МБАЛ Надежда - тема 26

• 14 655
  • 325
  •   2
Отговори
# 315
Аз съм пациент на д-р Михайлович от 2021г. Писала съм много пъти - благодарение на него имам детето си. Бил е до мен в изключително тежки моменти, дори буквално ми е държал ръката. Абсолютно винаги, дори и сега като не съм бременна, ми отговоря почти веднага като му пиша, независимо дали е спешно или не. В момента моя близка приятелка се следи при него след инвитро и е също от доволните.

В интерес на истината и аз не бях очарована след първия преглед, мина долу-горе по описания от Flower начин. Обаче на втория преглед отношението беше съвсем различно (много по-топло и ангажирано) и е такова до ден днешен.

Чисто информативно пиша - ако ФМ се пада след 2 седмици, обикновено назначават следващия преглед при следящия за след месец, т.е. да има по един преглед на всеки 2 седмици. И при мен беше така в навремето в Щерев, с близнаци, при друг лекар.

# 316
А какви очаквания имате за преглед за установяване на бременност, то зависи и кога отивате разбира се, ама реално прегледът е да се види дали е в матката и какво се вижда. Не мисля, че точно този преглед трае мега много време като цяло. Мен си ме разпита какво приемам, каз ада си продължавам в същия дух и даде насоки кога да запиша час за БХС, той ми каза и кога да отида пак( без час ме прие),  за да чуем сърцебиенето.
Като цяло всеки има различни очаквания очевидно, явно някои очакват лекаря да е постоянно усмихнат и ведър, за мен лично това не е най-важното, а и разбирам, че не винаги може да е в добро настроение.

# 317
Чачева е добър специалист, не съм чувала за квоти и по време на бременността ми никой не ме е насочвал към пренатален тест. Дори ясно и категорично всички ми казаха да не си давам парите.

# 318
  • Melmak
Нямам опит с Михайлович, следя се при Колева. Преди нея бях на преглед в друга болница, колкото да се види бременността дали е на място в матката и за потвърждение.
И двете лекарки ми обърнаха сериозно внимание, при едната стоях сигурно 30-40 минути. Прегледът беше кратък като ехограф набързо, но после имахме разговор, в който ми обясниха доста неща, задавах въпроси, предупредиха ме какви храни да не ям (като суши), дадоха ми насоки за изследвания, за да следя ЩЖ, обсъдихме доста неща. Бременността ми ме свари неподготвена. Много неща ми бяха далечни, чудни. Не знаех какво следва. За мен е важно специалистът да говори, да обяснява и да обръща внимание. Не споря за професионализма на конкретния лекар, но съм сигурна, че има “химия” между лекар и пациент. И освен добър специалист, е важно да намерим “своя” лекар.

# 319
Др.Чачева е наистина добър специалист.първата и втората фетална бях при нея,разказва докато протича прегледа.пуска шегички.при мен всичко беше наред, за пренаталния само ми каза че можеби е хубаво да направя ако имам възможност.според нея всичко е наред но фаталната изпуска около 3% от Дауновчетата.
Направих го за наше спокойствие,заради възрастта ми също,на 39год съм.
Последната фетална бях при др.Михова,при др.Чачева не успях да запазя час.
Хареса ми прегледа и тук,една идея разказва повече,положителна и усмихната.беше около 40мин,при Чачева можеби 20-30мин
Следя се при др.Михайлович,той е мой гениколог от 2019год.
Супер доволна съм.Да, не приказка много и работи бързо но когато няма проблем или какво да се обсъжда е кратък.
Напоследък е много зает,все си мисля че след като една инфлуенсърка се следеше при него и остана много доволна,не намирам да запиша час Simple Smile

# 320
При Михова си правих последната фетална и аз, преди това при доктор Чучумишев. Апаратите в Надежда не са чак толкова яки, но аз останах доста доволна от Михова също.
За Михайлович- Аз също пратих доста приятелки при него, даже се шегувах, че накрая за мен няма да има час, но слава богу успява да си ме вреди.

# 321
Малко е смешно как се очаква от Михайлович, който ви вижда за първи път да направи шпагат специално за вас, след това да напише есе на тема вашата бременност и прегледът да трае има-няма 17 часа.

# 322
Не, за мен не е смешно. Имам разни познания понеже съм с втора бременност. Пия лекарства за кръвно (които в последствие се оказаха, че не са съвместими за прием с бременността), както и други притеснения. Не всяка бременност е просто да се провери дали е в матката. Да “изваждам думите от устата с ченгел” за мен не беше ОК.

# 323
  • В твоето съзнание...
Всяка дама трябва да почувства лекаря си и не виждам защо трябва да се нападаме. Аз оценявам честните и конкретни мнения, защото целта не е да четем само суперлативи.
Аз все пак реших да си запиша час при него и да преценя за себе си. В крайна сметка предполагам, че ако не си допаднем няма проблем да се прехвърля при друг.

# 324
Пробвайте с Патрикова , ако не го усетите. Аз бях много доволна от нея , обяснява спокойно , обяснява , абсолютно всичко , изчаква и отговаря на всички въпроси, не претупва.
И аз не мисля , че трябва да се нападаме, за това , кой лекар  харесваме и кой не , всеки има различен опит.  Аз имам лош опит с Илияна Христова, а тук много хора са доволни, за всеки лекар има добри и лоши мнения. Случаите са различни и всеки има право на мнение. Ако не усещате , че може да имате доверие на даден лекар , по добре се преместете. За мен е важно , лекаря да дава спокойствие.

Всяка дама трябва да почувства лекаря си и не виждам защо трябва да се нападаме. Аз оценявам честните и конкретни мнения, защото целта не е да четем само суперлативи.
Аз все пак реших да си запиша час при него и да преценя за себе си. В крайна сметка предполагам, че ако не си допаднем няма проблем да се прехвърля при друг.

Последна редакция: сб, 08 ное 2025, 09:37 от Lizi:) :)

# 325
Аз си правих феталните морфологии при Патрикова и също мисля, че би била прекрасен избор за следене. Много е внимателна и компетентна.

Общи условия

Активация на акаунт