Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда - тема 37

• 36 928
  • 701
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Аз мога за естествено раждане да споделя: слагат го върху теб веднага както си е излезнало, може би 30сек макс и го поемат неонатолозите. След това седите около 2 часа преди него да го преместят в Неонатологията, а вас в стаята. Аз родих през нощта и в 6 сутринта я доведоха в стаята. От там нататък вие си решавате дали да стои при вас или в Неонатологията. Ако е при вас идват и го взимат за тоалет и изследвания. През останалото време може да сте си заедно непрекъснато. Шишетата им бяха на Нук, никой не пита какъв да е биберонът. Едва ли има изобщо такава опция. Тогава съветът им беше поне по 5 Мин на всяка гърда първо бебето, за да стимулира и след това му се дава АМ. На мен на 2-рия ден ми беше слезнала кърмата и правихме пробни кърмения 2 дни под ред и си мина само на кърма, без да додавам АМ в деня преди да ни изпишат. Инфото е от преди 5 години.  Предполагам няма да има промяна и сега.

# 691
Аз мога за естествено раждане да споделя: слагат го върху теб веднага както си е излезнало, може би 30сек макс и го поемат неонатолозите. След това седите около 2 часа преди него да го преместят в Неонатологията, а вас в стаята. Аз родих през нощта и в 6 сутринта я доведоха в стаята. От там нататък вие си решавате дали да стои при вас или в Неонатологията. Ако е при вас идват и го взимат за тоалет и изследвания. През останалото време може да сте си заедно непрекъснато. Шишетата им бяха на Нук, никой не пита какъв да е биберонът. Едва ли има изобщо такава опция. Тогава съветът им беше поне по 5 Мин на всяка гърда първо бебето, за да стимулира и след това му се дава АМ. На мен на 2-рия ден ми беше слезнала кърмата и правихме пробни кърмения 2 дни под ред и си мина само на кърма, без да додавам АМ в деня преди да ни изпишат. Инфото е от преди 5 години.  Предполагам няма да има промяна и сега.

Аз родих преди година и мога да споделя абсолютно същия опит. Бебето се роди в 7 ч. сутринта, около два часа стоя при мен в родилна зала. След като ме преместиха в стаята, ми го доведоха за първи път около 13 ч., тогава беше и първото слагане на гърда.

# 692
Благодаря ви много за отговорите, момичета! 🍀

# 693
Здравейте, аз също се интересувам от закърмването, бебенцето стои ли в стаята при майката или е в неонатологията и, ако да, на какъв интервал се кърми? Също, в различните типове стаи за настаняване има ли различия в това отношение? По принцип смятах да се обадя в болницата да задам тези въпроси, но видях, че зачекнахте темата... Ще бъда много благодарна за отговори от страна на мами, вече били там. 🍀

Когато ви преместят в родилното, ви носят бебето. Може да поискате да спи при вас и през ноща. Взимат го единствено за смяна на памперса и ако има жълтеница и трябва да стои на лампата. После пак ви го връщат обратно.
Стаите са двойна и единична, не мисля че има разлика в отношението.

# 694
Момичета, тези от вас, които са били планово секцио, колко часа постъпиха в болницата денят преди операцията? Чудя се дали е проблем, ако искам да ида към 14:00, тъй като пътувам от друг град.

# 695
Момичета, тези от вас, които са били планово секцио, колко часа постъпиха в болницата денят преди операцията? Чудя се дали е проблем, ако искам да ида към 14:00, тъй като пътувам от друг град.

Аз отидох в 12:00ч. но постъпих чак 14:30ч.
Имайте предвид, че се чака доста. (Поне за мен беше така.)

# 696
Здравейте мами!
Подготвям си багажа за болницата и имам няколко въпроса.
Казаха ми да взема помпа за кърма обаче предварително ли да я мия и стерилизирам или няма смисъл? И там ще я стерилизират? Същия въпрос имам и с протекторите за зърна?

Също така има ли смисъл от клин и тениска да си нося? Или пък халат?

# 697
Няма да стерилизират нищо там, така че ако ще взимаш помпа, вземи и стерилизатор. Относно взимането на други дрехи - на мен ми беше по-удобно да се преоблека в моя нощница или клин, така че ако ще ти е по-ок вземи си.

# 698
Здравейте мами!
Казаха ми да взема помпа за кърма обаче предварително ли да я мия и стерилизирам или няма смисъл? И там ще я стерилизират? Същия въпрос имам и с протекторите за зърна?

Няма да ви стерилизират нищо, носете си стерилизатор с Вас. Иначе дават нощници, зависи на Вас с какво ще Ви е удобно.

# 699
Според мен си вземете други дрехи, ако решите да се качите до кафето или нещо друго наоколо.

Здравейте мами!

# 700
Техните нощници са най-важни за раждането, реанимация- ако сте секцио. Не са приятни, защото спарват,  материята е като найлонова. Вземете си ваша, която ще е удобна за кърмене., ако смятате да кърмите. Аз си носих халат.

# 701
А по време на естествено раждане, позволяват ли родилката да избира позицията си? Или поне по време на контракциите?

Общи условия

Активация на акаунт