Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда - тема 37

• 40 016
  • 754
  •   4
Отговори
# 690
  • София
Аз мога за естествено раждане да споделя: слагат го върху теб веднага както си е излезнало, може би 30сек макс и го поемат неонатолозите. След това седите около 2 часа преди него да го преместят в Неонатологията, а вас в стаята. Аз родих през нощта и в 6 сутринта я доведоха в стаята. От там нататък вие си решавате дали да стои при вас или в Неонатологията. Ако е при вас идват и го взимат за тоалет и изследвания. През останалото време може да сте си заедно непрекъснато. Шишетата им бяха на Нук, никой не пита какъв да е биберонът. Едва ли има изобщо такава опция. Тогава съветът им беше поне по 5 Мин на всяка гърда първо бебето, за да стимулира и след това му се дава АМ. На мен на 2-рия ден ми беше слезнала кърмата и правихме пробни кърмения 2 дни под ред и си мина само на кърма, без да додавам АМ в деня преди да ни изпишат. Инфото е от преди 5 години.  Предполагам няма да има промяна и сега.

# 691
Аз мога за естествено раждане да споделя: слагат го върху теб веднага както си е излезнало, може би 30сек макс и го поемат неонатолозите. След това седите около 2 часа преди него да го преместят в Неонатологията, а вас в стаята. Аз родих през нощта и в 6 сутринта я доведоха в стаята. От там нататък вие си решавате дали да стои при вас или в Неонатологията. Ако е при вас идват и го взимат за тоалет и изследвания. През останалото време може да сте си заедно непрекъснато. Шишетата им бяха на Нук, никой не пита какъв да е биберонът. Едва ли има изобщо такава опция. Тогава съветът им беше поне по 5 Мин на всяка гърда първо бебето, за да стимулира и след това му се дава АМ. На мен на 2-рия ден ми беше слезнала кърмата и правихме пробни кърмения 2 дни под ред и си мина само на кърма, без да додавам АМ в деня преди да ни изпишат. Инфото е от преди 5 години.  Предполагам няма да има промяна и сега.

Аз родих преди година и мога да споделя абсолютно същия опит. Бебето се роди в 7 ч. сутринта, около два часа стоя при мен в родилна зала. След като ме преместиха в стаята, ми го доведоха за първи път около 13 ч., тогава беше и първото слагане на гърда.

# 692
Благодаря ви много за отговорите, момичета! 🍀

# 693
Здравейте, аз също се интересувам от закърмването, бебенцето стои ли в стаята при майката или е в неонатологията и, ако да, на какъв интервал се кърми? Също, в различните типове стаи за настаняване има ли различия в това отношение? По принцип смятах да се обадя в болницата да задам тези въпроси, но видях, че зачекнахте темата... Ще бъда много благодарна за отговори от страна на мами, вече били там. 🍀

Когато ви преместят в родилното, ви носят бебето. Може да поискате да спи при вас и през ноща. Взимат го единствено за смяна на памперса и ако има жълтеница и трябва да стои на лампата. После пак ви го връщат обратно.
Стаите са двойна и единична, не мисля че има разлика в отношението.

# 694
Момичета, тези от вас, които са били планово секцио, колко часа постъпиха в болницата денят преди операцията? Чудя се дали е проблем, ако искам да ида към 14:00, тъй като пътувам от друг град.

# 695
Момичета, тези от вас, които са били планово секцио, колко часа постъпиха в болницата денят преди операцията? Чудя се дали е проблем, ако искам да ида към 14:00, тъй като пътувам от друг град.

Аз отидох в 12:00ч. но постъпих чак 14:30ч.
Имайте предвид, че се чака доста. (Поне за мен беше така.)

# 696
Здравейте мами!
Подготвям си багажа за болницата и имам няколко въпроса.
Казаха ми да взема помпа за кърма обаче предварително ли да я мия и стерилизирам или няма смисъл? И там ще я стерилизират? Същия въпрос имам и с протекторите за зърна?

Също така има ли смисъл от клин и тениска да си нося? Или пък халат?

# 697
Няма да стерилизират нищо там, така че ако ще взимаш помпа, вземи и стерилизатор. Относно взимането на други дрехи - на мен ми беше по-удобно да се преоблека в моя нощница или клин, така че ако ще ти е по-ок вземи си.

# 698
Здравейте мами!
Казаха ми да взема помпа за кърма обаче предварително ли да я мия и стерилизирам или няма смисъл? И там ще я стерилизират? Същия въпрос имам и с протекторите за зърна?

Няма да ви стерилизират нищо, носете си стерилизатор с Вас. Иначе дават нощници, зависи на Вас с какво ще Ви е удобно.

# 699
Според мен си вземете други дрехи, ако решите да се качите до кафето или нещо друго наоколо.

Здравейте мами!

# 700
Техните нощници са най-важни за раждането, реанимация- ако сте секцио. Не са приятни, защото спарват,  материята е като найлонова. Вземете си ваша, която ще е удобна за кърмене., ако смятате да кърмите. Аз си носих халат.

# 701
А по време на естествено раждане, позволяват ли родилката да избира позицията си? Или поне по време на контракциите?

# 702
Да, поне при мен нямаше проблеми да се движа из стаята в началото на втория етап. Акушерката дори ме насърчи да опитам да напъвам клекнала по едно време. Но към края вече няма как, лягате на леглото за финалните напъни, стискате дръжките от двете страни и следвате насоките на екипа. Мисля че имаше наклон на самото легло

# 703
Мен за контракциите акушерката ме насърчаваше да се движа, и да подскачам на фитнес топката, при напъването също клекнала до леглото ме посъветваха и само за финалните напъни се качих на леглото.

# 704
Много благодаря! А дали има/предлагат някакви възглавници, когато дойде момента по гръб?

Общи условия

Активация на акаунт