МБАЛ Надежда - тема 26

• 27 730
  • 634
  •   1
Отговори
# 210
Аз раждах 2022, тройни стаи по спомени нямаше, мисля, че бяха само двойни, сега ако наистина са по 3 легла в стая, не си представям просто как ще се случват нещата и с тези посетители, ако стаята е пълна. Тогава не позволяваха посещения и беше добре, не ги одобрявам или поне не в стаята, където лежат още 1-2 жени, камоли от 16:00-20:00, ако се разберете за по 30 мин-1 час, да, но не всички са толкова разбрани и не се учудвам да има жени, които ще си изтипосат мъжете за по 4 часа. Мислех и с тази бременност да раждам там, но вече сериозно започвам да се замислям дали да не сменя болницата.

# 211
След моето преживяване март, след като едва ли не не ми се скараха, че петък по обяд бил ми отлепян мехура, "това го правят и не мислят за колегите си, знаете ли за тази вечер коя сте подред?", отказ към някои родилки да раждат заради пълен график, отказат мен да ме приемат веднага по спешност, а чак на следващия ден, защото "нямало място повече днес, както и неделя, само събота можем да те вкараме", преструктурирането на стаите... говори само едно... Болницата оперира НАД капацитета си! От това пада качеството на услугата и започват да стават грешки.

# 212
Мен точно това ме притеснява - със само 3 родилни зали и липса на предродилно, какво се случва, когато са пълни? Сместват няколко жени в една, пращат ги в някакви други зали или директно ги връщат? По клиповете все говорят, че никого няма да върнат, ама какво се случва реално... То хем трябва да изчакаш да отидеш максимално късно в болницата, хем може да се окаже, че не могат да те приемат Weary

# 213
Няма да крия, че негативните коментари, които прочетох тук преди раждането ми, както и сега малко ме смущават и объркват. Не ме разбирайте погрешно, вероятно за да споделяте такива мнения има основателна причина, но е точно обратното на това, което видях аз преди 2 месеца в болницата.

Прекарах 4 нощи в болницата, общо, и честно да ви кажа не съм и предполагала, че ще получа толкова добро отношение и сериозно наблюдение. Дежурният екип беше повече от адекватен, държаха се професионално, но и с разбиране - никакво нагрубяване, омаловажаване на емоциите ми и болката, а дори обратното.  А през тридневния ми престой след раждането получих човешко отношение от абсолютно всеки човек, част от персонала на болницата-лекари, сестри, специализанти, санитари! Стаята, в която бях беше двойна, според мен достатъчно просторна, все пак не е хотел, а лечебно заведение; стаята се почистваше редовно, минаваха визитация, правеше се ежедневен тоалет на родилките, минава акушерка, която съветва за кърменето, минава рехабилитатор; получава се информация за състоянието на бебето, включително ни направиха показно за къпане на бебето. Да, тогава бебето можеше да се вижда само през вратата на отделението, а майките могат сами на се видят с роднините си в столовата (да допълня, че има ежедневен избор на меню, храната е добра и дори големи порции).

# 214
Винаги е имало тройна стая. 2019г. раждах за пръв път. Тогава имаше разрешени свиждания по 1ч. дневно само по 1 посетител на родилка и не беше никак зле. От 17 до 18ч. Идваха бащите, гушкаха бебетата малко, виждаха се с майката и си тръгваха. Изобщо не съм се чувствала некомфортно от присъствието на друг човек в стаята. Но пак казвам, че беше един единствен. Като знам по време на срещите в столовата каква свинщина от тетки, по 8 човека рода се изсипват, не искам да знам какво ще се случва в това отделение. Случвало се е и да идват санитарките да ги гонят, защото идва време за някакво хранене. Аз приключих с ражданията, но това сериозно би ме отказало от опцията Надежда.

# 215
Здравейте
Плановете секцио правят ли се през уикенда?или зависи от графика на лекаря?

П.с.първото дете родих в Щерев,и там посещенията са за 2часа през деня ,в стаята

# 216
Linasss, аз следях при Личева първата си бременност 2023-та. Доволна съм като цяло, с малки изключения, които за някой друг може да не са важни. Не присъства на раждането, ако е естествено и е извън нейна смяна. Тази година дори не ме позна на една от визитациите, на които влезе в стаята ми, но да речем, че е нормално, като не сме се виждали от година-две. 😄

