МБАЛ Надежда - тема 26

• 25 767
  • 556
  •   1
Отговори
# 450
  • Melmak
О, да, Патрикова е мн добра!

# 451
Има ли някой, който се следи при Данаил Илиев, на 08.12 бях при него за първи път, не попитах дали си дава телефона и дали при нужда може да му пишем. Тъй като ми назначи доста изследвания за правене, исках, ако има нещо извън стойностите да му ги изпратя да ги погледне, че съм при него чак на 08.01. И съответно, ако е дал на някоя телефона, ако може да ми го изпрати на лично съобщение.

# 452
  • Melmak
По принцип няма нужда да му ги пращаш, те получават известие в системата и ги виждат.

# 453
Разбира се, че е редно да му имаш телефона, може да се наложи за нещо друго да ти трябва.
Моя доктор при първата ни среща си даде визитката и всеки път като са готови изследванията иска да му ги пращам на вайбър.

# 454
По принцип няма нужда да му ги пращаш, те получават известие в системата и ги виждат.
Няма да му излязат в системата, защото не са правени в тяхната лаборатория. Не сме от София, само ми написа какво да пусна.

# 455
Още един глас за Патрикова, страхотна е, записала съм и ФМ за 16та и за 22ра седмица, горе долу месец по-рано съм ги записвала.

# 456
Аз бях на няколко прегледа при Илиев и честно казано ми направи супер кофти впечатление. Може да е добър с пациентките си на ЖК, нооо определено за мен беше арогантен, не му дремеше особено, пускаха си някакви шеги с акушерката и си зяпаше в телефона през цялото време. Михайлович ми даде телефона си на първия преглед още и винаги е бил на разположение. Когато не е било удобно да пише, ми е звънял.

# 457
Илиев и на мен не ми допадна на личностно ниво просто. Като раждах, той се падна в един от екипите и точно нещо ми се стори, че неуместно се шегувка за човек в моето положение. Не че е болка за умиране, но бих избрала Ташков, Патрикова, Димова. От Дачева, която ме следи и изроди също съм доволна като цяло.

# 458
Аз също раждах при него първото си дете и останах доволна. Сега на първата ми консултация също ми допадна, въпреки че една жена раждаше горе ме прегледа, обясни ми подробно какво що, каза ми какви изследвания да пусна, каза да му отнеса и правените дотук следващия път и така.

# 459
Аз раждах при д-р Илиев и се следих последния месец при него и съм изключително доволна. Телефонът си даде на първия преглед, винаги ми е отговарял много бързо по вайбър. Раждането също мина супер, въпреки че имаше непредвидена ситуация. След това идваше да ме вижда всеки ден или ми пишеше, за да пита как съм. На мен ми вдъхва страхотно спокойствие и той заедно с д-р Павлова, с която се запознах, когато лежах за задържане, направиха и двата ми престоя в болницата много по-леки.

# 460
Аз раждах при д-р Илиев и се следих последния месец при него и съм изключително доволна. Телефонът си даде на първия преглед, винаги ми е отговарял много бързо по вайбър. Раждането също мина супер, въпреки че имаше непредвидена ситуация. След това идваше да ме вижда всеки ден или ми пишеше, за да пита как съм. На мен ми вдъхва страхотно спокойствие и той заедно с д-р Павлова, с която се запознах, когато лежах за задържане, направиха и двата ми престоя в болницата много по-леки.
А имате ли му телефона все още?

# 461
Имам доста въпроси към тези жени които скоро са раждали:

1. Как протичат часовете ви на тонове? Има ли някаква подготовка или просто отивате? Колко дълги са? Замайвате ли се по гръб като лежите по-дълго? После вашия следящ лекар преглежда ли резултата заедно с вас или дежурния или просто им се оставят резултатите и ви уведомяват само ако има проблеми. А какви проблеми може да се появят, и в такива случаи връщат ви отново за тонове на следващия ден или?

2. В коя седмица горе долу се позиционира бебето с главата надолу?

3. За тези с надежди за напълно натурално раждане, в коя седмица се определя дали е по-безопасно раждане със секцио? Как се определя и от кого? От изследвания и резултати от тонове, придружаващи заболявания, голямо бебе или? Има ли жената шанс да поиска или настоява за натурално раждане до самия ден ако не излизат компликации, или щом е решил доктора се взима неговата преценка?

4. Може би неосновано притеснение, но все пак, около деня на термина, като ви почнат контракциите и станат по-силни и продължителни и решите да тръгнете към болницата, има ли голям шанс да ви върнат обратно вкъщи? (Ако сте първо раждане). Или пък ви настаняват и следят как протичат контракциите? Вие как решихте кога да тръгнете? В комуникация ли бяхте с доктора си в този момент или по ваша преценка?

