Боледуване на децата ни-тема 91

• 16 905
  • 607
  •   2
Отговори
# 570
Ние сутринта бяхме на преглед.
Оказа се леко зачервено гърло.
Лимфни възли на врата подути.
Снощи го боля коремчето.
Било вирусна инфекция при него.
Изписа му .
БИОСЪН  ДЕЦА САШЕ х1 на ден за 14 дни. Имунис саше х1 на ден за 3 месеца.Риносън спрей за гърло 3х2 в гърлото за 7 дни.Зим спрей за нос 3,4х2  за 7 дни .Иноседа  сироп-3х7мл-7 дни.
10дни издържа на детска градина.
Дали има други деца със такива симптоми.
Според вас дали това лечение е добро.

# 571
При нас се наслои задната хрема с кашлица от вирус на бактериална инфекция. Сополът стана зелен, писна че болят уши, боли корем, повърна един път, съвсем леко разстройство, накрая гръмна със зелени гъсти гурели, едвам се отваря подутите червени очи и сме на АБ.

# 572
При нас се наслои задната хрема с кашлица от вирус на бактериална инфекция. Сополът стана зелен, писна че болят уши, боли корем, повърна един път, съвсем леко разстройство, накрая гръмна със зелени гъсти гурели, едвам се отваря подутите червени очи и сме на АБ.
Пожелавам бързо да се оправи детенцето.
Като боледува никак не е лесно.
Иначе си играе.Жизнен е.Даже преди малко хапна кисело мляко.Бананче изяде едно.
Поне за сега пие лекарствата без да се оплаче, че са неприятни.
Хубавото е, че не вдига температура..Дано имат резултати лекарствата,че не е малка сумата около 150 лв днес платих в аптеката ми излезе днешната рецепта.
Бързо възстановяване на болните.
Лека и спокойна вечер.

# 573
Моето малкото е с перфектни изследвания от-до, сопола почти се скри и утре заминава за цели 2 часа да видим какво ще стане. Чудя се просто да ида до мола в близост да пия кафе и да чакам да ми се обадят да ходя да я взимам 😃 смея се, ама ми се реве, де…

# 574
Здравейте. Сина ми приема Рестив, направил е един курс и утре е деня да започне втори. Има обаче някаква лека хрема. Според това това проблем ли е или да изчакам на премине и тогава да започнем втория курс Рестив?

# 575
Танче, има такива педиатри, които изписват 1 рецепта безсмислени неща, за да си придават важност, все едно са си свършили работата. Ако идеш с дете с леко червено гърло и ти кажат, ми това е вирус (което всеки път си е вярно) и пръскай каквото имаш и давай витамин Ц, няма ли да си кажеш, че тоя за нищо не става... За мен си дала 150 лева за оня дето духа. Ако на детето му мине с тия неща, то вероятно ще му мине и без тях. Ако ще тръгне на усложняване, тези неща няма да попречат.
Хремата не пречи на Рестива, както и каквото и да е разболяване.

# 576
Танче, има такива педиатри, които изписват 1 рецепта безсмислени неща, за да си придават важност, все едно са си свършили работата. Ако идеш с дете с леко червено гърло и ти кажат, ми това е вирус (което всеки път си е вярно) и пръскай каквото имаш и давай витамин Ц, няма ли да си кажеш, че тоя за нищо не става... За мен си дала 150 лева за оня дето духа. Ако на детето му мине с тия неща, то вероятно ще му мине и без тях. Ако ще тръгне на усложняване, тези неща няма да попречат.
Хремата не пречи на Рестива, както и каквото и да е разболяване.
Ваня какво да кажа.
Много трудно се намират читави лекари които искат във практиката си малки деца.
Дори тук във София е трудно да намерим.
Предишната беше много груба за това я сменихме.

Прегледа го.
Видя , че лимфните възли на врата са подути.
Гърлото му било зачервено.
Снощи и коремчето го боля.
Когато спи нощем хърка.
Било вирусна инфекция.
Иначе само една Ангина изкара миналия месец.
През лятото беше здрав . Сега тръгна на детска градина и пак се започна да боледува.
За първи път е толкова много време на детска цели 10 дни.

