МБАЛ Надежда - тема 26

• 25 710
  • 556
  •   2
Отговори
# 480
Аз родих миналия месец, бяхме три в стая , но в нашата стая имаше врата към друга единична стая. Малко странно.
Иначе в нощта преди секциото , на 3 тия етаж бяхме 4.

# 481
  • Melmak
Аз сигурно ще съм секцио и това се чудя с тези четворки…
Иначе ще раждам чак на пролет (живот и здраве до финал) и няма да са празници. Но не знам дали заради празниците изобщо влияят.

# 482
Аз имам въпрос за настаняването. Чета по разни групи, жени разказват, че са настанявани по 4 в стая, защото нямало места. Като цяло не държа да съм в самостоятелна стая, вариантът да сме 2 жени в една стая, мисля, че ме устройва. Обаче 4 в една стая, с една баня? Това наистина ли се случва???
Аз бях в тази стая. То реално в една голяма стая има 3 легла с баня,има в самата стая врата която води към друга по малка стая с баня. На мен ми беше добре,а по принцип тачно в тази стая не исках да попадам.

# 483
Въпросната единична стая се води вип стая🤣 аз също бях потресена, както и жената, която беше настанена в нея. Разбрах, че на горния етаж са по-хубавите самостоятелни, тази явно е най-евтината, но беше скандално като я видях, нищо “ самостоятелно” нямаше в нея, е освен банята с тоалетната. 😀

# 484
@Djeniori
А как я заяви? Като постъпи в дежурния кабинет вече с контракции ли им каза или предварително помоли за вип стая и ти казаха че тази единствено ще е свободна?

Аз бях в тази стая. То реално в една голяма стая има 3 легла с баня,има в самата стая врата която води към друга по малка стая с баня. На мен ми беше добре,а по принцип тачно в тази стая не исках да попадам.
[/quote]

# 485
А кога се издава обменната карта и се взима от женска консултация? Какво представлява точно тя?

И също така за изследванията (чиста микробиология, вирусология, кръвна група) то не са ли вече в тяхната система, нужно е поотделно да ги поискаш и принтираш готови за деня на раждане ли?

# 486
А кога се издава обменната карта и се взима от женска консултация? Какво представлява точно тя?

И също така за изследванията (чиста микробиология, вирусология, кръвна група) то не са ли вече в тяхната система, нужно е поотделно да ги поискаш и принтираш готови за деня на раждане ли?
Аз обменна карта така и не съм взимала, изтекоха ми водите в 37 г.с. Изследванията си им излизат в системата, не е нужно да ги носиш. Поне аз не съм ги носила, погледнаха си ги в компютъра като постъпих.

# 487
@Djeniori
А как я заяви? Като постъпи в дежурния кабинет вече с контракции ли им каза или предварително помоли за вип стая и ти казаха че тази единствено ще е свободна?

[/quote] Не съм я заявила, просто само тя беше свободна. На 3 етаж не е за родили жени а на втория. По принцип още докато бях бременна питах за самостоятелна стая, но ми казаха, че са само 3 и цената беше космическа за целия престой около 1800 лв. нещо такова и то Надежда Стаменова съм питала, че я бях на ела за раждането. Общо взето и да си заявила стая ако всичко е заето няма да ти я дадът. Обясниха ми, че по скоро се пазят за болни родилките примерно с ковид за да ги отделят. Другите стаи са по малки но са преградни с нещо като перде или параван, така че няма смисъл да искаш самостоятелна, а и според мен е по добре да не си сама всичко се случва, пък и въобще не е зле да имаш другарче, не си пречите взаимно но има с кои да си кажеш 2 думи ако искаш, поне при мен беше така. А аз постъпих в 3 сутринта с изтекли води без контракции. След 12 часа окситоцин и т. н бебето не слизаше надолу и секцио по спешност. Аз и без това преносвам с 10 дни и след 2 дена трябваше да постъпя за предизвикване но ми изтекоха водите и така.

# 488
След секцио в реанимация ли да родилките за 1 нощ?

# 489
Здравейте, има ли как да си заявя болничен на регистратура или задължително трябва да мина през доктора, тъй като искам да изляза болничен от 05.01, а прегледа ми е на 08.01.

# 490
След секцио в реанимация ли да родилките за 1 нощ?
Да

# 491
Аз имам въпрос за настаняването. Чета по разни групи, жени разказват, че са настанявани по 4 в стая, защото нямало места. Като цяло не държа да съм в самостоятелна стая, вариантът да сме 2 жени в една стая, мисля, че ме устройва. Обаче 4 в една стая, с една баня? Това наистина ли се случва???
ние бяхме 4 в същата стая + 1 ( преходната врата), родих на 16 дек.

# 492
Здравейте, има ли как да си заявя болничен на регистратура или задължително трябва да мина през доктора, тъй като искам да изляза болничен от 05.01, а прегледа ми е на 08.01.

Задължително се минава преглед, няма как да ви се даде болничен без такъв.

# 493
  • В твоето съзнание...

Прегледът е задължителен, но болнични обичайно могат да се издават със задна дата.

Дами, аз имам въпрос относно тези самостоятелни стаи, правилно ли разбирам, че има общо 3, от които една не е особено самостоятелна?

# 494
Знаете ли дали има безплатни прегледи за бебетата родени в болницата в рамките на месец ?

Общи условия

Активация на акаунт