МБАЛ Надежда - тема 26

• 18 050
  • 387
  •   1
Отговори
# 375
  • Melmak
Днес бях на ФМ при Патрикова и останах много доволна. Внимателна, подробно, обеснява какво вижда, казва дали е нормално. Каза обаче да запиша следваща за 16-18г.с. вие ходили ли сте на всички 4 при нея?
Предстои ми да се запиша и на ЖК, какво представлява, аз ли избирам пакет или лекарката, тя ли ме записва? Изобщо как ще се процедира от тук на сетне? При д-р Арабаджикова съм, ако това е от значение.
Аз феталната в 16-18 я пропуснах, така се уговорих със следящата АГ.
Бях записана за Патрикова още при първата фм/бхс, но трябваше да си променя часа и имаше само за Георгиев.
Скоро съм на втора фетална вече при Патрикова.

За записването за ЖК говори с АГ, което те следи. Има два пакета до 24 г.с - разширен и основен. Те ще ти обяснят. Аз взех основния- 400 лв и включва доста неща.

Последна редакция: пн, 24 ное 2025, 23:49 от Pandora1

# 376
Аз съм ходила и на четирите ФМ при Патрикова и за мен тя е най-добра за фетална в Надежда. Много е прецизна.

# 377
Патрикова повече ми хареса от Чачева, по-стриктна, обясни ми неща без да я питам аз, за които примерно се чудех защо са така при Чачева, но вече бяхме минали прегледа.

Мами, минали раждане в Надежда - какви изследвания правят на бебето след раждане знаете ли? За Токуда примерно ми разказват как неонатолога всяка вечер слиза и казва какво е правено на детето - преглед на крачета, слух и много други.

Визитация на бебетата се прави ежедневно. Сутрин неонатолог минава и информира майката за състоянието на бебето, вкл. тегло. Тест за слуха се прави в деня преди изписването.

Но май пакетът услуги, който е в Токуда е по-голям...

# 378
Момичета, изследванията за HIV, хепатит и другите такива, в лабораторията на болницата ли си ги правят?

# 379
# 380
Момичета, понеже нямам такъв опит с първата бременност:
До сега се следих в една болница, но току-що установих, че бащата не може да присъства там на раждането. Промяна от преди година е, аз съм чела стара информация.
Та, понеже първото ми раждане преди 10 години беше в Надежда, бих се насочила натам. Сега съм в 26хлта седмица, седмица, как се процедира? Просто се обаждам, казвам, че искам да продължа при тях и си харесвам доктор за ЖК? Бихте ли ми препоръчали и доктор също така? Бремеността ми не е рискова за в момента няма никакви проблеми.

# 381
  • Melmak
Аз за момента се следя при Колева и при нея ще раждам секцио. Доволна съм, също не съм с рискова бременност. Лекарката обяснява добре, любезна е, не стресира излишно и отговаря на вайбър при нужда. Като цяло съм доволна, защото няма стрес и паника с нея. Знам, че не е от популярните лекари там, но за мен е важно между лекаря и мен да има “химия”. Разбирате ме, важното е аз да се чувствам добре и да имам доверие в лекаря си.
Мисля, че можете да се запишете на ЖК и сега, няма да ви върнат. Обадете се в кол центъра и говорете с тях.

# 382
Няма да ви върнат, аз така процедирах и при първата бременност, до 24 г.с. се следях по ЗК само при друга АГ, след 24 г.с. се насочих към Надежда, харесваш си лекар, записваш си час, купуваш си пакет (ако искаш) и така. Тогава се следих при Ненов, сега обаче имаше много негативни коментари за него, та си записах час при Данаил Илиев, при него родих с първата си бременност. А за присъствието на бащата по време на раждане, дори не знаех, че в Надежда позволяват, аз като раждах 2022 не позволяваха, бащата можеше да поседи с нас  1-2 часа след самото раждане докато те преместят в следродилна.

# 383
Няма да ви върнат, аз така процедирах и при първата бременност, до 24 г.с. се следях по ЗК само при друга АГ, след 24 г.с. се насочих към Надежда, харесваш си лекар, записваш си час, купуваш си пакет (ако искаш) и така. Тогава се следих при Ненов, сега обаче имаше много негативни коментари за него, та си записах час при Данаил Илиев, при него родих с първата си бременност. А за присъствието на бащата по време на раждане, дори не знаех, че в Надежда позволяват, аз като раждах 2022 не позволяваха, бащата можеше да поседи с нас  1-2 часа след самото раждане докато те преместят в следродилна.

Ами ще им звъня да уточня. Аз родих първото си дете 2016 и позволяваха само та естественото раждане, на секцио не.
Не съм им звъняла още, защото исках да чуя от първа ръка мнения. Понеже до сега се следях във Вита и уж можеше, изведнъж разбирам, че от около година не можело. За това и разпитвам първо.

# 384
Няма да ви върнат, аз така процедирах и при първата бременност, до 24 г.с. се следях по ЗК само при друга АГ, след 24 г.с. се насочих към Надежда, харесваш си лекар, записваш си час, купуваш си пакет (ако искаш) и така. Тогава се следих при Ненов, сега обаче имаше много негативни коментари за него, та си записах час при Данаил Илиев, при него родих с първата си бременност. А за присъствието на бащата по време на раждане, дори не знаех, че в Надежда позволяват, аз като раждах 2022 не позволяваха, бащата можеше да поседи с нас  1-2 часа след самото раждане докато те преместят в следродилна.

Ами ще им звъня да уточня. Аз родих първото си дете 2016 и позволяваха само та естественото раждане, на секцио не.
Не съм им звъняла още, защото исках да чуя от първа ръка мнения. Понеже до сега се следях във Вита и уж можеше, изведнъж разбирам, че от около година не можело. За това и разпитвам първо.
Аз раждах естествено, не го допуснаха бащата да влезе. Нещо след това, ако са започнали да пускат. Някой по-наскоро раждал ще каже.

# 385
# 386
Бащата може да присъства на естествено раждане. Ако сте секцио може да е с вас преди секциото, после чака навън, носят му бебето, изчаква да приключи операцията, виждате се за 5 Мин и ви карат в реанимация. После може да идва на свиждане от 16 до 20ч всеки ден. Бащите са екипирани с манти, шапки и маски. Поне аз като бях там всички момичета се съобразяваха и срещите с бащите се осъществяваха в коридора, а не по стаите. Родих преди 10 дена. Както и първия път, този също не мога да се оплача от нищо, даже напротив.
Да кажа и тук, че има акушерка, която всеки ден помага на майките, които искат да кърмят, супер полезно беше за мен.

# 387
Бащата може и насърчават да присъства на естествено раждане! Назад сме писали много коментари по темата.
Може да стои по време на цялото раждане, да излезе за напъните и така.

Общи условия

Активация на акаунт