МБАЛ Надежда - тема 26

• 18 145
  • 390
  •   1
Отговори
# 345
Момичета, има ли смисъл от разширения пакет за проследяване на бременност след 24 г.с. или и основния е достатъчен?
Лекаря ми препоръча да взема разширения,каза че е с 50лв по-скъп но има доста повече изследваня.
Аз съм 38седмица и всичко съм изразходила освен тоновете и урина.а не съм рискова бременност.

# 346
Всички АГ израждат, Ненов включително.

Относно пакета, аз си взех обикновения и след 22 седмица.

# 347
Момичета, има ли смисъл от разширения пакет за проследяване на бременност след 24 г.с. или и основния е достатъчен?

Аз започнах с разширения без да е имало индикации, че трябва. Когато дойде втората част за плащане, продължих с обикновения пакет.

Накрая се наложи някои изследвания все пак да заплатя.

Не мога да преценя дали наистина си заслужава разширения.

# 348

Аз започнах с разширения без да е имало индикации, че трябва. Когато дойде втората част за плащане, продължих с обикновения пакет.

Накрая се наложи някои изследвания все пак да заплатя.

Не мога да преценя дали наистина си заслужава разширения.

Аз пък бях обратно - до 24 г.с. бях с обикновеният, сега съм с разширения.
През първата ми бременност бях изцяло с разширения, просто защото ми беше 1ва и се бях притеснила

# 349
Консултирайте се с лекуващия лекар, моя си ми казва, първата част обикновения, втората част разширения. Те могат да преценят спрямо състоянието.  Аз бях така и двете бременности.

# 350
  • София
На мен също ми препоръчаха до 24г.с обикновения, а след това - разширения. Понеже ме ядосаха, защото исках болнични от самото начало и ме караха да се връщам в Надежда на следващия ден за да си го взема, освен че си го плащам 55лв, и минах на ЖК по Здравна каса, където ще ми издават безплатно болничните и АГ ще ми ги праща по вайбър. Оказа се, че абсолютно всички изследвания в първоначалния пакет са покрити от НЗОК и можеше да ги пусна безплатно, така че имайте това предвид - може да се следите и по НЗОК и в Надежда.

# 351
Аз в момента съм по ЗК, като вече след 24 г.с. искам да отида там, за да могат да ми имат данните и изследванията в системата им, така правих и с дъщеря ми, но не помня тогава дали имаше избор от пакети като сега обикновен и разширен. Като ще продължавам да се следя и по ЗК.

# 352

За мен няма. Пакетът включва почти всичко дето се покрива по каса... Тонове така и така се плащат.

# 353

Здравейте! Споделям от свой личен опит - при мен имаше смисъл. Първо бях с основният пакет, а след 24г.с., по препоръка на лекаря, пуснах разширен пакет. Така се случи, че всичко допълнително, което е в разширения пакет - като витамин D, B12, желязо и т.н. - при мен излезе под долната граница и трябваше да приемам доста добавки. Тоновете също ми се изчерпаха, а още не съм родила. До колкото виждам на сайта в основния са 5бр, а в разширения 6бр.

# 354
  • София
При мен пакетите имаха смисъл, защото всеки преглед освен ехограф включваше и доплер. По здравна каса доплер не се прави, а ехографските прегледи се водят само два (ако няма нещо променено от тогава). Тоновете също излизат по-изгодно. Кръвните изследвания в разширения пакет са си важни.

# 355
Днес бях на първата фертална и БХС, забравих да попитам кога излиза резултата от БХС? На следващия ден ли?

# 356
  • София
На мен др. Георгиев ми каза, че следващата седмица ще има резултат и ако има нещо притеснително ще ми звънне. Аз бях не фетална в събота, не ми звънна, но не ми дадоха и резултат от БХС. Как мога да го получа? Защо не го дават?

# 357
На следващата фетална ще ви го дадат

# 358
  • София
Мина следващата фетална. Ще питам пак на голяма ФМ явно. Simple Smile

# 359
Странно. Вижте хубаво документите от прегледа и в профила онлайн проверете.
Ако вече сте и няма нищо и там, аз лично бих се обадила на кол центъра да попитам.

Общи условия

Активация на акаунт