Нашите цветя - тема 29

• 24 682
  • 752
  •   1
Отговори
# 45
В клипчето подрязваха за втори цъфтеж. Като гледам моя здравец какъв е изсъхнал и омърлушен от жегите, реших че може да му е полезно ...

Втори цъфтеж не ми трябва. Моя е на терасата, подслонила съм го на сянка и се развива чудесно. Нямам намерение да го режа и за пръв път чувам тоя метод.

# 46
Моят здравец всяка година го скубя ( иначе ще умори розата), и всяка година той расте с нова сила. Като троскот е.

# 47
Момичета, подрязвате ли здравеца? Попадна ми видео на един градинар, който август месец изрязва смело всички листа. Имам доста здравец на едно място, който никак не изглежда добре от жегите. Чудя се какво ще стане, ако го орежа... Вие как процедирате?
Здравецът се засушава така поне 2 пъти в годината. Отдолу става ред сухи листа и клонки. Изчиствам ги. Голям боклук пада. Поне пролетта и есента го правя. Малко олисява, но после пак избуява със сочни зелени листа.
Имам един който отказва да цъфти. Идеи защо така?

# 48
Флоксче, благодаря за новата тема Purple Heart Hug!
От жегите при мен част от винките умряха - за пръв път ми се случва.
Една нова ароматна придобивка Simple Smile

.

# 49
Ако тия дъждове продължат още малко, ще се наложи да изхвърля петуниите си. Така ги скапа тая влага! А бяха толкова красиви!

# 50
Не помня дали показвах колко много порасна кактусът ми това лято.

# 51
На мен вербените ми умряха, а уж много издържали на жега. После пък рукнаха дъждове. Розата, дето я нападнаха въшки я пръсках трети път и сега я орязах. Дано да тръгне.

# 52
При мен едно красиво розово мушкато, вкоренено тази пролет, едва крета, опитва се да оцелее. А другото е по-старо, разклонено, но го изадоха гризачи ( гъсеници). И двете дори не се опитват да цъфтят. Сакъзите игоряха, сложих от клонките пак да опитам да ги вкореня.

# 53
Мушкатата ми цъфтят в ред. Първо едната после другата саксия Simple Smile
А Газанията иска слънце. А то кът тук

И си взех хризантеми

# 54
  • In transit
Флокс, благодаря за темата.

Чета ви и си мисля, какво нещо е природата... на Пипи петуниите ще изгният от влага, а моите едва кретат от жегите. Цъфтят, ама станаха някак по-дребни, виждам ги как се мъчат.

Газанията ми цяла зима се скъса да цъфти, сега оклюма, топло и е, не вади нови пъпки, даже почнаха да и жълтеят листата.

Натт, Лилиум, Мариета, чудесни цветя сте показали! Heart Eyes

Аз си имам ягодка. Grinning На шега си взех един к-т от Лидл пролетта, от тези х 2лв, с малко парниче с почва и семенца. Много време се мъчиха, стояха едни дребни и миниатюрни, реших, че няма да се получи нищо в саксия, даже мислех да ги подаря на една приятелка за градината. Те пък изведнъж тръгнаха, че и почнаха да цъфтят в тази жега.

# 55
  • София
След розите през юни, много малко цвят имам в градината. М.г посадих по няколко гайлардии, рудбекии и ехинацеи бяла и розова. Тази пролет излязоха само една гайлардия и бялата ехинацея.

Вторият цъфтеж на розите беше много слабо, а цветовете - дребни.

Жегата само за делоспермата е идеална.

И малко красота при зеленчуците.

Имах едно много сенчесто място около 10 м2 и там засадих здравец. Но напролет отрязахме двете сливи, защото хем са на границата, хем падат въшки, плодовете падат в продължение на месец. Сега здравецът се мъчи, трябва да мисля друго за там.

Последна редакция: сб, 02 авг 2025, 21:39 от sofyia

# 56
Така и не успях да "угодя" на орхидеите. Вчера купих една, ще дам още един шанс. Съвети приемам всякакви как да не я "убия" 😁
Сега точно е по-трудно с орхидеите, ако не сте на климатик 24 часа разбира се.
Моите бяха прекрасни, нови корени, нови листа, наперени и сега се поспряха. Има още някоя с цветове, но е голяма мъкааа.
Не ги преполивай. Това главно ги убива. Светло обичат, но не пряка силна слънчева светлина, понеже изгарят листата. И от мене препоръка никакви торове. Колкото пъти се втурна да ги подхранвам, толкова пъти някоя си отива.

Благодаря, че ми подсказахте причината. Май пренаторявам.
Уж -специално за орхидеи тор, специални кашпи. Но ще пробвам с простите и леснички неща, които ми препоръчахте. Ще дам обратна връзка. Благодаря сърдечно

# 57
Мики и моите газании са така. Зимата я прекараха на открито вън, един път дори ги наваля снега, тогава ги преместих под навес но си бяха вън пак. Нищо им нямаше рано пролетта се скъсаха от цветове. Откакто е станало горещо веднъж не са цъфтяли и ию пожълтяха листата. Чудих се какво им има, но наистина може нещо жегата да не им понася.

Разсада ми теменужки и колко са тънички.

# 58
София, тази делосперма в градината ли си живее? Имам същата в саксия, зимата я прибирам, защото мисля че няма да издържи на влагата и студа. Иначе бих си я пресадила в градината на широко.

# 59
  • Бургас
Lilium Simple Smile, в ляво опунция ли е; как я поливате!?
Че съм напът да унищожат една; очевидно греша някъде....

Общи условия

Активация на акаунт