МБАЛ Надежда - тема 26

• 18 059
  • 387
  •   1
Отговори
# 360
На мен др. Георгиев ми каза, че следващата седмица ще има резултат и ако има нещо притеснително ще ми звънне. Аз бях не фетална в събота, не ми звънна, но не ми дадоха и резултат от БХС. Как мога да го получа? Защо не го дават?
Предишната бременност се следих при Михова първо ми се обади да ми каже резултатите и ги коментирахме (нямаше нищо притеснително) и на следващата фетална ми даде резултатите , този път първите две направих при Георгиев , на втората нито ми даде резултати , нито ме е разпитвал, направо ме накара да легна на кушетката , с две думи ме претупа и си тръгнах.  Попитайте на следващ преглед аг което Ви следи или ако ще ходите при него ако можете да го накарате да Ви принтира резултатите. Лично аз съм разочарована от него и за следващата фетална си записах час при Михова

# 361
Някой да е правил външно верзио в болницата ? Може ли подробности - до коя седмица може да се изчака, какво представлява, боли ли ?

# 362
Аз съм правила. Писала съм по-назад коментар. Прави се след 37 г.с седмица. Зависи много от състоянието, ако си имате достатъчно води се случва лесно и бързо, аз бях с намалели води и моето верзио беше малко по-трудно, но се случи в крайна сметка. Няма болка, при мен се усещаше натиск само ниско долу, когато се опитваше да хване дупето на бебето, за да го завърти. Направете консултация с Надежда Стаменова, тя е страхотна и ще сте в добри ръце. Верзиото беше най-доброто решение, родих си естествено (както си и бяхме планирали от самото начало). Те си проследяват всичко, прави се заедно с АГ, за да наблюдава ситуацията през цялото време, ако има предпоставки някакви да не се получи верзиото, директно си казват и изобщо не пристъпват към него.

# 363
  • София
На мен др. Георгиев ми каза, че следващата седмица ще има резултат и ако има нещо притеснително ще ми звънне. Аз бях не фетална в събота, не ми звънна, но не ми дадоха и резултат от БХС. Как мога да го получа? Защо не го дават?
Предишната бременност се следих при Михова първо ми се обади да ми каже резултатите и ги коментирахме (нямаше нищо притеснително) и на следващата фетална ми даде резултатите , този път първите две направих при Георгиев , на втората нито ми даде резултати , нито ме е разпитвал, направо ме накара да легна на кушетката , с две думи ме претупа и си тръгнах.  Попитайте на следващ преглед аг което Ви следи или ако ще ходите при него ако можете да го накарате да Ви принтира резултатите. Лично аз съм разочарована от него и за следващата фетална си записах час при Михова

И аз не съм впечатлена, но за следващата ФМ успях да си запазя час при Патрикова. Ще звънна на кол центъра да питам. Благодаря!

# 364
Момичета според вас има ли съществена разлика в това да си заплатиш основния пакет проследяване или да си плащаш всеки път просто каквото ти назначат?

# 365
  • Melmak
Аз си платих до 24 г.с. основния пакет. Така е по-удобно, не съм смятала колко е разликата в цената.

# 366
Момичета според вас има ли съществена разлика в това да си заплатиш основния пакет проследяване или да си плащаш всеки път просто каквото ти назначат?
Здравейте! Преди време и аз се чудех същото и си направих груби сметки за сравнение. Нещата, включени в основния пакет до 24с., поотделно излизаха доста по-скъпо от цената на пакета. Ако не се лъжа, бяха към 680-700лв, докато пакета струва 380лв. Така че си заслужава Blush

# 367
  • София
Здравейте! На някоя да са и обърквали датите на болничния? Чак, когато се прибрах вкъщи видях, че датите са грешни. За анулиране на този и издаване на нов дали трябва да се свържа с регистратурата или с АГ ?

# 368
Мами, проследява ме доктор Павлова-Масларова и я питах за тоновете-кога се започват и кой ги разчита. Каза да ги провя и при следващия ни преглед ще ги види. Но това ми изглежда несериозно, не се ли гледат веднага от лекаря? Примерно прегледа ми е на 3ти декември, а тонове имам на 24ти ноември и 1 декември. Която е била при нея може ли да ми каже така ли е било при вас?

# 369
Мами, проследява ме доктор Павлова-Масларова и я питах за тоновете-кога се започват и кой ги разчита. Каза да ги провя и при следващия ни преглед ще ги види. Но това ми изглежда несериозно, не се ли гледат веднага от лекаря? Примерно прегледа ми е на 3ти декември, а тонове имам на 24ти ноември и 1 декември. Която е била при нея може ли да ми каже така ли е било при вас?
Може би от тогава трябва да започнеш тонове! Иначе след тоновете веднага се разчитат от лекар на смяна. Те се правят на опредвлено време, тя може да не е на смяна тогава зависи коя седмица си.

# 370
Тоновете винаги се подписват от лекар на смяна и ако има нещо се реагира веднага. Вероятно ви е казала да ги започнете и просто и тя ще ги погледне на следвящия преглед.

# 371
Благодаря за отговорите. Да, дежурният лекар ги гледа. Установиха се контракции, но ще видим, каквото такова.

# 372
Днес бях на ФМ при Патрикова и останах много доволна. Внимателна, подробно, обеснява какво вижда, казва дали е нормално. Каза обаче да запиша следваща за 16-18г.с. вие ходили ли сте на всички 4 при нея?
Предстои ми да се запиша и на ЖК, какво представлява, аз ли избирам пакет или лекарката, тя ли ме записва? Изобщо как ще се процедира от тук на сетне? При д-р Арабаджикова съм, ако това е от значение.

# 373
Патрикова повече ми хареса от Чачева, по-стриктна, обясни ми неща без да я питам аз, за които примерно се чудех защо са така при Чачева, но вече бяхме минали прегледа.

Мами, минали раждане в Надежда - какви изследвания правят на бебето след раждане знаете ли? За Токуда примерно ми разказват как неонатолога всяка вечер слиза и казва какво е правено на детето - преглед на крачета, слух и много други.

# 374
Патрикова е страхотна!  На всички фетални съм ходила освен една , защото бях с ковид в ковид отделение , когато трябваше да ми я правят и др Патрикова ми се скара ,че на нея се виждало най хубаво сърцето (по спомен) бая ми се накара тогава , каза че имало вариант да ми се направи коридор и пак да ме прегледа и така е трябвало да направя , да и звънна , за да организира нещата. Пък и в болницата , която лежах имало лекари ,които правят фетална и можело и те да я направят , само да и занеса прегледа на следващата фетална.  Та явно на различните фетални , се следи и виждат най- добре  различни органи, според периода.

Днес бях на ФМ при Патрикова и останах много доволна. Внимателна, подробно, обеснява какво вижда, казва дали е нормално. Каза обаче да запиша следваща за 16-18г.с. вие ходили ли сте на всички 4 при нея?
Предстои ми да се запиша и на ЖК, какво представлява, аз ли избирам пакет или лекарката, тя ли ме записва? Изобщо как ще се процедира от тук на сетне? При д-р Арабаджикова съм, ако това е от значение.

Общи условия

Активация на акаунт