МБАЛ Надежда - тема 26

• 25 712
  • 556
  •   1
Отговори
# 465
На мен водите ми изтекоха и ме приеха веднага, а бях с 1 см разкритие. Та има много сценарии, не всичко започва с родилните контракции, макар това да е май най-добрия вариант за естествено раждане.

# 466
При изтекли води приемат, защото трябва стриктно да се следят тоновете на бебето и родилната дейности, ако такава няма, се предприемат спешни действия, защото без води да стои в корема- не е окей.

# 467
А при спешни случаи това индукция ли ще рече? На някоя наложи ли да й правят – при какви причини се прави? А може ли да откажеш или това не е прието?

# 468
  • В твоето съзнание...
Вероятно с декларация всичко можете да откажете. Вече до колко е окей, не е много ясно. Ако изтекат водите, рисковете от инфекция на плода се увеличават, затова и не се препоръчва да се чака дълго след това. Дали индукция или секцио вероятно ще зависи от вашето състояние и това на плода.

# 469
При изтекли води и липса на родова дейност не се предприема индукция, а спешно секцио. Те могат да пробват да пуснат окситоцин и тн, изчакват по принцип до 10 часа, ако тоновете на бебето са окей, но най-често тези случаи завършват със спешно секцио.  Индуцираното раждане се предприема например, ако водите са много намалели (както беше в моя случай), или ако преносване вече много дни. Сигурно всичко може да се откаже, ама все пак трябва да се вземе информирано и разумно решение, което няма да застрашава вашия живот и този на детето ви.

# 470
Аз постъпих за раждане с изтекли води и само 1 см разкритие, пуснаха ми окситоцин, горе долу след около 10-тина часа вече имах нужното разкритие и родих нормално.

# 471
Това е чудесно, при Вас си е имало значи предпоставка да си родите и хубава родова дейност, при много жени, обаче, такава не настъпва, особено, ако водите изтичат преждевременно, най-често заради инфекция някаква. Но пожелавам на всички леки раждания, и здрави бебенца, важното е, че сте в добри ръце в Надежда и ще реагират адекватно лекарите, спрямо ситуацията.

# 472
Както писах по-горе, и на мен водите ми изтекоха и бях с 1 см разкритие. Включиха ми окситоцин и родих естествено, размина се спешното секцио.

# 473
Момичета, от коя седмица на бременността прегледите стават 2 пъти месечно?

# 474
  • София
2023 г. октомври трето раждане. Малкия беше седалищно и нямаше никаква възможност да се обърне. Имах дата за секцио, но 10 дни преди нея ми изтекоха водите през нощта. Веднага тръгнахме към болницата. Към 4 ч. ме приеха и секциото ми го направиха в 8:30 ч. като дойде моя лекар. Като през това време ми следиха тоновете, разкритието и ми направиха клизма и ми пуснаха система.

# 475
  • Melmak
Аз имам въпрос за настаняването. Чета по разни групи, жени разказват, че са настанявани по 4 в стая, защото нямало места. Като цяло не държа да съм в самостоятелна стая, вариантът да сме 2 жени в една стая, мисля, че ме устройва. Обаче 4 в една стая, с една баня? Това наистина ли се случва???

# 476
Имам въпрос за допълнителното “раждане с персонален асистент.” Ако раждате натурално, как се разбирате дали, кога ще е на смяна акушерката, също кога точно идва, и кога си тръгва? Остава ли после за кърмене да покаже, вижда ли ви после въобще или?

# 477
Аз имам въпрос за настаняването. Чета по разни групи, жени разказват, че са настанявани по 4 в стая, защото нямало места. Като цяло не държа да съм в самостоятелна стая, вариантът да сме 2 жени в една стая, мисля, че ме устройва. Обаче 4 в една стая, с една баня? Това наистина ли се случва???

Родих миналия месец и в стая бяхме по две жени.
Масите в трапезарията бяха с 4 стола и на всяка маса имаше бележка за коя стая е.на всички маси бяха изписани номерата на по 2 стаи.по това си правя заключение че всички стаи са за по 2жени

# 478

Родих в началото на този месец - бях за 1 вечер в патологична бременност и бяхме 4 в стая (3тия етаж). В родилно отделение бяхме 3 в стаята, като стаята беше единствената 3ка на етажа ( родилното е на 2рия етаж). Наложи се да остана повече от 3 нощувки, заради детето, и ме преместиха на 3тия етаж - тогава пак бях в 3ка.

Може би защото родих преди празниците, но в двете отделения бяха препълнени с родилки, тоест има шанс да ви настанят на 3тия етаж, а не на 2рия.

# 479
Снаха ми роди преди 4 дни в болницата, една приятелка след нея, бяха си настанени по 2 жени предимно, има само една стая с три легна и вътрешна “самостоятелна стая”, тн вип стаи. Аз бях настанена 2024 в такава, когато родих дъщеря си. Не съм чувала да бъдат настанявани по 4 жени, освен може би на етажа на паталогична бременност.

Общи условия

Активация на акаунт