Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда - тема 37

• 40 752
  • 757
  •   4
Отговори
# 255
Здравейте! Някой има ли информация дали на ФМ при д-р Василев може да присъства бащата?

# 256
Здравейте! Някой има ли информация дали на ФМ при д-р Василев може да присъства бащата?

Moже при него Simple Smile

# 257
vaflichka, радвам се, че се променят за добро. За кърменето - изключително подкрепящи бяха, да, наистина. Стояха ми до главата и ми показвха как да хвана бебчето, като видяха, че в началото трудно засуква, ме посъветваха за силиконови протектори, колкото съвсем в началото да придобия навика. Казваха ми да си давам добавката АМ, тъй като кърмата слиза към 4тия ден и наистина - вече дни по-късно се кърмим успешно у дома и давам все по-малко АМ. Когато виждаха, че не съм на кеф, защото не съм успяла да сложа бебето на гърда, ми казваха "няма да се отказваш,майче,  ще станат нещата". Страхотни момичета, страхотни. Забравих да спомена в предния пост и че д-р Апостолова дойде да ме види в отделението след като родих. Прекрасна жена!

# 258
Моите впечатления от неонатологията са малко по-различни, най-вече относно т.нар. “подкрепа” за кърменето, дето е само на хартия и ако нямате някакви затруднения с процеса. Ако обаче има такива, тая подкрепа е пълна нула. Адски формално, безразлично и най-вече некомпетентно отношение на сестрите. Толкова стрес ми създадоха, че вече месец след раждането още процесът по кърмене не ми върви съвсем гладко. Добре, че като се прибрах вкъщи посетих консултант по кърмене и от нея разбрах всъщност колко некомпетентни съвети ми бяха дали в болницата. Момичето, с което бях в една стая също остана много разочарована, макар че при нея бебето си засука веднага.
Иначе, в другите аспекти съм доволна от Токуда,  наложи се да родя секцио и като цяло съм с много добри впечатления от лекарката ми - д-р Колева (в операцията беше заедно с д-р Апостолова като втори оператор). Базата, храната и следродилните грижи също са чудесни.

# 259
Здравейте,
Може ли да ми препоръчате към кой лекар АГ лекар от Токуда мога да се насоча, за обсъждане на бъдеща бременност, след предишна с прееклампсия ?
Благодаря.

# 260
Лорейн, съжалявам, че така си се чувствала. 🙏 И се радвам,че все пак си успяла да намериш специалист, който да те подкрепи и насочи така,че да можеш да кърмиш. Не съм сигурна иначе какви затруднения визираш, аз имах затруднения от типа на - не можех да хвана детето правилно, не можех да подам гърдата както трябва, обясняваха ми,че трябва да "оформя" зърното, и това не можех. За всички тези неща ми помогнаха там, в т.ч. и лекарите ми показа,че реално колсатрата ми идва, щото бая се бях отчаяла.
Все пак е добре,че има и независими консултанти по кърмене и човек може да си избира откъде да получи помощ. Иначе моята съквартирантка също беше доволна, въпреки че тя допоследно опитваше с протектори за зърна.
fairy_v, аз препоръчвам моята докторка - д-р Апостолова. Мисля си, обаче, че който и да избереш там,няма да сгрешиш. Чела съм много добри отзиви за доц. Атанасова и доц. Нашар, но и че много се чака за часове и прегледи там. Също супер отзиви има и за д-р Леков.

# 261
  • Sofia
Аз не я препоръчвам Апостолова, преди съм писала, аз родих в 34 седмица заради преекламсия. За мен тя първоначално не я забеляза, после се стресна, а след операцията мога да се радвам, че оцелях. По-добре с Атанасова ако намерите контакт с такъв проблем, Леков също е човечен.

# 262
Аз не я препоръчвам Апостолова, преди съм писала, аз родих в 34 седмица заради преекламсия. За мен тя първоначално не я забеляза, после се стресна, а след операцията мога да се радвам, че оцелях. По-добре с Атанасова ако намерите контакт с такъв проблем, Леков също е човечен.
При мен беше липса на ангажираност и наблюдение, родих в 29та седмица, а бебето беше и назад. За съжаление връщам лентата назад и виждам, че от претоварването на лекарката (също известна, но в друга болница), съм била малко пропусната. Не искам да коментирам, че нямаше и ангажираност към бебето след това.
Изключително ми е трудно, защото искам да намеря добър лекар и да знам какво мога и не мога занапред.

