МБАЛ Надежда - тема 26

• 27 734
  • 634
  •   2
Отговори
# 600
Подкрепям горното, млякото слиза на втори-трети ден обикновено, можете да си вземете две малки кърпи, които да мокрите със студена вода и да ползвате като компреси при нужда, има и готови компреси. Аз така направих, гърдите ми също отекоха преди изписването. Бебето беше почти постоянно на гърда в болницата, не съм спазвала графици, то и като си го видиш някак инстинктивно искаш само да си го гушкаш и да му даваш да суче. Няма помпа, по-добра от самото бебе, в началото му трябват по няколко милилитра. Вече ако има проблем при засукването е друго. (Действието се развива в друга болница.)

Абсолютно съм съгласна! След като успях да накарам дъщеря си да засуче, вече изобщо не съм използвала помпата, като цяло с всичкото това цедене жените си докарват хиперлактация и други проблеми само.
Има и стерилизатори за микровълнова директно, вместо да се купуват торбички.

# 601
Благодаря за отговорите момичета. Все пак аз ще настоявам да ми ги дадат, поради мои съображения. В крайна сметка съм си го платила, а и навсякъде ги дават. Все пак това изследване, по точно плацентарните хормони, искам да го покажа и на друг лекар, защото имам загуба в късна бременност и си държа нещата изкъсо.
Аз се следях при доктор Михова и освен,че ми се обади без да има причина ми даде резултата и го обсъдихме  на следващата фетална. Бях бременна с близнаци. Вече ще направят годинка. Сега нз как стоят нещата.

# 602
Имам въпрос относно естествено раждане в болницата, когато имате допълнително здравно осигуряване. Аз имам такова и мога да се възползвам от 900 лв покритие от фонда, но изрично условието е да се предостави документ за избор на екип. Ако в Надежда практиката е да се изражда само от екип на смяна, то възможно ли е да ми се издаде такъв документ за фонда?
Благодаря!
Да дават,просто трябва да им кажете предварително за да попълните бланка и да се чуете с мацката от финансов отдел. Те ще ви дадат номера и. На мен 2025 ми дадоха и без да пращам покрива автоматично 900 лв.

# 603
Ето такива ли си ползвала? Пише че може да се използва всяка торбичка по 20 пъти. Изглежда ми хигиенично и удобно.

https://comsed.net/%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1 … %B0-philips-avent

Раждах декември 2025 - бебето беше в интензивна грижа 4 дни, през това време помпата(собствена) ми свърши работа,  защото цедих и го давах на акушерките, които го даваха на бебето. За стерилизацията - от 1вото дете знам че има пликове за стерилизация в микровълнова и си взех от тях и ги използвах.

Всички са на един принцип, като марки съм използвала само на Canpool и tommee tippee, като вторите са по големи като размер

# 604
Чудех се, каква е вероятноста да се попадне на вип стая? Повечето пъти дали са заети абсолютно всички... или една от тези на третия етаж по-скъпите по-често са свободни?

# 605
  • Melmak
Май за естествено раждане - почти няма шанс. Ако имаш дата за секцио, тогава е по-вероятно.

# 606
Май за естествено раждане - почти няма шанс. Ако имаш дата за секцио, тогава е по-вероятно.

A защо така? Тези със секцио предварително си я запазват ли?

# 607
Чудех се, каква е вероятноста да се попадне на вип стая? Повечето пъти дали са заети абсолютно всички... или една от тези на третия етаж по-скъпите по-често са свободни?
Аз като раждах и трите дни си бях сама в двойна стая. Може да имаш късмет, ако няма свободна вип стая.

# 608
  • Melmak

A защо така? Тези със секцио предварително си я запазват ли?

Да. Защото при естественото раждане не знаеш кога ще те свари. А при планираното секцио е ясно.

# 609
Момичета, може ли да ми кажете как се процедира с 45-дневния болничен, трябва да изляза в такъв на 04.02., прегледа ми е тази седмица в четвъртък, мога ли да си го заявя на този преглед или трябва да мина на преглед и на 04.02?

# 610
Момичета, може ли да ми кажете как се процедира с 45-дневния болничен, трябва да изляза в такъв на 04.02., прегледа ми е тази седмица в четвъртък, мога ли да си го заявя на този преглед или трябва да мина на преглед и на 04.02?

До колкото разбрах от моето АГ се пуска със задна дата и не е проблем / може да се пуска със закъснение. Първото плащане ще бъде чак следващия месец, не е като кратките болнични до 14 дни. На мен ми го пуснаха 10тина дни по-късно, когато бях на тонове.

# 611

До колкото разбрах от моето АГ се пуска със задна дата и не е проблем / може да се пуска със закъснение. Първото плащане ще бъде чак следващия месец, не е като кратките болнични до 14 дни. На мен ми го пуснаха 10тина дни по-късно, когато бях на тонове.
Ами мен като цяло не ме устройва повече от 4-5 дни закъснение, защото до 3-4 дни ми го искат в работата. Та затова по-скоро ме интересува варианта дали мога да си го заявя на този преглед.

# 612
  • София

Ами мен като цяло не ме устройва повече от 4-5 дни закъснение, защото до 3-4 дни ми го искат в работата. Та затова по-скоро ме интересува варианта дали мога да си го заявя на този преглед.

Искат ви го в работата до 3-4 дни от датата на издаване. Занапред не може да се издава болничен, най-ранната дата, на която може да се издаде е 45 дни преди вероятния термин на раждане.

# 613
Може да го заявиш на прегледа който ти предстои. Дават ти една форма, попълваш я,  и после се чака. Вече минаха празниците, и би трябвало бързо да ти я издадат. От работното ти място не би трябвало да ти направят проблем, дори и да закъснее. Не се притеснявай. Може да им звъниш за да провериш дали е готов, защото на теб няма да ти звъннат. Ако го заявиш от Красна Поляна, от там ще си го вземеш от бюро информация. Ако заявиш в парадайс, ми казаха че трябва да отидеш на формален преглед, и чак след това да ти го дадат.

Последна редакция: пн, 26 яну 2026, 11:50 от PippiParaguas

# 614
Да, това с взимането ми е ясно, в момента съм болничен, като на мен ми го изпращат по Спиди, тъй като не съм от София. Беше готов и на следващия ден дори. На по-следващия беше при мен вече. Единственото, което ме интересуваше е дали мога да си заявя този  45-дневния сега на предстоящия ми преглед, който ми предстои като ми изтече 30-дневния и съответно на 4-ти като ми изтече 30-дневния, да ми пуснат 45-дневния.

Последна редакция: пн, 26 яну 2026, 12:32 от yonsiii1917

Общи условия

Активация на акаунт