 5.49лв./кг. Излиза, че вносните гръцки лимони са само 0.31лв./кг по-скъпи от същите в Гърция.
Скрит текст:

На гръцките цената е за 3 ТРИ килограма.

# 877
Да си призная, много се комплексирах от тази тема – когато разбрах, че доходите у нас се повишили с пъти през последните години. Нито по моя джоб, нито по джобовете на хората около мен си личи такова нещо.
Депресирах се сериозно...
Днес обаче гледах „120 минути“ и ми стана ясно защо и къде се отчита такъв скок в заплатите. Честно, не очаквах, че толкова хора от форума работят в бюджетния сектор. Защото в частния положението изобщо не е такова...
Нищо де, на печелившите – честито! (Нищо че заплатите им идват от нашите данъци.) На останалите – не губете кураж, очаквайте новия тираж. Laughing

# 878
Поради тази причина, работещите в частния сектор не искат да се осигуряват или се осигуряват на минимума, за да не пълнят държавния бюджет.

# 879
Зависи какво разбираш под частен сектор. Всички ИТ, инженерингови, юридически, строителни и какво ли не са в частния сектор.

# 880
Повечето се осигуряват на минимума на НКДП, освен тези, които ползват еврейски средства по проекти и програми.

# 881
Не е вярно. Точно ИТ секторът е най-белият възможен.

# 882
Не само. Много частни фирми са в белия сектор.

# 883
  • Другата България
Да си призная, много се комплексирах от тази тема – когато разбрах, че доходите у нас се повишили с пъти през последните години. Нито по моя джоб, нито по джобовете на хората около мен си личи такова нещо.
Депресирах се сериозно...
Днес обаче гледах „120 минути“ и ми стана ясно защо и къде се отчита такъв скок в заплатите. Честно, не очаквах, че толкова хора от форума работят в бюджетния сектор. Защото в частния положението изобщо не е такова...
Нищо де, на печелившите – честито! (Нищо че заплатите им идват от нашите данъци.) На останалите – не губете кураж, очаквайте новия тираж. Laughing
Изобщо не съм се комплексирала, аз това няколко пъти го писах и срещнах подигравки и начукване на канче/то/ ми – /не, че се впечатлих особено Blush/. И как да обясниш на някой, който коментира от собствената си камбанария, че камбаната не бие за всички и че увеличението МУ е по-голямо от НЕувеличението МИ. Blush С уговорката, че аз съм от тези с увеличението и да, в бюджетния сектор съм. Което не променя нищо, защото и аз го усещам по джоба си, т.е. - портфейла си, да не говорим за хората около мен, които са именно в частния сектор, а и в  някои бюджетни, защото и това е относително. И не, не всички са по проекти и програми, просто в региони като нашия, а и други с висок % безработица работодателите просто злоупотребяват с труда на наетите.
/Да, да, знам, че като не ти/ни/им изнася, могат да мигрират към големите градове с големите заплати...../

# 884

Като видиш кои продукти са сравнили и разбираш веднага каква е целта. Ни месо, ни яйца, ни мляко.. нищо.

Между другото някой беше писал преди време за прословутите лимони, които в статии се опитаха да ни убедят, че в другите държави са евтини, пък видиш ли в България скъпи.
В Lidl Гърция стандартната цена на лимоните е 5.18лв./кг(2.65€), а в българския Lidl 5.49лв./кг. Излиза, че вносните гръцки лимони са само 0.31лв./кг по-скъпи от същите в Гърция.
Скрит текст:

На гръцките цената е за 3 ТРИ килограма.
Преди да го постна го проверих и Чичо Google(Translate) ми каза, че означава "до 3кг."(ограничение). Как ще ти хрумне, че 3кг. струват 5лв? Laughing Жалкото е, че 3-ма души са кликнали "Полезно" на мнението без да си направят труда да проверят думите ти.

Я гледай:
Скрит текст:

Специално за bubolina73 и нейната прословута Milka Мая Манолова казва, че доставната цена на Milka е...... Внимание! ..... 2.10лв.! Как в този специален магазин в нейния град е на 2.00лв. можем само да гадаем. Може пък този магазин да го купува на по-ниска цена. Кой да знае?

Общи условия

Активация на акаунт