# 263
Аз отидох по спешност с болки в корема при ранна бременност и се паднах точно при нея, като изключим че чаках 40 минути, прегледа според мен беше много отгоре-отгоре. Докато й обяснявах какво е станало, какво съм усетила и т.н. тя единствено си гледаше в монитора и нещо цъкаше по клавиатурата и като я питах това нормално ли е (защото бях притеснена) единствено ми поклати глава.
Изглеждаше мега незаинтересована.
Та това ми е първото и последното впечатление от нея.

(За Апостолова)

Последна редакция: вт, 30 сеп 2025, 18:36 от MissBabyJane

# 264
Аз съм при д-р Леков и ми се случва да му се обадя почти плачеща и разтревожена и винаги успява да ме успокои. Наистина е човечен, случва ми се да го търся два пъти в седмицата и откликва. Аз лично съм рискова бременност, все още не се знае дали при него ще родя или няма да ме препрати към друг в болницата, но засега той си ме следи. За прееклампсия специално, не мога да дам мнение май само това нямам все още.

# 265
Аз съм при д-р Леков и ми се случва да му се обадя почти плачеща и разтревожена и винаги успява да ме успокои. Наистина е човечен, случва ми се да го търся два пъти в седмицата и откликва. Аз лично съм рискова бременност, все още не се знае дали при него ще родя или няма да ме препрати към друг в болницата, но засега той си ме следи. За прееклампсия специално, не мога да дам мнение май само това нямам все още.
Много благодаря за препоръката.
"За прееклампсия специално, не мога да дам мнение май само това нямам все още" - пу пу, не препоръчвам на никой това. Особено в комбинация с лекар, който е натоварен и изпуска неща, резултата може да е фатален, както при мен.
Благодаря за насоките, ще пробвам Леков и дали би се заел с мен.

# 266
  • Sofia
Много благодаря за препоръката.
"За прееклампсия специално, не мога да дам мнение май само това нямам все още" - пу пу, не препоръчвам на никой това. Особено в комбинация с лекар, който е натоварен и изпуска неща, резултата може да е фатален, както при мен.
Благодаря за насоките, ще пробвам Леков и дали би се заел с мен.

Ако не ви се чака лекаря преглежда и в други два медицински центъра. Вижте в Супердок.

# 267
Да, аз ходя в Марая Мед, има по принцип часове за след около 15-20 дни. Иначе обръща доста внимание и на самите прегледи, седя в кабинета по около 40-45 минути.
На мен също едно от основните изисквания ми беше, лекаря да има време, да мога да вляза и да поговоря с него, а не прегледът да е 10 минути и да изляза още по-разтревожена. Не знам доколко се занимава с рискови бременности, аз съм му се доверила на този етап, то вече съм към края, де.

# 268
Момичета имам нужда от помощ..
Следя се в Токуда откакто родих дъщеря ми- преди 4г близо. Преди това се следях в частния кабинет на лекарката, но раждах в Токуда. На всички Микробиологии ми откриваха нещо.
Откакто започнах да се следя в Токуда вече 4та година микробиологията ми е чиста. Сега съм бременна отново в 6м и както се досещате вече съм пускала микробиология два пъти заради ужасно течение с миризма. И двете микробиологии са абсолютно чисти. Вече се съмнявам много в това дали изобщо се обработват добре тези микробиологии и дали не е добре да се пусне някъде другаде. Моля ви да споделите, вие имали ли сте някога някаква бактерия и излиза ли дори една Кандида или не я зачитат и не в пишат.
Много ще съм ви благодарна

# 269
Здравейте, по време на бременността си съм пускала многокрятно микробиологии (по мое настояване), защото смятах, че имам необичайно течение, но винаги са ми били чисти и лекарката ми казваше, че е обичайно явление да имаме по-различно течение по време на бременността. Сега започвам да се чудя дали резултатите са били верни. Иначе с мен и бебето всичко е било наред, включително и след раждането по естествен път.

Момичета имам нужда от помощ..
Следя се в Токуда откакто родих дъщеря ми- преди 4г близо. Преди това се следях в частния кабинет на лекарката, но раждах в Токуда. На всички Микробиологии ми откриваха нещо.
Откакто започнах да се следя в Токуда вече 4та година микробиологията ми е чиста. Сега съм бременна отново в 6м и както се досещате вече съм пускала микробиология два пъти заради ужасно течение с миризма. И двете микробиологии са абсолютно чисти. Вече се съмнявам много в това дали изобщо се обработват добре тези микробиологии и дали не е добре да се пусне някъде другаде. Моля ви да споделите, вие имали ли сте някога някаква бактерия и излиза ли дори една Кандида или не я зачитат и не в пишат.
Много ще съм ви благодарна

Общи условия

Активация на акаунт