Аз имам 2 раждания в Надежда - 2023-та и началото на този месец. Хванах и двата вида организация на свиждания, като новият по-либерален режим и мен ме притесняваше, но не е толкова апокалиптично. Първо - със съквартирантката ти в стая спокойно може да се уточните предварително дали сте съгласни да има посещения вътре в стаята ви. Ние не сме коментирали, но негласно ни стана ясно, че мъжете ни няма нужда да се срещат с нас по стаите. Моят мъж си позволи да влезе за 5 минути в моята, колкото да я види, последната вечер, когато бяха изписали другото момиче и бях сама. Посетителите влизат с калцуни, маски и престилки, деца не се допускат. Осигурени са в общите коридори зони с диванчета и столове и основно там се срещаха семействата с бебенцата. Въпросният 4-часов прозорец от време позволява да се разпредели трафикът и реално просто в коридорите има по максимум 2-3 двойки с бебенца, които тихо си говорят. Който и да дойде като посетител - вярвам, че е достатъчно умен да съобрази поведението си спрямо средата, в която попада, и да не връхлети нежелан в стая на кърмеща майка. ☺

Последна редакция: пн, 13 окт 2025, 20:00 от Emay

# 217
Аз искам да попитам колко по-рано се записва час за първата фетална морфология при Чачева или Михова? По телефона ли се записва?

# 218
Аз искам да попитам колко по-рано се записва час за първата фетална морфология при Чачева или Михова? По телефона ли се записва?

Обикновено лекарят, който проследява бременността насочва кога и при кого. Запазването при мен беше месец по-рано - графикът излиза около 7мо число и аз лично запазвах по телефон...не съм сигурна дали има тази опция през приложението.

# 219
  • Melmak
Не може през приложението. Звъните в кол центъра и опцията май беше 3 (пренатална диагностика).
Следящият лекар също може да ви запише, горе-долу с по месец напред върви записването. Аз имах нужда да сменя часа и успях през кол центъра.

# 220
Аз още не се следя при никой, като се обадих в кол центъра, казаха, че записват след 12 г.с. за проследяване. Ходих веднъж при Илиев, след 10тина дни съм пак на преглед при него и ще се падам 8-9 г.с. Не знам, нещо не го почувствах като да е моя доктор,  но ще видим.

# 221
  • Melmak
Записването за ЖК е след 12 г.с, да. Обаче самият лекар, при когото ходиш преди 12 г.с може да ти запише час за фм. Също и ти през кол центъра можеш.

# 222
Здравейте! Simple Smile
Имам записан час за първичен преглед при д-р Персенска в МБАЛ,, Надежда " и въпросът ми е дали ще ми признаят изследванията от Бургас или ще ме накарат да ги правя отново там. Благодаря ви Simple Smile

# 223
Linasss, аз следях при Личева първата си бременност 2023-та. Доволна съм като цяло, с малки изключения, които за някой друг може да не са важни. Не присъства на раждането, ако е естествено и е извън нейна смяна. Тази година дори не ме позна на една от визитациите, на които влезе в стаята ми, но да речем, че е нормално, като не сме се виждали от година-две. 😄

Аз имам 2 раждания в Надежда - 2023-та и началото на този месец. Хванах и двата вида организация на свиждания, като новият по-либерален режим и мен ме притесняваше, но не е толкова апокалиптично. Първо - със съквартирантката ти в стая спокойно може да се уточните предварително дали сте съгласни да има посещения вътре в стаята ви. Ние не сме коментирали, но негласно ни стана ясно, че мъжете ни няма нужда да се срещат с нас по стаите. Моят мъж си позволи да влезе за 5 минути в моята, колкото да я види, последната вечер, когато бяха изписали другото момиче и бях сама. Посетителите влизат с калцуни, маски и престилки, деца не се допускат. Осигурени са в общите коридори зони с диванчета и столове и основно там се срещаха семействата с бебенцата. Въпросният 4-часов прозорец от време позволява да се разпредели трафикът и реално просто в коридорите има по максимум 2-3 двойки с бебенца, които тихо си говорят. Който и да дойде като посетител - вярвам, че е достатъчно умен да съобрази поведението си спрямо средата, в която попада, и да не връхлети нежелан в стая на кърмеща майка. ☺
Би ли споделила какви са тези малки изключения, тъй като аз съм доста изискващ човек 😃
Също така, ако може да споделиш и мнение за друг лекар, който води ЖК. Ще съм благодарна.

# 224
Да. Ще ги признае.

Здравейте! Simple Smile
Имам записан час за първичен преглед при д-р Персенска в МБАЛ,, Надежда " и въпросът ми е дали ще ми признаят изследванията от Бургас или ще ме накарат да ги правя отново там. Благодаря ви Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт