Боледуване на децата ни-тема 91

• 17 264
  • 607
  •   1
Отговори
# 600
Ваксини все още няма. Имало е внесени малко количество инфлувак, но голямата доставка се очаква тия дни,а за ваксигрип още не се чува нищо. Вчера разпитвах в Соформасито.
Сега сигурно ще бъда линчувана, ама щом детето вдига 39 и не прави гърч, тогава от какво се стресирате толкова. Дава се нурофен и се чака да спадне. Хубаво е да го заведете на лекар, за да отхвърли примерно бактериална ангина, но това е, панадол, нерофен и чакане. Обикновено има пик на температурата и после се подобряват нещата.

# 601
И аз това щях да напиша за температурата, но когато детето тепърва започва да боледува, всички се плашим, после свикваме. Дават се температуропонижаващи и обичайно на следващия ден до към обяд или вечерта пикът на температурата минава. Ако обаче и след това продължи с високата Т, аз бих завела на лекар. В първите часове няма какво да се направи чак толкова. Но разбирам, че е стресиращо и напрегнато в началото.

# 602
  • София
Ваксини все още няма. Имало е внесени малко количество инфлувак, но голямата доставка се очаква тия дни,а за ваксигрип още не се чува нищо. Вчера разпитвах в Соформасито.
Сега сигурно ще бъда линчувана, ама щом детето вдига 39 и не прави гърч, тогава от какво се стресирате толкова. Дава се нурофен и се чака да спадне. Хубаво е да го заведете на лекар, за да отхвърли примерно бактериална ангина, но това е, панадол, нерофен и чакане. Обикновено има пик на температурата и после се подобряват нещата.

Гърч за съжаление може и при по-ниска температура да се направи.

# 603
Ваксини има. Днес взех 2 броя Ваксигрип.

# 604
А я кажи какво пише тетра ли е или не? И от някоя голяма верига ли?

# 605
А я кажи какво пише тетра ли е или не? И от някоя голяма верига ли?

Тривалентна е. Живея в дълбоката провинция и я бях поръчала в Аптеката. Днес пристигнаха и минах да ги взема.

# 606
Другата седмица вадим третата сливица, идва ни часа.
От последно боледуване в началото на септември от градинските вируси се разминахме без антибиотик. Остана един плаващ сопол в лявата ноздра - ту е пълна, ту не, пръскам стеримар и дърпам с прахосмукачка
Миналата седмици бях писала си изкара нещо съботно- неделно

Другото дете е преглеждано здраво, да, за който питаше.  Досега при боледуване сливицата не му е правила проблем

# 607
Ваксини има. Днес взех 2 броя Ваксигрип.
От къде?В квартала,където живея в София записват в списък на чакащи.

Общи условия

Активация на акаунт