# 577
Здравейте. Сина ми приема Рестив, направил е един курс и утре е деня да започне втори. Има обаче някаква лека хрема. Според това това проблем ли е или да изчакам на премине и тогава да започнем втория курс Рестив?
На нашето дете са го изписвали докато е болен. Да не говорим, че направи 2 курса и при двата беше с хрема и кашлица, предполагам от Рестив-а, защото щеше да е голямо съвпадение, а и си беше вкъщи.

# 578
Докато четях коментара на Танчето и преглеждах какво е изписано, си мислех каквото и Ваня е написала.
Направи ми впечатление че повечето лекарства са от 1 производител. Някой търговски доста се е помазнил.

Спасийка, бързо да му минава на детенцето. Звучи много гадно, сигурно е и така. Кой знае кой бацил го е погнал. 😔

# 579
Относно лекарите. Преди време водя детето на педиатър, защото нашата я намаше. Голямо име и 100 лв за преглед. Казва ми - вирус. Изписва Йелоклийн, някакво пръскало за нос и още нещо беше. Той целият запушен и с Т. Казвам и, че от Йелоклийн повръща. А тя "Чак пък толкова.." Как да е започнахме лечението без въпросното. Той си беше за АБ още тигава, но не му изписа.Него го смених с Кависепт. Детето на 3тия ден се беше влушило и нашата педиатърка изписа АБ и се оправи. Ама той си е дрисльо като цяло. За почти 5 години едва 5-6 пъти е било вирусна инфекция, всичко друго - с усложнения.

# 580
Емилия, аз пък считам, че правилно е постъпила докторката тогава. За Т и много запушен нос как да изпише АБ? Почти всички вируси протичат така. Да, тя бе познава детето и действа по начин, по който би действала и с друго дете.
Имам една позната, тя все твърди, че на нейното дете нищо не му влияе освен АБ. За мен там личната има вина, но тя отказва да ходят за второ мнение.
И да, при Танчето си личи, че търговския представител си е свършил добре работата 😀

# 581
И аз не харесвам педиатри,които за щяло и нещяло изписват антибиотик. Сина ми миналата зима имаше ангина и нашата лекарка,първо му направи тест за грип. Като се потвърди грипа,не му даде АБ и за 4-5 дена той се оправи. Масово като видят възпалено гърло изписват,без изследвания.

# 582
Някои се смее много неприятно едва ли не се подиграва.Всеки има деца .Ако може да напише смислен коментар напиши .
Но нима ще оставиш детето си без лечение и да виждаш как не спи спокойно.
Ами от снощи спи по спокойно и почти не хърка..
Като знам, че не му е добре естествено, че трябва да купя каквото му е изписано.
Аз няма как да знам дали някой си е свършил работата добре.
За мен е важно малкия да се оправи и да е здрав.
А който как иска така да си лекува децата.
Аз не самолекувам а винаги гледам да отидем на преглед.

# 583
Същото си помислих и аз като четох какво са изписали. Един качествен вит. Ц, чай, много често пръскане на физ. разтвор в носа. За вирус няма какво толкова да се направи.Обаче съм писала и преди, на тях това им е работата. Като заведете детето те са длъжни да изпишат нещо. Моят педиатър като каже вирус и си тръгваме без абсолютно нищо 😆 на мен така ми е по-добре.

# 584
То интересното е, че има вирус и вирус. Помните преди няколко месеца как пламнаха много деца с rsv, тогава се налагаха инхалации с Пулмикорт и В. Или антибиотик при по-сложните случаи. Но масово за вирус се изписват добавки за имунитета, спрей за гърло и нос и това е. Аз вече не го водя в първитв 2 дни на лекар, защото го стресирам и ми казват да правя това, което вече правя. Водя го по-натам, ако се задълбочи.

Общи условия

Активация на акаунт