МБАЛ Надежда - тема 26

• 27 233
  • 617
  •   1
Отговори
# 135
Някой правил ли е абразио с вакуум в Надежда? Бихте ли споделили опита си? Предстои ми утре сутрин тази процедура и съм притеснена. Бебето е спряло да се развива в 9 г.с. (преди две седмици).
Аз съм правила - септември 2022 година. Д-р Стаменов ми го направи. При мен беше кухо яйце. Помня, че преди самото абразио ме настаниха в стая. Направиха ми ЕКГ, сложиха ми абонат. После ме заведоха в залата. Събудих се и нямах никакви болки. Не помня някакви подробности, защото съм оставила лошото в миналото, но като цяло беше лека процедура. Нищо общо със спонтанния аборт, който имах в 9-10 г.с. и 5 часа умирах от болки.
Върти ми се, че имах леко кървене няколко дни. Възстанових се бързо. 6 месеца по-късно направих нов трансфер, от който се роди дъщеричката ми. От сърце ви желая скоро да се радвате на бременно коремче. Flowers Four Leaf Clover

Благодаря, Боби! ☀

# 136
Да попитам- след колко време излиза резултат от цитонамазка и влагалищен секрет в болница Надежда?

# 137
Аз пусках цитонамазка на 15.08.2025 г. Д-р Михайлович ме предупреди, че може да се забави, защото е отпускарски месец. Тя пък взе, че излезе за 5 дни. На 20.08.2025 г. излезе резултата.

# 138
Здравейте,
Дали някой разполага с номера на д-р Красина Личева?
Трябва да уговорим хистероскопия, каза че ще ми се обади, за да запазим слот през октомври- първите две седмици, защото зависи от цикъла.
Но все още не е звъннала, времето напредва, от кол центъра казаха, че чак на 26-ти е на работа и да отида са говоря лично с нея в болницата,  нямали някакъв начин на комуникация с лекарите.

Пишете ми на лично, ако го имате.
Благодаря

# 139
Д-р Личева е в отпуска, няма как да съдейства, дори да я откриете. Щом е казала, че ще се обади, ще го направи. Първите 2 седмици на октомври са доста далеч, има време да се случи всичко както трябва. Излишно се притеснявате, час се запазва и от днес за утре дори.

# 140
Някой има ли мнение за Д-р Йоана Бозова за проследяване на бременност?

# 141
Момичета, имам въпрос за д-р Михайлович. Въпреки че няма избор на екип в Надежда за естествено раждане, той идва ли все пак на раждането, ако не е на смяна? Някои доктори от там имат такава практика и ми е интересно. Питам само за естествено раждане.

# 142
Здравейте, аз имам въпрос.При секцио има ли някакъв шанс да пуснат мъжа ми да присъства, или нямат такава практика?

# 143
  • Melmak
Здравейте, как седи въпроса с болничните от Надежда?
След две седмици съм на пренатална диагностика, обаче ми трябват поне час да стигна до болницата и час да се върна. В работно време става много трудно. Могат ли да ми дадат болничен за този ден?

# 144
Искате от Надежда да ви издадат болничен за деня, когато е била ФМ, правилно ли разбирам?

Болничен там не се издава от ден за ден, освен това не знам лично аз да има такава практика. Обикновено се заявява от ЖК или горе от отделенията, ако има вид манипулация. Каква диагноза да се впише в този болничен? Rolling Eyes Работодателят ви е длъжен да ви пуска за прегледи, свързани с бременността, съгласно Кодекса на труда. Говорете си с него.

gergana1989, няма шанс.

# 145
  • Melmak
Да, правилно ме разбрахте.
Болницата е на другия край на София от вкъщи и от офиса ми. За да стигна ми трябва минимум 1 час и после един час връщане, самия бхс не знам колко отнема. Ако затрия 3 часа работно време.. мислех, че може да ми дадат болничен за този ден за преглед и изследвания или нещо подобно.

# 146
В закона пише , че работодателят трябва да ви пуска за прегледи по време на бременност.
Единственият вариант , който виждам е , да вземете болничен за целия ден от личния си лекар с измислена  диагноза , ако не искате работодателя да разбере , за какво отсъствате.

Да, правилно ме разбрахте.
Болницата е на другия край на София от вкъщи и от офиса ми. За да стигна ми трябва минимум 1 час и после един час връщане, самия бхс не знам колко отнема. Ако затрия 3 часа работно време.. мислех, че може да ми дадат болничен за този ден за преглед и изследвания или нещо подобно.

# 147
…или да си пуснете молба за 1 ден платен отпуск.

# 148
  • Melmak

Сигурно съм помислила за този вариант, но не е опция.
Благодаря на тези, които опитаха да помогнат!

# 149

Сигурно съм помислила за този вариант, но не е опция.
Благодаря на тези, които опитаха да помогнат!
Пуснете си обикновен болничен от ЛЛ с една вирусна инфекция примерно и готово.

Общи условия

Активация на акаунт