Боледуване на децата ни-тема 91

• 20 253
  • 707
  •   2
Отговори
# 690
Радвам се, че няма да пие антибиотик.
Ще изчакам да излезе и носния секрет.
Дано се оправи.
Днес когато се прибрахме по някое време се оплака ,че го боли лявото ухо.
Дадох му Нурофен и спря да го боли.
Дали да не взема и един комбиниран тест за ковид и грип.

Щом го боли ушето, може и да се наложи АБ за съжаление. Хубаво е да го види УНГ или вашият лекар. С ушите си е сериозна работа... Нашият често прави отит Sad

# 691
  • София
Иии много ме е яд, че това дребното не дава да му правя промивка.. Ако даваше за 2-3 дена да съм я оправила ама не та не...

# 692
Радвам се, че няма да пие антибиотик.
Ще изчакам да излезе и носния секрет.
Дано се оправи.
Днес когато се прибрахме по някое време се оплака ,че го боли лявото ухо.
Дадох му Нурофен и спря да го боли.
Дали да не взема и един комбиниран тест за ковид и грип.

Щом го боли ушето, може и да се наложи АБ за съжаление. Хубаво е да го види УНГ или вашият лекар. С ушите си е сериозна работа... Нашият често прави отит Sad
Вчера за момент го е боляло.
Но след това няма никакви оплаквания.

# 693
Моето малкото тръгна на ясла в началото на месеца. От миналата седмица съвсем леко похъркваше нослето, но нищо притеснително. Уикенда бяхме извън страната и малкото остана с баба си. Още на ден 1 каза, че очичките се пълнят със секрети. Вчера кацаме - сополи до пъпа (бабата не може да тегли с прахосмукачка), очите почти затворени и слепнали... Прекрасно просто. Засега изписаха само капки за очи, за нослето продължаваме виброцил и противоалергичен сироп за отбъбване на лигавиците. Детето е ходило 10 дни на ясла… и получихме уведомление, че в групата имало и коксаки. Иде ми да се гръмна. 10 дни 🙁

# 694
Здравейте! Детето кашля доста време(3 седмици), понякога суха понякога влажна. Инхалации правихме с физиологичен разтвор, капки ксизал, хомеопатия. От събота се появи сопол, преди това нямаше. Вчера пуснах носен секрет, кръвна картина и CRP. Единствено хемоглобина е с 2 единици под нормата, друго всичко е в норма. CRP e 2,6.
Според личната е от алергия, смени противоалергичното.
Все пак случвало ли се е на някой въпреки добрите кръвни, да излезе някоя бактерия в носа и как сте процедирали?
За мен не е нормално 3 седмици да има кашлица, как да го пусна това дете на градина... Отделно вече пък е трудно със схемите кой да го гледа.

# 695
  • shumen
Танче,ако пак го заболи ухо го заведи на лекар.Уши много болят.
The doors,и моя в яслата на 15 ден беше с гнойна ангина.
Likeawind,и аз от детето се заразих.Моя уж е по-добре,но тая сутрин ми каза,че и гърлото го боли.Дадох Трахизан и се моля да му се размине.

# 696
  • София
Кашляло е, защото тоя сопол се е стичал назад. Много познато и при нас е така и сега е така. За кашлица 3 седмици не смятам обаче, че е нормално. Иначе и при добри кръвни са излизали бактерии. Хемоглобина е нисък, защото детето е болно в момента и не е показателен

# 697
Много е злоядо детето и е трудно да вдигнем хемоглобина, обикновено се върти около долната граница или 1-2 единици под нея. Не е нещо необичайно.

# 698
3 седмица кашлица не е нормално. Моето дете с такива симптоми и ПКК е бил с бронхит.
Пуснете гърлен и носен секрет. Ако е някоя бактерия поне да Ви изпишат правилното лечение, че с този физ.разтвор и капките явно за 3 седмици нищо не са направили, а са влошили положението.

Пожелавам Ви бързо възстановяване.

# 699
Според мен е напълно възможно с перфектни кръвни изследвания, все пак да излезе някоя бактерия. Моите деца като си завъдят Мораксела в носа, даже и да нямат кой знае колко сополи, пак си кашлят.
10 дни на ясла изобщо не са малко според моите представи. В яслата изкарваха макс по 3 дни, чак във 2ра група взеха да се доближават до този "резултат". Иначе при такива проблеми с очите, в комбинация с хрема, винаги са изписвали и АБ капки за нос. Малките деца постоянно търкат очи, после бъркат в носа и доста лесно се пренася бактерията.

# 700
Моето дете е било с ужасна бактерия в носа, кашлица, црп 1. Мина след правилните аб капки.

# 701
Вместо да се чудите пуснете носен секрет и до 2 дни ще се види.

# 702
Носния секрет е пуснат вчера заедно с кръвните, докато го чакам реших да попитам при другите как е било с такива симптоми и кръвни резултати.

# 703
И за мен 10 дена ясла е приказка. Моето имаше общо 40 дена ясла от Септември до Май 😆

# 704
За тази кашлица аз залагам или на алергия или на мораксела. Алергията можи да е към препарат, шампоан, дрег вид козметика. Неалергичното ми дете се беше скъсало да кашля от един шампоан. Алергичното кашля 3 месеца от балсама за коса на сестра си. Та варианти има.

Общи условия

Активация на акаунт