Последна редакция: нд, 21 дек 2025, 20:32 от PippiParaguas

# 462
Имам доста въпроси към тези жени които скоро са раждали:

1. Как протичат часовете ви на тонове? Има ли някаква подготовка или просто отивате? Колко дълги са? Замайвате ли се по гръб като лежите по-дълго? После вашия следящ лекар преглежда ли резултата заедно с вас или дежурния или просто им се оставят резултатите и ви уведомяват само ако има проблеми. А какви проблеми може да се появят, и в такива случаи връщат ви отново за тонове на следващия ден или?

2. В коя седмица горе долу се позиционира бебето с главата надолу?

3. За тези с надежди за напълно натурално раждане, в коя седмица се определя дали е по-безопасно раждане със секцио? Как се определя и от кого? От изследвания и резултати от тонове, придружаващи заболявания или? Има ли жената шанс да поиска или настоява за натурално раждане до самия ден ако не излизат компликации, или щом е решил доктора се взима автоматично неговата преценка?

1. Някаква конкретна подготовка няма, но! От вас се изисква да сте яли и пили, но без сладки, кафета и цигари непосредствено преди тоновете, защото пулсът на бебето може да скочи, влизате в стаята за тонове, слагат ви на леглото-на мен не ми ставаше зле по гръб, но има жени, на които им става, затова се търси друга поза, слагат ви апарата и започва с измерването. Ако нещо не отчита окей, могат да ви накарат да седнете или пак да смените позата. Горе-долу 40-45 минути, ако има отклонения още акушерката ще ви каже, но така или иначе АГ е длъжен да ги види и подпише, ако са окей, ако не са, ви карат да се разходите малко и се връщате след това, за да се повторят. Можете да си носите за всеки скучай нещо сладичко под ръка, ако тоновете на бебето са по-слаби, за да се активизира. Ако пък са много силни, ще ви пратят да се разходите малко и да се върнете. Когато следящият ви лекар е на смяна в същия ден на тоновете, ще ги прегледа той, ако не е- лекарят на смяна. Ко се установи някакъв проблем в тоновете при повторно измерване, могат да ви приемат в болницата.
2. Различно, но горе-долу след 36-37, някои бебета се обръщат и по-късно, но ако бебето ви е седалищно, направете консултация с акушерка Стаменова за верзио.

3.По принцип могат още преди 36-37 седмица да кажат дали ще раждате секцио или нормално, ако нямате предпоставки за секцио- няма да ви насилват за такова. Една приятелка например е с много ниска плацента, което автоматично означаваше секцио, казаха и го още в 33-34 седмица, че щом дотогава не се е вдигнала, никъв шанс да се вдигне повече- така и си остана.
При мен бебето беше седалищно, но направихме верзио и си родих естествено. Та, ако сте вече пред тонове и не сте имали някакви др предпоставки, ще си родите естествено. Ако се случат неотложни състояния- паднат тоновете на бебето и прочие- ще ви приемат за секцио. В Надежда никой няма да ви настиска за секцио ( особено) ако няма предпоставки. Аз съм с дискова херния( някои лекари казват, че УЖ не може естествено в такива случаи), имах проблем с едното око (правих бараж преди раждането) плюс седалищното бебе, въпреки това моят следящ лекар направи всичко възможно да родя естествено, особено помогна акушерка Стаменова това да се случи.

# 463
Много благодаря за отговорите! Много са полезни.

Добавих и още един въпрос:

Може би неосновано притеснение, но все пак, около деня на термина, като ви почнат контракциите и станат по-силни и продължителни и решите да тръгнете към болницата, има ли голям шанс да ви върнат обратно вкъщи? (Ако сте първо раждане). Или пък ви настаняват и следят как протичат контракциите? Вие как решихте кога да тръгнете? В комуникация ли бяхте с доктора ви в този момент или по ваша преценка?

# 464
Много благодаря за отговорите! Много са полезни.

Добавих и още един въпрос:

Може би неосновано притеснение, но все пак, около деня на термина, като ви почнат контракциите и станат по-силни и продължителни и решите да тръгнете към болницата, има ли голям шанс да ви върнат обратно вкъщи? (Ако сте първо раждане). Или пък ви настаняват и следят как протичат контракциите? Вие как решихте кога да тръгнете? В комуникация ли бяхте с доктора ви в този момент или по ваша преценка?

Повечето лекари дават телефонен номер на пациентките си и при такъв момент, държат контакт.

Има вероятност да върнат, ако няма разкритие и няма изтекли води. Ако обаче водите са изтекли, но няма разкритие - приемат и следят състоянието (тонове, разкритие, при нужда система и т.н).

Всички казват, а и навсякъде пише, че се различават контракциите непосредствено преди раждането и дори и да Ви се струва странно и да се чудите как да ги познаете, и аз бях така, но наистина се различават от обичайните. Ако имате съмнение, започвате да засичате на какъв времеви интервал са (дори има различни безплатни приложения за улеснение, ако предпочетете), дали са редовни и дали интервалът се скъсява. Също така много често болката преминава и назад към кръста.

Общи условия

Активация на акаунт